Home  /  Zprávy  /  Preview #15.12

Preview #15.12

(čt) 25. červen 2015, Michal Rosíval

Divize I i AFL mají o víkendu volno a týmy se připravují na semifinálový víkend, který je rozdělí na úspěšné a neúspěšné.

 

Hrát se budou pouze D-II a D-III, ale shodou okolností je v obou divizích již o všem rozhodnuto. Nejen o postupujících do bowlů, ale doslova o všem, žádný výsledek nemůže změnit pořadí v tabulce. Obě divize se tak budou jen dohrávat.

Aby toho nebylo málo, tak v D-II je na programu zápas Steelers-Stallions, tedy soubor týmů, které se o 2 týdny později, tentokrát v Pardubicích, představí v Silver Bowlu. Logická taktika by velila pošetřit klíčové hráče, ale uvidíme. Ve druhém zápase jedou Bucks do Plzně, resp. Vochova. Pro Bucks půjde o rozlučku se sezónou a možná i o přípravu na juniorskou část sezóny. Uvidíme, kde mladší pardubický tým najdeme za rok, pokrok 2014->2015 byl veliký.

Ani D-III nepřinese zásadní bitvy. Blades mohou v zápase v Hellboys ladit hlavně pořadatelskou přípravu na Bronze Bowl, který budou hostit 19. července. Sobotní dvojzápas v Brně nabídne postupně Pitbulls a Titans a následně Sígrs a Mustangs. Pitbulls se pokusí vylepšit bilanci jedné výhry, která je významně horší, než tým před sezónou plánoval, když pokukoval i po účasti v D-II. Zklamání je i u Mustangs, kteří potřetí v řadě významně zaostali za očekáváním a sezóna jim opět skončila již po základní části, jakkoliv byli letos výrazně limitovaní zraněními. Naopak Titans budou v Brně potvrzovat pozici třetího týmu D-III.

Předzápasové informace ke všem zápasům nižších divizí najdete v pátek na webu czechfootball.cz!