Home  /  Zprávy  /  Lionská euforie skončila už po týdnu v Trnavě

Lionská euforie skončila už po týdnu v Trnavě

(st) 6. květen 2015, Michal Rosíval

První domácí zápas trnavských Bulldogs přinesl zajímavé překvapení. Kromě zataženého počasí, doplněného o občasné přeháňky a dvouhodinouvé odložení začátku, způsobeného poruchou autobusu Lions, také průběhem samotným.
V první polovině se dvě stovky fanoušků dočkaly jediné změny skóre v první čtvrtině, když se uzdravený RB Klementovič z krátké vzdálenosti prodral do endzone Lions. Ti si vybírali slabší první polovinu podobně jako v minulém zápase proti Bobcats, a když se ze slibného drivu v redzone podařilo pass Hainese zachytit obranou Bulldogs pro interception 1y od goal line, byl stav v polovině 7:0 překvapením nejednoho tipéra. Zápasu ale do té doby dominovaly hlavně obrany.
Lions jsou ale týmem druhých poločasů a ve stejném duchu začali také v Trnavě. Krátký pass z ruky Hainese na receivera Lukačika byl kompletní. Potvrzení se nepovedlo a Lvi korigovali stav na 7:6. Těsně před začátkem posledního dějství ještě navýšil náskok Bútora – 13:6. Trnavská obrana byla hodně pozitivně motivovaná a podařilo se jí několikrát zblokovat punt Lions z vlastní poloviny. Koordinátor útoku Lvů Zach Harrod tak určitě štěstím bez sebe nebyl, protože zmiňoval punt jako zásadní faktor ovlivňující hru v magazínu Touchdown a právě na odkopech musí Lions hodně zapracovat.
Hodně práce a hitů čekala na QB Hainese a od sacku trnavského Szarky bylo znát v pravém rameni omezení. Do zápasu nenastoupil navíc RB Růžek a DL Boucký, kteří evidentně nemají adekvátní zastoupení.
V poslední části už byli domácí Bulldogs schopni rozhodnout. Opět se prosadil RB Klementovič, při slušném 32y úprku na 19:6. QB Haines byl za téměř rozhodnutého stavu už odvolán z hřiště. Necelé dvě minuty před koncem se ještě domácímu celku podařilo dostat na dostřel a poslední body dodal kicker Dian. Bulldogs ukázali, že jejich obrana umí podat kvalitní výkon, a že slovenskému týmu funguje i běhová hra, když má kdo běhat. Zároveň Buldoci naznačili, že mohou být ještě reálnou hrozbou nejen v playoff.

Detail zápasu

Trnava Bulldogs
22 : 6
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
BUL 7 0 6 9
LIO 0 0 6 0
Statistiky

Datum: 1.5.2015 v 16:00
Počasí: Zataženo, 16°C
Počet diváků: 200
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Adam Dvořáček (U), Radim Kroulík (HL), Stanley Hameder (LJ), Richard Gazdík (BJ), Peter Martinček (SJ), Jaroslav Rybář (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 7:0 - Ivan Klementovič, 2y run (Michal Lőrincz kick); 3:03
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:6 - Matúš Lukačik, 5y pass od Dustin Haines (kick neúspěšný); 8:09
Trnava Bulldogs TD - 13:6 - Boris Bútora, 2y run (kick neúspěšný); 0:00
4.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 19:6 - Ivan Klementovič, 32y run (kick neúspěšný); 7:05
Trnava Bulldogs FG - 22:6 - Michal Dian, 28y; 1:56