Home  /  Zprávy  /  Steelers potvrdili postup do finále

Steelers potvrdili postup do finále

(st) 24. červen 2015, Michal Rosíval

Co chybělo? Jeden touchdown aby Hippos zvrátili osud, zaskočili Steelers a dali Bucks šanci na playoff. Stalo se ale očekávané.

Když se hodinu před startem zápasu prohnala Motorletem průtrž mračen, domácí byli vůbec rádi, že zvládnou znovu nalajnovat hřiště, které jim nepřízeň počasí smyla jako houba popsanou tabuli.

Na míči začali Steelers, ale obrana Hippos nepovolila na tři pokusy více než pět yardů a jasní favoriti zápasu museli odkopávat. Hippos naopak ze svých třiceti yardů balón posouvali po zemi a střídavě Standa Tománek s Petrem Křesťanem donesli míč až na třicítku Steelers. Tam ale bohužel nevyšly pokusy o pass a na míč se dostali opět hosté. Další drive obrana domácích trochu prospala a Dominik Dvorský s Michalem Wesselym postupně krájeli yardy po zemi, až se druhý zmiňovaný Wessely prodral až do enzone. S potvrzením 0:7 to vypadalo, že budoucí finalista bude mít zápas pod kontrolou.

Hippos ale následně předvedli dlouhý drive, tentokrát s míčem běhali Stanislav Tománek a Tomáš Černý. I když dokázali dostat míč ze svých dvaceti až na devět yardů od endzony Steelers, čtvrtý down opět neproměnili a útočit šli hosté. Další drive Steelers sice vůbec nevypadal zle, zakončili ho ale interceptionem do rukou Ondřeje Svatoně, což nabudilo domácí útok, který nejprve sedmkrát za sebou posunul míč po zemi, aby už pak skoro překvapivě našel Tománek jedenácti yardovým passem Křesťana v endzoně. Po potvrzení 7:7.

Další drivy na obou stranách skončili puntem, těsně před poločasem se pak Steelers dokázali díky jednomu dlouhému passu dostat do vzdálenosti na FG, který proměnili. Do šaten se šlo za stavu 7:10 a Hippos drželi nečekaně těsný rozdíl skóre.

Druhý poločas začínali s útokem Hippos, a obrázek byl stejný jako v první půlce. Úspěšně přecházeli po zemi celé hřiště, když už to ale vypadalo dobře, tak se stroj zasekl a na 34 yardech Steelers museli kvůli protivětru kopat pouze punt, na FG se neodvážili. Další drive Steelers skončil velmi rychle druhým interceptionem na jejich vlastní polovině, bohužel Hippos se v redzone dopustili fumble. Ačkoliv měli své útočné drivy delší a yardů dělali rozhodně více než soupeř, na začátku závěrečné čtvrtiny přišla studená sprcha. Dva dlouhé passy a touchdown. Defensive back Svatoň s Rojkem byli na svých místech, ale o dvě hlavy větší WR Lička si s nimi poradil. S potvrzením 7:17.

Následoval nejdelší drive domácích. 14 akcí, z toho 11 po zemi a Petr Křesťan svůj tým odměnil a doběhl pro zasloužený touchdown. Hippos chtěli dostat rozdíl na pouhé dva body, bohužel potvrzení runem Křesťanovi nevyšlo a skóre zůstalo na 13:17. Steelers následně dávali míč především zkušenému Janu Klimešovi s janým úkolem – držet a nepustit. 19 vteřin před koncem Steelers díky fieldgoalu navýšili vedení na 13:20 a s tím už Hippos nedokázali nic udělat.

Detail zápasu

Prague Hippos
13 : 20
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 0 7 0 6
STE 7 3 0 10
Statistiky

Datum: 20.6.2015 v 14:00
Počasí: Oblačno, 16°C
Počet diváků: 50
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Libor Coufal (U), Tomáš Benedikt (HL), Radim Kroulík (LJ), Marek Vejvoda (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 0:7 - Michal Wessely, 4y run (Daniel Merta kick); 3:35
2.čtvrtina
Prague Hippos TD - 7:7 - Petr Křesťan, 11y pass od Stanislav Tománek (Petr Vozka kick); 4:00
Ostrava Steelers FG - 7:10 - Daniel Merta, 27y; 0:01
4.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 7:17 - Jiří Lička, 22y pass od Michal Dudek (Daniel Merta kick); 10:29
Prague Hippos TD - 13:17 - Petr Křesťan, 3y run (2pt run neúspěšný); 3:10
Ostrava Steelers FG - 13:20 - Daniel Merta, 26y; 0:19