Home  /  Zprávy  /  PBP vyhráli D-I, Stallions D-II, Lions přišli o Hainese

PBP vyhráli D-I, Stallions D-II, Lions přišli o Hainese

(st) 24. červen 2015, Michal Rosíval

Divize I: Alligators-Bobcats 0:34

Alligators poprvé ve své dvaadvacetileté historii (Brno v ČLAF působí od první sezóny) nevyhrálo ani jeden zápas, proti Bobcats hrající v řádné prořídlé sestavě navíc už podruhé za sebou a potřetí v sezóně nedokázali ani jednou bodovat. Zhasněte, zapomeňte a do příštího roku udělejte zázrak. Nemožné není nic, vždyť Bobcats sezónu 2013 zakončili s bilancí 0-6 a v posledním zápase prohráli 6:57. Právě s Brnem. Po dvou letech se role obrátily a hlavní trenér Brna Daňhel z toho měl tak skleslou náladu, že už ani nezvládl dopočítat všechny prohry, viz pozápasový rozhovor (otevřete si detail zápasu).

To trenér Fandert zářil a vyjádřil Aligátorům respekt i uznání. Příbram poslední zápasy neodehrála ve zrovna nejsilnější sestavě, ale má šňůru pěti výher a na druhé místo po základní části ji posunula tak trochu "smůla" - narazila na Lions zrovna v době, kdy Haines byl schopen odehrát celý zápas.

Divize I: Black Panthers-Lions 26:14

Black Panthers v sobotu prohráli v AFL, takže už měli čistou hlavu a nemuseli řešit, jestli chtějí vyhrát nebo prohrát a na koho chtějí narazit v semifinále. Kromě čisté hlavy nasadili i poměrně silnou sestavu, jakkoliv to bylo vynucené zraněními. Skoro celý zápas tak například odehráli všichni starting receiveři "rakouského" týmu. Dundáček samozřejmě jako quarterback a vedl si dobře. Vlastně letos jednoznačně nejlépe. Přes 250 yardů naházených a ke 100 yardů naběhaným. Nejlepší útočný výkon PBP v sezóně.

Lions ale hráli také velmi dobře, resp. Haines hrál skvěle. Za necelý první poločas hodil touchdown a přes 150 yardů. Když ale v závěru modrooranžoví sahali po vedení, Haines se po zákroku Miroslava Bartoše zranil a ze zápasu odstoupil. A bylo po zápase, náhradník Coles nepředvedl vůbec nic. I v tomto zápase tedy bylo jasně vidět, že hra Lions stojí a padá na Hainesovi a bez něj v semifinále nemají sebemenší naději na úspěch. Lions v zápase s PBP neměli o co hrát, přesto chtěli vyhrát a nasadili letos už jednou zraněného quarterbacka. Cena byla vysoká.

Až poslední zápas základní části Divize I určil konečné pořadí a přiřadil k sobě týmy do semifinále. V sobotu 4. července se střetnou Bobcats s Lions, o den později (5.7.) Black Panthers a Bulldogs. Chce se skoro říct do roka a do dne, protože loňské semifinálové dvojice byly totožné (Bobcats vyhráli 49:21, PBP vyhráli 46:21) a vloni se hrálo 5.7., resp. 6.7.

Divize II

Už předposlední kolo určilo konečné pořadí v divizi. Poslední skončí Hippos, kteří doma prohráli 13:20 se Steelers. Chlácholit se mohou alespoň tím, že stejně jako vloni sezónu zakončili prohrou s Ostravou o jeden touchdown - byť vloni to bylo v Silver Bowlu. Steelers si výhrou definitivně zajistili postup do finále a možnost obhajovat vítězství. Že soupeřem budou Stallions bylo známé už před víkendem, výhrou 55:30 v odvetném derby nad Bucks si ale Hřebci zajistili výhodu domácího prostředí. Los D-II se příliš nepovedl, v posledním kole totiž oba budoucí finalisty čeká ještě jeden vzájemný zápas. Nejprve se tedy Steelers a Stallions potkají o víkendu v Ostravě v rámci základní části, v neděli 12.7. pak v Pardubicích v zápase o Silver Bowl.

