Home  /  Zprávy  /  Knights budou díky výhře v Přerově pořádat Iron Bowl

Knights budou díky výhře v Přerově pořádat Iron Bowl

(út) 7. červenec 2015, Michal Rosíval

I v druhém semifinále D-IV se na městském stadionu v Přerově, s necelými třemi stovkami diváků v hledišti, radovali hosté. K vidění měla být tuhá bitva dvou rivalů, dosud neporažených domácích Mamutů a zdravotně indisponovaných Knights ze Znojma. Realita byla ale jiná.

Náhradní quarterback Rytířů Martin Vrba, který se potýkal se zraněním, byl evidentně v plné síle, když dohrál nejen celý zápas, ale vedl svůj tým za zkušenějšího Lumíra Kabelku a ke konci první čtvrtiny našel volného Jakuba Smrčku pro touchdown.

Mammoths byli ale letos bez prohry a dokázali reagovat hned v druhé čtvrtině. Přes polovinu hřiště se prodral Miroslav Večerka a zasloužil se o dotažení skóre. Oba kickeři byli úspěšní, jak domácí Kocián, tak i hostující Smrčka. Za stavu 7:7 se prosadil ještě runningback Tomáš Volf, který tak hosty uklidnil před polovinou, která skončila rozdílem jediného touchdownu 7:14. Více ze hry ale měli určitě hosté, maximálně připravení a správně nabuzení.

„Selhali jsme jako tým a nechali jsme se zaskočit nastoupením Znojma, které se nedopouštělo žádných chyb a předvedlo disciplinovaný výkon, na který jsme neuměli vhodně reagovat. Měli nás přečtené. Náš výkon prostě nedosahoval kvalit, které je potřeba soustředit na tak důležitý zápas, kterým bylo semifinále,“ dodal zklamaně hlavní trenér Přerova David Novotný.

Zlom přišel v druhé polovině. Rostoucí tlak na domácí obranu využil opět Volf a nechal svůj celek odskočit 7:21. V závěru třetí čtvrtiny se k němu přidal ještě Vrba, který si nechal míč a dopřál si body i po zemi 23y během. Uklidněný a rozehraný se nebál odpovědnosti ani v samotném závěru a krátkým během protlačil míč do endzone Mammoths ještě jednou. Domácí tým se na více nezmohl a nepomohla ani výměna na postu quarterbacka: Štěpáníka nahradil RB Zapletal, který si ale ve slibném průniku pro first down poranil kotník a zápas pár vteřin před koncem nedohrál.

„Povedl se nám vstup do zápasu z pozice outsidera, která nám vyhovovala a na kterou nejsme zvyklí. Do zápasu jsme vstoupili s lehkostí a i takticky velmi dobře připravení. Hned první drive nás nastartoval na celý zápas a podařilo se nám držet vysoké tempo, na které Mamuti nebyli schopni zareagovat. Přiznávám, nečekal jsem tak jasný průběh zápasu a jsem na svůj tým velmi hrdý. Těší nás i možnost pořádání Iron Bowlu a opětovná účast ve finále,“ konstatoval spokojeně hlavní trenér Knights Radim Pařízek.

Detail zápasu

Přerov Mammoths
7 : 34
Znojmo Knights Znojmo Knights
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 0 7 0 0
KNI 7 7 14 6

Datum: 5.7.2015 v 16:00
Počasí: Jasno, 32°C
Počet diváků: 296
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Zdeněk Žlůva (U), Karel Nesládek (HL), Peter Martinček (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 0:7 - Jakub Smrčka, 26y pass od Martin Vrba (Jakub Smrčka kick); 1:13
2.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:7 - Miroslav Večerka, 52y run (Eduard Kocian kick); 9:05
Znojmo Knights TD - 7:14 - Tomáš Volf, 8y run (Jakub Smrčka kick); 2:52
3.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 7:21 - Tomáš Volf, 12y run (Jakub Smrčka kick); 9:35
Znojmo Knights TD - 7:28 - Martin Vrba, 23y run (Jakub Smrčka kick); 0:54
4.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 7:34 - Martin Vrba, 2y run (kick neúspěšný); 11:34