Home  /  Zprávy  /  Black Panthers ukončili neporazitelnost Bulldogs

Black Panthers ukončili neporazitelnost Bulldogs

(so) 23. duben 2016, Radim Kroulík

Po dvou domácích zápasech, kdy si poradili se Steelers a následně i s Bobcats, se vydali Bulldogs za hranice Slovenska. Na Bulldogs čekal velký test v podobě Prague Black Panthers, kteří se po pomalém začátku dostávají opět do formy.

Hned v první čtvrtině se podařilo Black Panthers získat dva body po safety po špatném snapu Bulldogs. Téměř o tři minuty později skóroval po přihrávce Jana Dundáčka receiver Jan Beran. V nevlídném počasí se skóre měnilo až v poslední minutě druhé čtvrtiny, a to hned dvakrát. Nejprve si pro touchdown doběhl Tomáš Pátek. V následujícím drivu se quarterback Tyrell West dostal pod tlak a než dopadl do zázemí, pokusil se odhodit míč a ušetřit yardy pro další down. Jeho zahození ale našlo náruč obránce Black Panthers, kteří tak měli před koncem poločasu šanci odskočit svému soupeři. Zaskočení Bulldogs ztratili koncentraci a nechali úplně volného Woleského, který si připsal jednoduchý touchdown. Bulldogs se tak během chvíle dostali z nadějného průběhu zápasu do ztráty v poločase 21:0.

Když se Bulldogs neprosadili  ani v prvním útočném drivu druhého poločasu, ozval se opět Jan Dundáček, který našel v endzóně Pavla Mráze. Až za stavu 28:0 se probudil i útok hostů, kterým se podařilo přejít kousek po kousku celé hřiště. Drive zakončil touchdownem Michal Lörincz, kterého našel passem Terell West. Ve čtvrté čtvrtině se na post quarterbacka domácích dostal Chvalina, kterému ztížily úlohu především špatné snapy. Útok Bulldogs byl viditelně povzbuzen prvním touchdownem. Jejich snaha byla odměna druhým touchdownem v poslední čtvrtině, když zafungovala spolupráce Westa s Hencem. Ten si připsal hezký catch v endzóně po 34 yardovém passu. Pro dvoubodové potvrzení si doběhl dosavadní lídr running backů Ivan Klementovič. Následně se Bulldogs snažili získat míč pomocí onside kicku, ale neúspěšně. Obrana Bulldogs dokázala dát ještě jednu šanci svému útoku, ale na další body se již hosté nezmohli.

Zápas, na který si našlo cestu navzdory špatnému počasí 200 diváků, skončil vítězstvím Black Panthers 28:14. Po čtvrtém kole tak mají Bulldogs i Black Panthers shodnou bilanci dvou výher a jedné prohry. Na Bulldogs čeká další týden opět domácí zápas, ve kterém narazí na druhý pražský tým. Black Panthers mají příští týden v české lize volno, ale čeká je cesta do Innsbrucku v rámci AFL.

Detail zápasu

Prague Black Panthers
28 : 14
Trnava Bulldogs Trnava Bulldogs
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 8 13 7 0
BUL 0 0 6 8
Statistiky

Datum: 23.4.2016 v 16:00
Počasí: Přeháňky, 8°C
Počet diváků: 210
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Jan Klimeš (U), Radim Kroulík (HL), Tomáš Frehar (LJ), Jan Hubálek (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers SAF - 2:0; 5:41
Prague Black Panthers TD - 8:0 - Jan Beran, 9y pass od Jan Dundáček (kick neúspěšný); 2:28
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 15:0 - Tomáš Pátek, 2y run (Nicolas Kárník kick); 0:55
Prague Black Panthers TD - 21:0 - Jakub Woleský, 25y pass od Jan Dundáček (kick neúspěšný); 0:17
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 28:0 - Pavel Mráz, 18y pass od Jan Dundáček (Nicolas Kárník kick); 9:53
Trnava Bulldogs TD - 28:6 - Michal Lőrincz, 5y pass od Tyrell West (kick neúspěšný); 2:39
4.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 28:14 - JaVontae Hence, 34y pass od Tyrell West (Ivan Klementovič 2pt run); 4:37