Home  /  Zprávy  /  Letem světem 22/2012

Letem světem 22/2012

(po) 1. říjen 2012, Michal Rosíval

Německo
Schwäb.Hall Unicorns - Berlin Adler 38:21
Kiel Baltic Hurricanes -
Dresden Monarchs 35:14
Monarchs s Ladislavem Jenšíkem a Josefem Fuksou si finále německé ligy nezahrají, protože rok se s rokem sešel, desítky zápasů byly odehrány a nakonec se ve finále GFL letos potkají stejné týmy jako vloni a to celkem s přehledem. German Bowl se bude hrát za dva týdny v Berlíně.

Slovensko
Bratislava Monarchs - Trnava Bulldogs 12:0
Zvolen Patriots -
Nitra Knights 21:39
Začala slovenská liga. Čtyři týmy se utkají jednou každý s každým a mistra Slovenska tak určí pouhých šest zápasů. Žádná z evropských lig s výjimkou Rumunska nezačíná tak pozdě a nemá tak málo zápasů.
Očekávaným favoritem jsou samozřejmě Bratislava Monarchs, kteří obhajují titul a na jaře hráli v Maďarsku. Zvolen a Trnava budou chtít sesadit Nitru z druhého místa. Přesněji řečeno, po třetině soutěže z toho souboje asi vypadl Zvolen, který Nitře doma podlehl.

Rakousko
V rakouských soutěžích se i pro příští rok počítá se zahraničním týmem (bude právě jeden) a to s Prague Panthers. Pokud si připomenete slova Daniela Leška po letošním českém finále o zvažování variant pro Black Hawks v Německu a Rakousku, tak si tímto můžeme škrtnout Rakousko. Německo přitom asi nikdy v úvahu nepřipadalo, neboť německý svaz možnost startu cizích týmů nepřipouští. Pro Black Hawks jako takové se tak možnost hraní zahraniční soutěže soutěže uzavřela. Ne nutně se ale uzavřela možnost, že by v AFL hráli (alespoň valná část) hráči, kteří letos hráli v týmu Black Hawks...
AFL bude mít příští rok zcela stejnou podobu jako letos, tzn. šest týmů (Vikings, Raiders, Giants, Dragons, Panthers a Rangers) si zahrají dvakrát každý s každým (celkem 10 zápasů), čtyři nejlepší postoupí do playoffs.