Home  /  Zprávy  /  Jakub Woleský: Nikdy nechceme prohrát a obzvlášť ne s Lions

Jakub Woleský: Nikdy nechceme prohrát a obzvlášť ne s Lions

(čt) 19. květen 2016, Radim Kroulík

Letošní sezóna zatím neprobíhá podle plánu úřadujícího českého mistra. V rakouské lize je na posledním místě s jedinou výhrou z pěti zápasů. V té české nestačil ve druhém kole na domácím hřišti na Lions. Po vysoké prohře z minulého týdne mají Black Panthers ideální příležitost otočit sezónu do správného kursu. V sobotu vyrazí na Mödling Rangers a v neděli se střetnou v odvetě se svým městským rivalem. Dva zápasy, dvě výhry. To je cíl Black Panthers pro nadcházející víkend. „Vyhrát a nakopnout druhou část letošní sezóny,” věří v úspěch wide receiver Jakub Woleský.

Black Panthers i Lions v konfrontaci s evropskými týmy letos zaostávají. Čím to je, že české týmy nestačí na týmy z Rakouska nebo Polska?
Nechci mluvit za nikoho z Lions, u nich asi popíší situaci lépe oni. Co se týká nás, tak bohužel za týmy jako jsou Vikings a Raiders zaostáváme asi ve všem. Zaprvé si myslím, že narozdíl od nich, kde všichni projdou nějakou předsezónní přípravou, u nás tomu u všech tak není. Za druhé tyhle týmy prostě nedělají moc chyb a naopak těch vašich vždy využijí, což bylo vidět i v proběhlých zápasech. Také bude hodně dělat to, že u nich jsou trenéři zaměstnáni na full-time, tudíž se mohou přípravě věnovat plnohodnotně třeba celý den. To u nás není možné, protože to většina z trenérů dělá po práci, jako svou zálibu. Důvodů by bylo asi hodně.

Berete zápas s Lions jako možnost spravit si chuť po minulém víkendu?
Tak by se to asi brát dalo, ale nejdříve nás čeká zápas s Rangers, který chceme vyhrát. Když se to povede, tak pak nás čekají v neděli Lions a náš úkol je stejný. Vyhrát a nakopnout druhou část letošní sezóny.

Jak těžké je udržet si motivaci a správný přístup po nevydařeném vstupu v rakouské lize?
Těžké to určitě je, ale máme za sebou zatím téměř výhradně zápasy s top týmy nejen rakouské ligy, ale i Evropy. Všichni věříme, že po zápasech s Vikings a Raiders už to bude jenom lepší a snad se začnou kupit i výhry a začneme se šplhat nahoru tabulkou.

Jak velká je rivalita mezi pražskými týmy? Je to motivace navíc?
Rivalita je velká. Nikdy nechceme prohrát a obzvlášť ne s Lions. Motivací navíc to určitě je, už v juniorce si pamatuji, že jsme se nejvíc těšili na zápasy s Lions.

Co bude potřeba změnit oproti prvnímu zápasu s Lions, aby skončil ve váš prospěch?
V prvním zápase nás Lions možná i trochu zaskočili. My jsme nepředvedli dobrý výkon. Začátek se nám hodně nepovedl a pak už se to těžko dohánělo. Pár kluků také nastoupilo k prvnímu zápasu v ČLAF. A hned proti Lions, takže asi se na tom podepsala i nervozita. To je ale už za námi a věřím, že nás čeká jiný zápas, i když určitě neméně těžký.

Výhrou byste se dotáhli na Lions a zároveň odskočili svým pronásledovatelům. Může být zápas s Lions klíčový v postupu do Czech Bowlu?
Zcela jistě to klíčovým zápasem bude. Náš cíl nemůže být menší, než vyhrát ČLAF a k tomu bude potřeba se dostat do Czech Bowlu. V české lize nás teď čeká několik těžkých zápasů. Výhra nad Lions by byla výborným startem do tří dvojzápasových víkendů, které máme před sebou.

V čem je největší rozdíl mezi letošním a loňským týmem? Je to způsobené jen absencí Kyla Caballera?
Kyle určitě chybí, ale Luke a Jason odvádí také dobrou práci. Rozdíl zatím je v tom, že se nám letos nedaří dávat body. S balonem celkem hýbeme, ale jakmile se dostaneme do redzóny, jakoby soupeři postavili zeď a my se s míčem do endzóny ne a ne dostat. Ale už tento víkend máme šanci to změnit.

Nedělní zápas Black Panthers s Lions začíná od 14:00 ve Sportovním centru Hostivař.