Home  /  Zprávy  /  Stallions zaskočili favorita

Stallions zaskočili favorita

(ne) 10. duben 2016, Marek Vejvoda

V nových dresech a se staronovým logem na hrudi si příbramští Bobcats nechali svoji letošní premiéru až na 2. kolo ČLAF, zatímco jejich dnešní soupeř Pardubice Stallions měl již možnost se před týdnem "rozehrát" proti pražským Lions. A začátek zápasu se nesl přesně v tom duchu.

Bobcats se sice podařilo získat balon po neúspěšném pokusu vrátit jejich kickoff, kdy míč po fumblu zalehával příbramský Jirka Kohut, ale následný útok byl zmařen hned v počátku, kdy svou první akci na hřišti proměnil americký QB Douglas Webster v interception. Stallions tak získali šanci předvést, s čím do Příbrami přijeli, ale i jejich první útočný drive skončil poměrně brzy. Po třech pokusech o dobytí prvního downu se Stallions rozhodli odkopávat. Při jejich puntu však došlo ze strany Bobcats k faulu a Stallions tak šli znovu na balon.

Po dalších třech pokusech se na hřiště poprvé podívala chain crew a Pardubice se o pár palců vyhnuly dalšímu puntu. Jejich drive však byl ukončen hned další akcí, kdy si první interception v dresu Bobcats připsal cornerback hrající s číslem 7 - Ron Linder. Na balon šli Bobcats, ale opět to bylo pouze "3 a ven". Pardubice však poté, co se opět dostaly k míči, předvedly obdobný scénář končící puntem. Po nějakých sedmi odehraných minutách bezzubých útoků se přece jen podařilo zvednout divákům adrenalin.

Drive Bobcats začal prvním kompletním passem na rychlonohého receivera s číslem 1 Josepha Goodsona, prodlouženým o 15y penaltu a následovaným několika běhy v podání Petra Datla a Douglase Webstera. Když se na hřišti podruhé v krátké době objevila chain crew, byli již Bobcats kousek od redzony, a když bylo potvrzeno dosažení prvního downu, měli Bobcats 4 nové pokusy na získání prvního touchdownu. Stačil však jen jeden, jelikož hned první pass zachytil Jirka Kohut, a Bobcats se tak mohli radovat z vedení 6:0. Hozená penalta byla proti obraně, Bobcats tak mohli přejít k potvrzení a kop byl úspěšný. 

Bobcats se následně pokusili překvapit soupeře krátkým kickoffem a částečně se jim to i povedlo, když balon přijímal ilegální receiver a Stallions se tak posunuli o dalších pár yardů zpět. Do konce čtvrtiny se už moc zajímavého nestalo, za zmínku však určitě stojí -15yardový sack Petra Datla, který tvrdil muziku na obou stranách hřiště.

Ve druhé čtvrtině se pokračovalo v trendu nevýrazných útoků, na straně Stallions posouval míč Petr Plaček, Bobcats se nedařilo téměř nic. Při jednom takovém neúspěšném drivu se Bobcats rozhodli vyzkoušet pozornost special týmu Stallions fakem. Míč si nechal Ondřej Víšek a během až do redzony přiblížil domácí tým k šanci na navýšení skóre. Bohužel pro něj se však zažlutilo a kvůli holdingu se punt musel opakovat.

Už to vypadalo, že druhá čtvrtina nenabídne žádné drama, ale Stallions se rozhodli, že přece jenom nepůjdou do šaten za pro ně nepříznivého stabu, a poslední minutu proměnili v dobývání endzony domácích. A to se jim i díky úspěšnému passu na Davida Holuba 12 vteřin před koncem druhé čtvrtky podařilo.

Pod umělým osvětlením vstupovali Bobcats do druhé poloviny s vírou zlepšení v útoku, ale více se snad mýlit nemohli. Zatímco Příbramským se nedařilo téměř nic, Stallions se neustále zlepšovali, a kombinací passů a běhů neúnavného Petra Plačka se dopracovali až k touchdownu, který pro Stallions zajistil zachycený poassem z 20y Jan Wajtr. Po proměněném potvrzení se Stallions ujali vedení 14:7.

Bobcats se sice podařilo následně získat pár prvních downů, ale až do endzony se jim projít nepodařilo. A tak se změnou skóre přišli opět Stallions, když velmi úspěšný zápas korunoval Petr Plaček touchdownem. Potvrzení za 2 body se nezadařilo, a tak se skóre zastavilo na finálních 20:6 pro Stallions.

Poslední čtvrtka už změnu score nepřinesla, zmar loňských finalistů podtrhl interception při jejich posledním kontaktu s míčem. Stallions si tak z Příbrami odvážejí cenný skalp a Bobcats musí přemýšlet, jak se co nejdřív vrátit do loňské formy.

Autor článku: Jakub Špaček 

Detail zápasu

Příbram Bobcats
7 : 20
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 7 0 0 0
STA 0 7 13 0
Statistiky

Datum: 9.4.2016 v 17:00
Počasí: Zataženo, 8°C
Počet diváků: 153
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Radek Janhuba (BJ), Václav Kriesman (SJ), Filip Malý (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 7:0 - Jiří Kohut, 14y pass od Douglas Webster (Jakub Sláma kick); 3:44
2.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 7:7 - David Holub, 20y pass od Shane McDonald (Jan Louženský kick); 0:12
3.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 7:14 - Jan Wajtr, 18y pass od Shane McDonald (Jan Louženský kick); 7:52
Pardubice Stallions TD - 7:20 - Petr Plaček, 1y run (2pt pass neúspěšný); 1:33