Home  /  Zprávy  /  Junioři míří do play off

Junioři míří do play off

(po) 26. říjen 2015, Radim Kroulík

Základní část juniorské soutěže ČJLAF je za námi a po bye weeku nás čekají semifinálové duely. Ty určilo pořadí po základní části, ve které stejně jako v seniorské lize dominoval tým Prague Black Panthers, který v základní části zůstal neporažen a zajistil si tak domácí semifinálový zápas proti čtvrtému týmu tabulky. Jediný tým, který se do play off nepodívá jsou Pardubice Bucks

O druhé až čtvrté místo panoval tuhý boj, ve kterém se snažily získat výhodu domácího hřiště týmy Prague Lions, Ostravy Steelers a Pardubic Stallions. Vzájemné zápasy těchto tří týmů byly vyrovnané a nakonec se z výhody domácího prostředí v semifinále radují Stallions. Čtvrté místo obsadili pražští Lions, kteří se tak utkají 31. října na Slavii v prestižním derby s Prague Black Panthers. Vzájemný zápas ze základní části dopadl jednoznačně ve prospěch Black Panthers a bude zajímavé sledovat, jestli se soupeři pod vedením Zacha Harroda podaří vymyslet, jak zastavit útočnou smršť Black Panthers a neopakovat obdržení 47 bodů. Ze všech účastníkků play off mají právě Lions nejvíce obdržených bodů a naopak nejméně bodů skórovaných. Podaří se Lions zlepšit produktivitu na obou stranách míče?

I letos je jisté, že jedním z finalistů bude mimopražský tým. Loňskou účast ve finále si budou chtít zopakovat ostravští Steelers, kteří vyrazí do Pardubic na Stallions. První vzájemný zápas ovládli v Ostravě hráči Stallions 28:14. Pardubicím se podařilo zvítězit, přestože celkově naházeli 11 mínusových yardů. Toto hravě nahradili runovou hrou, která zaznamenala za zápas 251 yardů a 4 touchdowny. Přestože Steelers byli na míči více než dvojnásobný čas a Stallions nezkonvertovali jediný 3. down, na výhru to stačilo. To, jak dopadne odveta a boj o finále, zjistíme 1. listopadu.

Oba semifinálové zápasy slibují velmi zajímavou podívanou a tvrdý boj o finále.