Home  /  Zprávy  /  Postview #16.4

Postview #16.4

(po) 25. duben 2016, Michal Rosíval

ČLAF

Oba víkendové zápasy se odehrály v Praze, oba přinesly vítězství pražských týmů a v obou zápasech sehrály zásadní roli interceptiony ve druhé čtvrtině. Po čtvrtém kole zůstávají bez porážky pouze Lions, na druhém místě jsou už ale Black Panthers.

PBP proti Bulldogs opět nasadili vesměs to nejlepší, co mají k dispozici a zejména na obou lajnách dominovali. Zcela zásadní pro výsledek zápasu 28:14 byla "nevinná" akce, kdy trnavský QB Tyrell West půl minuty před poločasem nepochopitelně zahodil míč takovým způsobem, že se Petr Řepík mohl radovat z interceptionu a nebýt upísknutí rozhodčích, mohl přidat i touchdownový return. Přesto ale ještě domácí díky dvojici Jan Dundáček - Jakub Woleský body přidali a když díky Pavlu Mrázovi přidali další TD ze svého prvního drajvu v druhé půli, tak bylo definitivně po zápase. Trnavě vyšel skvěle plán donutit Dundáčka házet, ten ale zahrál druhý výborný passový zápas v řadě. West naopak zůstal pod stoyardovou hranicí a nebylo akce, kdy by nebyl pod tlakem panterské DL.

O tlaku by hnd celou knížku mohl napsat QB Stallions Shane McDonald, na kterého Lions pořádali doslova hon, když ani dva linemani často pro Jamese Brookse nebyli překážkou. V první půli Pardubice tlak ještě zvládaly a v určité fázi byly i mírně lepší, ale i v neděli přišel osudový interception v druhé čtvrtce. Při vedení hostů, kteří měli možnost odskočit na dvojí skórování, si trenér Lions Kyle Duncan vzal timeout, v následující akci chytil Brooks interception a z následného drivu sám Brooks podruhé v sezóně skóroval z pozice tight enda. Před akcí si přitom Stallions brali timeout, ve vzduchu viselo "míč poletí na Brookse", ten však přesto zůstal volný. Po ve skvělém tempu odehraném prvním poločase Pardubice ztratily rychlost, sílu i štěstí a ve druhé půli místo bodů sbíraly již jen turnovery, částečně i z důvodu mírné netrpělivosti, když každý drajv hrály jakoby šlo o poslední možnost v zápase. V prvním letošním odvetném zápase tak k odplatě nedošlo, jakkoliv měl zápas výrazně odlišný průběh jako první vzájemný zápas. Lions vyhráli 24:13 a drží první místo.

Nižší ligy

Ve 2.Lize se na začátku sezóny vyrýsovala silná dvojka Plzně a Brna. Patriots vyhráli v Liberci 0:24 a bylo to poprvé od roku 2007 (!), kdy tým vyhrál dva jedenáctkové zápasy za sebou. Shodou okolností se tak i tehdy stalo také proti Liberci, tehdy ještě Highlanders. Sígrs do nové sezóny vstoupili s loňským Objevem roku Filipem Ondráškem na pozici quarterbacka a co do úspěšnost navázal tam, kde vloni skončil - pro tři touchdowny si zaběhl sám, jeden hodil. V součtu snadná výhra nad Hippos 31:14.

Podobně jako Plzeň si roky nepoznanou radost užívají i Alligators. Ti porazili Mammoths 41:6 a za dva týdny si v odvetě půjdou pro třetí výhru za sebou, což se jim povedlo naposledy v roce 2009. V západní skupině zůstávají bez prohry Mustangs, kteří vyhráli v Trutnově 0:42, a Hellboys po domácí výhře 27:12 nad druhým týmem Stallions. Postupová dvojka tedy krystalizuje poměrně výrazně.

V minulém zápase proti Alligators ve Znojmě hostující Libor Coufal kromě jednoho passu a jednoho runu předvedl jen kombinaci interception-sack-interception-odjezd do nemocnice, ale proti Pitbulls si vše vynahradil a byl při výhře 35:0 u všech ofenzivních touchdownů svého týmu. Náladu mu tak mohlo zkazit jen to, že Bucks, kde je předsedou, v souběžně hraném zápase opět prohráli 55:0, tentokrát v Třinci s Sharks. Velmi úspěšně do fotbalového života vstoupili doma ve Zlíně i Golems. Tým plný nováčků v druhém poločase naprosto rozložil rezervu Mustangs a vyhrál 53:12. Zatímco ČLAF je rekordně vyrovnaná, 4.Liga zatím nepřinesla ani jeden zápas s rozdílem skóre pod 40 bodů.