Home  /  Zprávy  /  Bobcats jsou zpět na druhém místě Divize I

Bobcats jsou zpět na druhém místě Divize I

(út) 19. květen 2015, Michal Rosíval

Divize I: Bobcats-Lions 28:14
Bobcats potřebovali vyhrát o 11, resp. 12 bodů, aby měli na své straně případný tiebreaker s Lions a zvládli to skoro přesně. Lions opět nastoupili bez Hainese, na místě quarterbacka hrál safety Cole. Jeho počínání bylo lepší než marná snaha Jindřichovského minulý týden a Suchý měl nachytáno bez mála sto yardů, ale stále jsou Lions spíše bez útoku. Naopak Bobcats potvrdili klidnou sílu z Trnavy, Givens tentokrát naházel tři touchdowny a naběhal přes 100 yardů.
Velký zápas měl linebacker Lions Ondřej Kubík. S 12 combined tackly vytvořil nejlepší výsledek sezóny a jeho 24 solo tacklů i 24 asistencí jsou nejlepší čísla v D-I.
Bobcats se výhrou vrátili na druhé místo v divizi a pokud dojde na konci základní části na variantu, že budou mít stejnou bilanci jako Lions (včetně "trojremízy" i za účasti Bulldogs), tak velmi pravděpodobně skončí před Lions.

Divize II: Patriots-Hippos 26:12
Ne že by výhra Patriots byla šokem roku, ale očekávaná nebyla. Hippos vloni v Silver Bowlu nebyli daleko od poháru, po plzeňské prohře klesli na samotné dno D-II. Před týdnem tým vypráskali Bucks, nyní, při absenci quarterbacka Tománka, Hroši prohráli i proti Patriots, kteří k zápasu nastoupili v 25 hráčích. Mimochodem, tři týmy "osmičkové" D-IV hrály také s 25 hráči (víc jich tyto týmy pro omezení soupisky nasadit nemohou), Znojmo pak mělo jen o hráče méně.
Hned za 14 dní spolu týmy sehrají odvetu.

Divize III
Minulý týden jsme psali o rozdělení D-III na bohaté a chudé a hned první další zápas toto rozdělení vyvrátil, "chudí" Titans vyhráli u "bohatých" Mustangs, což je zatím letošní největší překvapení v rámci trojice divizí jedenáctkové formy. I bohatí ale zjevně potřebují mít svoje důležité hráče zdravé, protože po quarterbackovi přicházejí Mustangs i o running backy. Stále ale mají finálovou účast ve svých rukách.
Velmi rádi by finále hráli a pořádali Blades, kteří mají jako první tři výhry. Pitbulls nebyli měřítkem, čtyři touchdowny dal Imr. Sílu Blades i Mustangs ukáže jejich vzájemný zápas za dva týdny.

Divize IV
Polovinu základní části za sebou má už i D-IV. Na západě vše nasvědčuje tomu, že do semifinále postoupí Warriors a Knights. Warriors smetli Trutnov výsledkem, který si ve Varech mohou zapsat do své zatím tenké knihy rekordních výher, Knights ani napodruhé nedali šanci Nordians. V jejich případě ale výhra přinesla zásadní ztrátu, Znojmo přišlo o svého klíčového hráče Lumíra Kabelku. Mimochodem ústecký kraj fotbalu poměrně svědčí, dva zápasy v Teplicích a Ústí (D-III) vidělo celkem 800 diváků.
Postupová situace na východě tak jasná není. Mammoths sice i podruhé vyhráli nad Vysočinou a jsou blízko, ale o dokonané dílo ještě nejde. Ve hře se drží i Dietos, kteří proti rezervě Steelers otočili ztrátu 20:9 po třetí čtvrtině.
Příští týden mohou doma oslavit postup do semifinále ve Znojmě a Přerově.

AFL: Dragons-Black Panthers 38:56
Nejprve krátce personálie. PBP opět neměli k dispozici Synáčka, takže na RB hrál celý zápas Reinvart. Ve třetí akci se (znovu) zranil Štiegler, který tak i přesto výlet do Vídně proměnil v nachytaných 67 yardů (z této jediné akce). A nedohrál ani další receiver Řezanka. V obraně nastoupil na safetym vedle Kabáta Hildebrand a v průběhu zápasu vystřídal na cornerbackovi Plánku Chvojka.
Začátek zápasu pro PBP neproběhl vůbec zdařile - první drive zastavila obrana Dragons na svém jednom yardu, druhý drive pak čítal jedinou akci - interception. V tu dobu to opravdu nevypadalo na to, že dalších šest drajvů v řadě Panthers promění v touchdowny, ale stalo se. Jednoznačně nezdařilejší zápas v podání PBP v této sezóně, dařili se Reinvartovy běhy, passová hra dá se říct standardní (Dundáček přes 100 yardů přes časté zdvojování obranou, ke stovce nachytaných yardů měl podruhé v řadě Šindler), novinkou v arsenálu pražských zbraní ale byly Caballerovy nohy - z devíti běhů naběhal 117 yardů a z nich tři touchdowny. Obrana v první půli, kterou Black Panthers prohráli o field goal z poslední sekundy, opět spíše hořela, těžce zkoušený byl hlavně zmíněný Plánka. Druhý poločas už byl výrazně lepší a ačkoliv ani v tomto zápase obrana nepředvedla žádnou big play, byla už schopná alespoň zastavovat drajvy soupeře a Chvojka nejspíše na pozici pravého cornera zůstane. Přítomnost Hildebranda byla patrná a velký zápas měl opět lídr letošní obrany PBP Augusta.
Ve druhém víkendovém zápase vyhráli Raiders v Grazu 50:34, když obraně českého trenéra Kociána i podruhé v sezóně naložili padesátku. Giants letos ještě ani jednoho soupeře neudrželi pod 30 bodů. Díky výhře si PBP pojistili třetí místo a nejhůře třetí v základní části skoro jistě i skončí. Příští neděli jedou do Vídně znovu, k Vikings, se kterými si zahrají tentokrát o místo druhé.