Home  /  Zprávy  /  Haines kam se podíváš

Haines kam se podíváš

(út) 9. červen 2015, Michal Rosíval

Šlágr víkendu v Divizi I měl jednoduchý klíč. Lions bez Hainese a Lions s Hainesem. Naštěstí pro pražský tým americký quarterback k zápasu nastoupil. Ke konci první čtvrtiny se pak konečně i rozehrál a rozbalil domácí koncert.

Možná by se chtělo říct útočný koncert, ale Lions fungovala i obrana. Trnava navíc nedělala svému soupeři v boji o třetí místo moc problémů, co se týče čtení hry. Slovenský celek opakoval asi čtyři akce. Jelikož ale fungovaly, nebylo proč je měnit.

Obrana Lions šlapala i bez absentujícího cornerbacka Lubomíra Bachury, který dostal stopku za svůj nesportovní zákrok na Melvina Davise v utkání proti Bobcats. Skvěle zahrála hlavně secondary. Ondřej Šisl, Nicholas Cole a další. Druhý jmenovaný zachytil v zápase několik interceptionů, jeden donesl neskutečným 84yardovým returnem až pro touchdown.

Hosté jen málo využívali své posily Raymonda Bradleyho. Jediný touchdown je na takového hráče málo. Trnava často hrála tzv. swing passy, přihrávky do stran právě na running backa. Secondary Lions se po dvou ztrátách rychle na tyto akce připravila a Bulldogs běhali jako proti zdi.

V útoku se Lvům dařilo velmi dobře. Haines házel perfektně a skvělou práci v horkém počasí odváděli i receiveři, kterým se dařilo často se prosazovat přes zkušeného Kobeho Hamma. Zajímavé bylo, že Bulldogs v průběhu druhého poločasu stáhli ze hry jak receivera Brandona Moorea, tak i zmíněného Raymonda Bradleyho. Safety Hamm pak hrál i v útoku, quarterback Bútora více házel a kazil.

Bodově se na výhře Lions podíleli vedle zmíněného Hainese a Colea i oba bratři Růžkovi a Marek Suchý. Potvrdily se předpokaldy, že půjde hlavně o to, zda bude hrát americký quaterback se zkušeností z Oregonu. Hrál skvěle a dovedl svůj tým k výhře.

Pozápasové vyjádření hlavních trenérů: Lions - Bulldogs

Detail zápasu

Prague Lions
49 : 14
Trnava Bulldogs Trnava Bulldogs
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 7 14 21 7
BUL 0 7 0 7
Statistiky

Datum: 6.6.2015 v 14:00
Počasí: Jasno, 32°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Filip Haza (U), Václav Kriesman (HL), Pavel Šimon (LJ), Radek Janhuba (BJ), Radim Kroulík (SJ), Jaroslav Rybář (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Marek Suchý, 30y pass od Dustin Haines (Ondřej Šisl kick); 0:39
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 14:0 - Dustin Haines, 19y run (Ondřej Šisl kick); 6:23
Trnava Bulldogs TD - 14:7 - Raymond Bradley, 6y pass od Boris Bútora (Michal Dian kick); 3:40
Prague Lions TD - 21:7 - David Růžek, 2y pass od Dustin Haines (Ondřej Šisl kick); 1:48
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 28:7 - Lukáš Růžek, 44y run (Ondřej Šisl kick); 10:45
Prague Lions TD - 35:7 - Dustin Haines, 16y run (Ondřej Šisl kick); 5:16
Prague Lions TD - 42:7 - Lukáš Růžek, 31y pass od Dustin Haines (Ondřej Šisl kick); 4:40
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 49:7 - Nicholas Cole, 84y interception return (Ondřej Šisl kick); 11:41
Trnava Bulldogs TD - 49:14 - Michal Lőrincz, 5y pass od Boris Bútora (Michal Dian kick); 2:35