Home  /  Zprávy  /  Patriots dosud neporaženi

Patriots dosud neporaženi

(út) 3. květen 2016, Radim Kroulík

Na hřišti 1. základní školy se odehrál v rámci druhé ligy zápas dvou neporažených týmů. Patriots zvítězili v domácím zápase s Blades a minulý týden si přivezli výhru z Liberce. Brněnští Sígrs měli zatím odehrán pouze jeden zápas, ve kterém si poradili s Hippos.

Po úvodním losu začínali na míči Patriots. Povedenou sérií běhů se domácím podařilo dostat až do redzóny soupeře. Povedený drive korunoval během pro touchdown Patrik Vainer a díky Vojtěchovského potvrzení se Patriots ujali rychlého vedení 7:0. Úvodní nápor domácích vzápětí potvrdila obrana, která Sígrs nic nepovolila a hosté byli nuceni puntovat. Po špatném snapu při puntu domácích měli Sígrs dobrou výchozí pozici, ale z dobré pozice nic nevytěžili. Naopak kvůli vlastní nedisciplinovanosti a několika flagům hřištěm spíše couvali. Vše korunoval domácí Petr Miesbauer, který zachytil první interception zápasu. Z následného útoku Patriots ovšem nic nebylo, a tak si na další pěkný moment museli diváci počkat do druhé čtvrtiny. Že to pro quarterbacka Sígrs Ondráška nebude snadný zápas, mu pěkným sackem připomenuli Růžička s Bernklauem. Sígrs však přesto zabojovali a po fumblu Lewise na 29 yardech z následného útoku skórovali. Pro svůj čtvrtý touchdown v sezóně si 11 yardovým runem doběhl Ondrášek. Sígrs tak vyrovnali na 7:7. Remízový stav nevydržel dlouho. Po 20 yardovém runu Patrika Vainera následovala "big play" na Martina Vojtěchovského. Ten si připsal 60 yardový touchdown, který si sám potvrdil a domácí se opět ujali vedení. Ačkoliv hosté ke konci prvního poločasu zatlačili domácí až do redzóny, na vyrovnání nedosáhli. Do šaten se tak šlo za stavu 14:7 pro Patriots.

Druhý poločas začali útokem Sígrs, ovšem bez zjevného posunu. Naopak Ondrášek inkasoval sack od Růžičky. Na míč šli domácí a posouvali se polem. Dál než na 35 yardů od endzóny soupeře se nedostali. Díky těsně proměněnému field goalu Vojtěchovského se mohli domácí radovat z navýšení vedení na 17:7. O chvíli později mohlo být v Plzni ještě veseleji, to když Petr Miesbauer zachytil druhý interception. Patriots šli do útoku na 28 yardech soupeře. Víc než zblokovaný pokus o field goal z toho ale nebyl. Zápas ve třetí čtvrtině neměl velké tempo, docházelo k velkému počtu přestupků na obou stranách, a tak se hra dost kouskovala. Sígrs stále nemohli najít recept na obranu Patriots. Další hřebíček do rakve přišel v závěru třetí čtvrtiny. Tomáš Hataj zalehl brněnský fumble na 40 yardech. Následný drive korunoval 32 yardovým touchdownem Patrik Vainer. Díky úspěšnému potvrzení Jakuba Brejchy navýšili domácí vedení na 25:7. Hosté však neskládali zbraně a i oni si přichystali pro diváky jednu big play. Ondrášek našel Martina Hermana, který i přes drobnou teč domácího safetyho pelášil pro touchdown. Bohužel pro Sígrs byl pouhý yard před endzónou zastaven. Chvíli to vypadalo, že "nejtěžší yard" hosté nezískají, a to jak kvůli obraně Patriots, tak kvůli další várce flagů, čímž se dostali zpět na 19 yardů. Následně se ukázal Objev roku 2015 Filip Ondrášek, který 19 yardovým během snížil na 25:13. Domácím se podařilo potvrzení zablokovat. Ve čtvrté čtvrtině už Sígrs nezbývalo nic jiného, než se pokoušet o hru vzduchem, ovšem domácí obrana žádný velký posun nedovolila. Po neúspěšném čtvrtém downu Sígrs na vlastní polovině následovali běhy Lewise a Brejchy, po kterých si došel pro touchdown Marek Růžička. Pokus o potvrzení se Lewisovi nevydařil. Skóre zápasu se tak zastavilo na konečných 31:13 pro domácí.

Domácí potvrdili úspěšný start do sezóny. Naděje hostů držel zejména Ondrášek s mohutným running backem Schmiedem, ovšem vlastní nedisciplinovanost a pozorná obrana Patriots jim více než 13 bodů nepovolila. Příští týden zavítají Patriots do Prahy, kde se postaví proti Hippos. Sígrs doma přivítají Blades.

Autor článku: Jindřich Krisl

Detail zápasu

Pilsen Patriots
31 : 13
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 7 7 11 6
SGR 0 7 6 0

Datum: 30.4.2016 v 14:00
Počasí: Jasno, 17°C
Počet diváků: 210
Rozhodčí: Jan Hubálek (R), Tomáš Benedikt (U), Oldřich Kumhera (HL), Jan Pěnička (LJ), Alan Andonov (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 7:0 - Patrik Vainer, 8y run (Martin Vojtěchovský kick); 9:15
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 7:7 - Filip Ondrášek, 12y run (Martin Herman kick); 6:12
Pilsen Patriots TD - 14:7 - Martin Vojtěchovský, 45y pass od Patrik Vainer (Martin Vojtěchovský kick); 2:39
3.čtvrtina
Pilsen Patriots FG - 17:7 - Martin Vojtěchovský, 45y; 6:40
Pilsen Patriots TD - 25:7 - Patrik Vainer, 34y run (Jakub Brejcha 2pt run); 2:01
Brno Sígrs TD - 25:13 - Filip Ondrášek, 20y run (kick neúspěšný); 0:00
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 31:13 - Marek Růžička, 3y run (2pt run neúspěšný); 5:23