Home  /  Zprávy  /  PBP vynulovali útok Lions postrádající Hainese

PBP vynulovali útok Lions postrádající Hainese

(po) 11. květen 2015, Michal Rosíval

Pražští Lvi nastoupili do pražského derby bez svého amerického quarterbacka Dustina Hainese. Na hře domácího týmu byl tento handicap pořádně znát, jelikož jeho náhradník Jan Jindřichovský nebyl ani zdaleka tak nebezpečný, jako hvězda týmu hrajícího v Hostivaři.
Černí panteři byli unavení po sobotním zápase proti Swarco Raiders, který prohráli v těžké bitvě 22:31. Do Hostivaře přijeli znovu v čele s Janem Dundáčkem na pozici quarterbacka. Ten se v první půli hledal v přesnosti hodů, v počátku třetí čtvrtiny pak našel parádním hodem ruce Stanislava Jantoše.
Kvalitním výkonem se prezentoval hostující kicker Marek Hruboň, který trefil všechny extrapointy a i jeho kickoffy byly dostatečně dlouhé a pro Lions nevrátitelné.
Bohužel pro Lions, výborný den běhajícího Lukáše Růžka zůstal neužitkován, jelikož největší šanci na skórování, kterou domácí měli v poslední čtvrtině z asi 5 yardů před endzónou, zastavil fumble útoku.
Lvi se útočně zápasem protrápili. V obraně ale hráli velmi dobře, ne všechny dlouhé passy od Dundáčka byly v prvním poločase nepřesné, obrana Lions je často dobře srážela. V utkání se velmi často odkopávalo, v puntingu se asi lépe dařilo Jakubu Woleskému, který na této pozici působí i v české reprezentaci. Ani on však nebyl stoprocentní, u několika odkopů se projevila určitá únava.
Za Black Panthers se tak prosadili Matěj Reinvart krátkým během, Jan Dundáček také tak a pak již zmíněný Stanislav Jantoš, který zachytil 37yardovou přihrávku od Dundáčka.

Detail zápasu

Prague Lions
0 : 21
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 0 0 0 0
PBP 7 7 7 0
Statistiky

Datum: 10.5.2015 v 14:00
Počasí: Polojasno, 17°C
Počet diváků: 220
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Tomáš Pásek (U), Adam Dvořáček (HL), Jan Hubálek (LJ), Michal Rosíval (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:7 - Matěj Reinvart, 10y run (Marek Hruboň kick); 0:00
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:14 - Jan Dundáček, 1y run (Marek Hruboň kick); 0:25
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:21 - Stanislav Jantoš, 37y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 10:08