Divize IV

Warriors potřebovali vyhrát v Teplicích pro potvrzení své výhody domácího prostředí v playoffs a výhrou 68:2 se jim to podařilo velmi lehce. Nordians od Varů i podruhé v sezóně dostali 68 bodů. V nedělním zápasu už tedy Znojmo i Trutnov věděli, že hrají jen z povinnosti. Pět touchdownů v zápase dal Tomáš Volf a Knights potvrdili druhé místo výhrou 49:25.

Na východě byla situace v posledním kole zajímavější. Nejprve měli postupový matchball Dietos, potřebovali ale porazit zatím neporažené Mammoths a to se jim nepovedlo. Přerov jim nedal šanci a vyhrál 35:12. I tak ale Šumperk stále měl možnost postoupit, potřeboval ale nedělní výhru druhého týmu Steelers. V Ostravě tedy svůj matchball měla Vysočina a ani Gladiators nevypadali, že jej využijí. V poločase si třikrát nechali utéct Dominika Dvorského a prohrávali o dva touchdowny. Premiérový postup do playoffs ale v druhém poločase Vysočině vyběhal Radek Jindra, který dvěma touchdowny otočil na konečných 26:24.

Semifinálové dvojice D-IV jsou Warriors-Gladiators a Mammoths-Knights. Oba zápasy se budou hrát v neděli 5. července. V případě, že Vary zvládnout své semifinále, tak budou hostit i premiérový Iron Bowl. V případě šokující výhry Gladiators se finále bude hrát o vítěze zápasu Přerov-Znojmo.

AFL: Vikings-Black Panthers 45:28

Jestli minulý týden cestou z Rakouska PBP přemýšleli, kde udělali chybu, že prohráli čtvrtou čtvrtinu 0:21 a tím i celý zápas, tak tentokrát ty myšlenky musely být ještě intenzivnější. V poločase vedli Black Panthers na Hohe Warte nad Vikings 28:16, ale druhý poločas prohráli dokonce 0:29. Brutální. První půle vypadala přitom docela pohodově, Vikings vypadali, že jim je vlastně skoro jedno, jestli skončí první nebo druzí v tabulce základní části, hlavně aby všichni zůstali zdraví, vždyť už tak musel hrát backup quarterback.

Druhý poločas byl ale naprosto jiný, obrana Vídně hrála extrémně agresivně, pražský QB Caballero, který v týdnu absolvoval cestu do Kalifornie a zpět pod tlakem a možná pod vlivem únavy začal házet do nikam a hlavně Pantery užírala psychika. Při úvodním kickoffu druhé půle vrazil Hamal při chytání míče do Dundáčka a PBP přišli o míč. Další drajv skončil zblokovaným field goalem a následující zblokovaným puntem. Všechny chyby přitom Vikings trestali touchdowny. Mladý QB Seikovits se po přestávce rozehrál ke skvělému výkonu, RB Amadu pak Pantery drtil celý zápas. Do playoffs jdou tedy Black Panthers s dvěma drsnými prohrami proti rakouské top dvojici. Anebo šlo o majstrštyk, který má Raiders i Vikings oklamat:-)

Během dvoutýdenní pauzy se ale bude muset uzdravit několik hráčů obrany, zápas ve Vídni nedohráli Šimánek, Svoboda nebo Plánka. PBP budou semifinále hrát v sobotu 5. července od 17:30 na Tivoli Neu v Innsbrucku. Zápas bude live vysílat ORF, pravděpodobný je i stream na raiderstv.at. Druhé SF (Vikings-Dragons) se hraje o den později od 15:15 a i tento zápas bude vysílat ORF. Austrian Bowl se pak hraje následující sobotu v Klagenfurtu.