Home  /  Zprávy  /  Preview #16.5

Preview #16.5

(pá) 29. duben 2016, Michal Rosíval

Trnava stále nemá žádné zdravotní problémy, ale v Praze měla pořádný problém udržet DL Black Panthers. A pokud máte problém v OL, tak má-li vás navštívit James Brooks se svými kamarády, tak máte opravdu velký problém. Jestli Bulldogs nevyřeší tohle, tak nemají šanci. Pokud Tyrell West nějaký ten čas získá, tak přeci jen bude muset začít využít i ostatní receivery, nejen JaVontae Hence. Zajímavým soubojem může být snaha Ivana Klementoviče udržet svoji bilanci 122 yardů na zápas proti linebackerům Lions, kteří zatím ve třech zápasech povolili soupeřům v průměru jen něco přes 50 yardů.

Už minulý zápas proti Stallions chtěli Lions rozvinout svoji runovou hru. Marně, David Růžek naběhal v podstatě nulu. Tentokrát Lions šanci mají, obrana Bulldogs pouští po zemi přes 140 yardů na zápas a připraven by měl být Lukáš Růžek. Útok Lions se zatím může opřít o výbornou passovou hru, ale tentokrát proti nim bude stát nejlepší passová obrana ligy. Pomoc běhové hry se bude hodit. Mimo Růžka se do sestavy po zápasové pauze vrací i Alain Pae. Lions tak vyráží do Trnavy v plné síle. Obrana Lions se bude soustředit na úderné duo Hence, Klementovič, kteří vládnou ligovým statistikám. Lions se proti Stallions podařilo zastavit Plačka a tento výkon budou chtít zopakovat.

Pick´em zápas vidí celkem jasně - přes 85 procent tipuje výhru týmu z Prahy.

 

V neděli si o první výhru zahrají Steelers, dobře, to se asi čekalo. Ale že na tom stejně budou i Bobcats, to už se nečekalo. Aspoň ne v Příbrami. Poražený tým zůstane jako jediný bez výhry poslední a pokud by domácí překvapivě vyhráli, tak by tím asi tak trochu Bobcatům ukončili ročník nebo je odkázali na sledování souboje Patriots a Sígrs, tedy možné soupeře v baráži...

Steelers stále nemají starting quarterbacka Michala Dudka, ale náhradník Adam Kavický se proti PBP zapsal hezky - tři touchdowny, žádný interception. To není špatné, proti mistrovi, ne? Ostrava ale přišla o jednoho ze svých RB, smolaře Michala Kielora, pro kterého to není poprvé, co mu sezóna pro zranění skončila hned na začátku. Pro Steelers jako tým ale zrovna pozice running backa problémem není, Adam Synáček a Michal Wessely jsou oba v nejlepší pětce ligy.

Bobcats mají nůž na krku, ale aspoň se pozná, jak na tom jsou. Rozhodně jsou na tom dobře zdravotně, nehrozí scénář z Trnavy, kdy absentovala většina starterů obrany. Chybět bude nejspíš jen Bohuslav Rom. Poněkud horší je to s útočnou lajnou, kde sice poprvé nastoupí Lukáš Jíra, ale kvůli zvedáku na solar soupeře v Trnavě si dva zápasy odpočine Jakub Mráz a out bude i Robert Kühn. Proti Bobcats mluví statistika, nikdy Ostravu neporazili. V letech 2012 i 2013 jasně vyhráli "noví" Steelers, když Příbram dala vždy jen šest bodů. A stejně to dopadlo dokonce i v roce 1999, když i "staří" Steelers Bobcatům povolili také jen šest bodů.

Pick´em nedělní zápas vidí stejně jako sobotní, tzn. šest ze sedmi hráčů tipuje výhru hostů.

 

Druhá liga nabídne zápas o první místo, v Plzni se střetnout Patriots a Sígrs. Pro domácí půjde o poslední zápas bez Pavla Tumpacha (protože už odehrál zápas v Příbrami, tak musí po přestupu dva zápasy vynechat) a bez Wese Worthena, receivera/linebackera, který se k týmu připojí příští týden. V druhém zápase se v severočeském derby pokusí Titans poprvé porazit ústecké Blades.

Ve střídavém rytmu víkendu třetí a čtvrté ligy je nyní řada na tu čtvrtou a dojde na souboj nováčků. A Golems si s Sharks rovnou zahrají o první místo, takhle silný ročník se letos na východě urodil! Přesným opakem je zápas Bucks proti Mustangs 2. Týmy mají dohromady skóre (ze čtyř zápasů) 12:252, ale v neděli někdo vyhrát bude muset. Zajímavým zápasem by mohl být teplický duel Nordians a Dietos.

V rakouské lize jedou PBP do Innsbrucku, resp. Wattensu, kde Raiders hrají většinu letošních zápasů AFL. Black Panthers do Rakouska jedou bez dvou hlavních slotů, outside Jakub Woleský není zcela fit, takže z top čtverky receiverů je zdravý jen Jan Dundáček, kterého v prvním letošním zápase docela vymazal Enrico Martini. Vyhlídky tedy nicmoc a když zabrousíte na internetu, tak na zápas najdete kurzy 1.02 na Raiders a 10 na Black Panthers, tedy takové, že slovo jednoznačné není dostatečně jednoznačné. Ale minulé kolo na Ljubljanu ve Vídni byl kurz ještě větší a nakonec Vikings vyhráli taktak, takže proč ne a čtvrtina tipujících v Pick´em (která věří v pražské vítězství v Tirolsku) má návod na snadné zbohatnutí.

Jeden, hlavně pro Lions, zajímavý zápas se hraje v Polsku. Wroclaw Panthers, tedy polský vicemistr, se v rámci Champions League střetne s dánským Vejle. Výhra Dánů bude znamenat, že přemožitel Lions z před dvou týdnů postoupí do Final Four a 15.5. si Lions a Panthers zahrají jen o slovanskou čest a slávu. Pokud by vyhráli Poláci, tak by se o postupujícím rozhodlo až v Praze a Lions by měli možnost postoupit.