Home  /  Zprávy  /  Stallions nepřipustili proti Steelers sebemenší komplikace

Stallions nepřipustili proti Steelers sebemenší komplikace

(ne) 15. květen 2016, Radim Kroulík

Diváci, kteří navzdory chladnějšímu počasí a hokejovému přenosu dorazili na Letní stadion v Pardubicích, rozhodně neměli čeho litovat. Naopak, k vidění byly bodové hody, zejména v podání domácího týmu. Skóre otevřel running back Petr Plaček, který završil hned úvodní drive Hřebců. Následovalo herní období, ve kterém se Stallions nedařilo útočné snažení zúročit a Steelers marně hledali recept na bezchybně fungující pardubickou obranu. Za stavu 6:0 tak skončila první čtvrtina.

Hned po změně stran zatlačila pardubická obrana soupeře do endzóny a přidala díky safety další dva body na konto domácích. Ostrava navíc nepovedeným následným kickoffem darovala Stallions luxusní pozici na hřišti. Hned první akce skončila touchdownem zachyceným Janem Horáčkem, výsledková tabule ukazovala 15:0 pro domácí. Na začátku dalšího direktu Stallions byl punt zblokovaný Jakubem Smutným, který pardubický útok postavil 9 yardů od endzóny soupeře. Domácí quarterback Shane McDonald přesně našel Jana Wajtra a bylo to 21:0 pro domácí. Stejný receiver se v druhé čtvrtině prosadil ještě jednou, když donesl do endzóny 40 yardů dlouhý touchdown. Závěr prvního poločasu byl hodně divoký. Ostrava vytáhla svůj nejpovedenější drive zápasu a především pozemním útokem se prokousala až do endzóny domácích, čímž zkorigovala na 28:6. Nicméně poslední slovo měli i v první půli Stallions a zásluhou receivera Davida Holuba zvýšili v samotném závěru na 35:6.

Ve druhém poločase jako by Steelers složili zbraně a inkasovali jeden úder za druhým. Nejprve jim obrana Stallions uštědřila druhou safety v zápase a poté Petr Plaček prokličkoval při kickoff returnu vším co mu stálo v cestě, a zvýšil na 44:6. V tu chvíli se spustilo "mercy rule". Bylo jasné, že zápas se už bude jen dohrávat. Nicméně domácí byli stále při chuti a rozjeli doslova exhibici. Na 51:6 se skóre měnilo po interceptionu zachyceném Stanislavem Lepičem. Pak přišla situace, která se jen tak nevidí. Jeden z pardubických obránců vyrazil hráči Ostravy míč pro domácí tak šťastně, že skončil přímo v náručí Filipa Kaufmanna, který jej bez problémů donesl až do endzóny - 57:6 pro Stallions. V závěrečném dějství předvedli Stallions několik povedených passových akcí. Jedna z nich znamenala poslední body v zápase. Jan Horáček svým druhým touchdownem uzavřel skóre na 64:6. Závěrečný postupný útok Ostravy pak ukončil interception v podání Petra Kratochvíla.

Stallions čeká příští víkend veledůležitý souboj v Trnavě, neboť s Bulldogs mají shodnou bilanci 2-3. Steelers budou mít volno a budou se připravovat na domácí zápas proti vedoucím Prague Lions.

Autor článku: Jakub Hřib

Detail zápasu

Pardubice Stallions
64 : 6
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 6 29 22 7
STE 0 6 0 0
Statistiky

Datum: 15.5.2016 v 15:00
Počasí: Přeháňky, 13°C
Počet diváků: 120
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Adam Dvořáček (U), Václav Kriesman (HL), Tomáš Frehar (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 6:0 - Petr Plaček, 6y run (2pt run neúspěšný); 9:26
2.čtvrtina
Pardubice Stallions SAF - 8:0; 11:01
Pardubice Stallions TD - 15:0 - Jan Horáček, 25y pass od Shane McDonald (Jan Louženský kick); 10:41
Pardubice Stallions TD - 21:0 - Jan Wajtr, 6y pass od Shane McDonald (kick neúspěšný); 7:24
Pardubice Stallions TD - 28:0 - Jan Wajtr, 40y pass od Shane McDonald (Jan Louženský kick); 2:45
Ostrava Steelers TD - 28:6 - Jiří Šimečka, 26y pass od Adam Synáček (kick neúspěšný); 1:33
Pardubice Stallions TD - 35:6 - David Holub, 40y pass od Shane McDonald (Jan Louženský kick); 0:24
3.čtvrtina
Pardubice Stallions SAF - 37:6; 7:39
Pardubice Stallions TD - 44:6 - Petr Plaček, 75y kick-off return (Jan Louženský kick); 7:19
Pardubice Stallions TD - 51:6 - Stanislav Lepič, 27y interception return (Jan Louženský kick); 4:53
Pardubice Stallions TD - 57:6 - Filip Kaufmann, 26y fumble return (kick neúspěšný); 4:10
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 64:6 - Jan Horáček, 12y pass od Shane McDonald (Jan Louženský kick); 10:20