Home  /  Zprávy  /  Nový head coach PBP

Nový head coach PBP

(čt) 29. leden 2015, Michal Rosíval

Text je tiskovou zprávou klubu Prague Black Panthers

Ano, poslední velkou neznámou před začátkem sezony je štítek na dveřích kanceláře šéfa trenérského týmu.
Dosavadní hlavní trenér PBP Taylor Breitzman dostal lukrativní práci jako Head Coach na Junior College v USA, a bohužel i přes oboustranný velký zájem mu jeho pracovní vytížení brání přijet opět letos do Prahy. Po rozsáhlém výběrovém řízení, vedeném sportovním ředitelem Danielem Leškem za pomoci právě trenéra Breitzmana, vám můžeme nyní krátce představit jeho nástupce v letošní sezoně 2015 jak pro AFL tak i pro soutěž domácí ČLAF.
Coach Jim Ward má 34 let zkušeností s fotbalem, a to na různých pozicích jako Head coach, defenzivní coordinator nebo trenér special teams. Coach Ward pochází z Texasu, kde také dlouhodobě žije s manželkou Beth. Má dva dospělé syny Dereka a Matta, kteří jdou v otcových šlépějích a oba pracují jako trenéři na střední škole.
S fotbalem začal jako runningback a safety na střední škole v Texasu, a tyto pozice hrával další dva roky na Jr. Cisco College. Zásadní změna pro Jima přišla s nabídkou hrát za Carson Newman College (DII) kde změnil pozici a nastupoval jako starter na pozici linebackera. Zde se rozhodl pokračovat v kariéře jako fotbalový trenér, proto také si z university odnesl titul v oboru sportovní vzdělávání mládeže.
Během prvních trenérských let vystřídal několik středních škol v Texasu, kde se zaměřoval na trénování linebackerů, defensive secondary a také jako defensive a special teams coordinator.
Do roku 2011 působil na University of Mary Hardin Baylor jako Outside Linebackers Coach a Defensive Special Teams Coordinator.
Coach Ward má také evropské fotbalové zkušenosti, v letech 2011 – 2012 trénoval finský tým Seinajoki Crocodiles jako defenzivní coordinator a trenér special teams. V roce 2013 působil u švédského týmu Örebro Black Knights jako hlavní trenér, a poprvé v historii klubu je dovedl do finale švédské ligy (Super series).
Coach Ward v Texasu působí v současnosti jako hlavní trenér sportovních kempů Speed Kills, které jak už název napovídá jsou zameřeny na rozvoj atletických dovedností mládeže, a hlavně hráčů amerického fotbalu.
Náš nový trenér přiletí do Prahy v březnu, a povede Prague Black Panthers jako hlavní trenér do bojů v české a rakouské nejvyšší lize. Díky Jimovým trenérským zkušenostem na obou stranách míče si od něj slibujeme zlepšení ve všech aspektech hry, vybalancování ideálního schématu v obraně a samozřejmě rozvoj individuálních schopností každého hráče včetně juniorů.
Moc se těšíme na příjezd Jima do Prahy, na nové zkušenosti a zážitky s tímto sympatickým chlápkem!
One team One heartbeat