Home  /  Zprávy  /  Soustředíme se hlavně na ČLAF, IFAF je bonus navíc, tvrdí Roderik Šubovič

Soustředíme se hlavně na ČLAF, IFAF je bonus navíc, tvrdí Roderik Šubovič

(st) 20. duben 2016, Radim Kroulík

Úspěšný vstup do sezóny zažívají Prague Lions, kteří po výhře nad Pardubicemi Stallions 21:34 v úvodním kole, dokázali porazit i Prague Black Panthers na jejich hřišti poměrem 28:34. Tři zápasy na venkovních hřištích dovršili Lions o víkendu zápasem Champions League proti Vejle Razorbacks. Hned v úvodu zápasu odstoupil quarterback Matt Silva a post quarterbacka převzal running back Lukáš Růžek. Po úporném boji se z výhry 20:7 radoval dánský tým. Více nám o rozpoložení týmu řekne center pražských Lions Roderik Šubovič.

Jaká je v týmu nálada? Převažuje spokojenost z úvodu české ligy nebo prohra s Razorbacks trochu utlumila prvotní nadšení?
Samozřejmě že nás prohra s Razorbacks mrzí, ale jsme vděční za možnost hrát v zahraničí hlavně kvůli zkušenostem. V týmu je stále super nálada a úspěšný vstup do ligy nás těší o to víc. Soustředíme se hlavně na ČLAF, Champions League je bonus navíc. Stále si uvědomujeme, že v české lize není po dvou zápasech nic rozhodnuté a musíme se soustředit na každý trénink a zápas, který nás čeká.

Byl v něčem zápas Champions League rozdílný oproti české lize?
Osobně jsem neměl pocit, že by tento zápas byl nějak odlišný od těch ostatních. V úvodu jsme přišli o Matta a něco později i o Lukáše Růžka, takže oproti jiným zápasům jsme hráli o něco více pod tlakem. Ale i to je situace, se kterou musíme počítat a musíme se s ní umět vyrovnat.

Jak těžké je udržet soustředění v přípravě, zvlášť po výhře nad Black Panhters?
Nevidím žádný pokles soustředění ani u sebe ani u spoluhráčů. Po zápase v Dánsku jsme měli dva dny odpočinku a už zase naplno makáme a soustředíme se na nedělní zápas. Tento rok je česká liga velmi vyrovnaná a plná překvapení, proto je potřeba se extrémně soustředit na každého soupeře. Na začátku každého zápasu je stav 0:0 a nikdy není nic rozhodnuté.

V passové hře jste na tom výborně. Čím to, že po zemi to tolik nejde, přestože se týmy soustředí především na Silvu a útok vzduchem?
Uvědomujeme si, že jen čistě passová hra nebude stačit a musíme se taky rozběhat. Na tréninku věnujeme trochu víc času běhům a na videu jsme viděli naše chyby v blokování. Připravujeme se tak, abychom byli každý zápas lepší. Proto věřím, že se v dalších zápasech ke skvělým passovým statistikám přidají i ty po zemi.

O víkendu vás čeká brzká odveta se Stallions. Co lze od tohoto zápasu očekávat?
Zápas se Stallions bude podle mě úplně jiný než ten první v Pardubicích. Myslím si, že výhra nad Bobcats jim dodala sebevědomí a budou chtít všem ukázat, že tato výhra nebyla pouze náhoda. Stallions považuji za kvalitního soupeře, minulý rok vyhráli druhou ligu a postoupili do ligy nejvyšší, proto si nemůžeme dovolit nic podcenit. Musíme myslet na svůj výkon a pokračovat dobře nastartované sezóně.