Home  /  Zprávy  /  Postview #16.9

Postview #16.9

(po) 30. květen 2016, Michal Rosíval

ČLAF

Black Panthers vyhráli v Příbrami 7:21, neponechali nic náhodě a budoucím zápasům a osamostnatnili se na druhém místě tabulky. Byť zraněný, přesto dvoutouchdowný, Jan Dundáček, italský receiver Leonardo Lovecchio a v Německu pilně punt returny studující Ladislav Jenšík stáli za body pražského týmu. Za domácí bodoval pouze RB Petr Datel, což by samo o sobě raritní nebylo, ale že to bude z 62yardové akce, to už v jeho případě neobvyklé je. Každopádně bylo poměrně bolestivé vyslechnout pozápasová slova trenéra Bobcats Sebastiana Fanderta o tom, že tým, který chce pomýšlet na titul nemá před zápasem s úřadujícím mistrem nikoho na trénincích a tentokrát již nešlo o důvody zdravotní.

Lions v Ostravě bez problému (7:43) vyhráli i bez Jamese Brookse, útok Steelers, konečně již vedený Michalem Dudkem, nepustili k ničemu a jediné body domácích zaznamenala obrana. Ovšem 98yardový return Dominika Luptáka má alespoň šanci stát se nejdelší akcí ročníku. V posledních třech zápasech Steelers neskórovali ani jednou přes 7 bodů a útok v nich zaznamenal jediný touchdown.

Nižší ligy

Jasnou výhru v 2.Lize zapsali Patriots. S Titans sice v úvodu prohrávali, ale pak se hrálo jen jedním směrem a výsledkem je výhra 45:7. Díky výhře Hippos nad Blades 28:27 nyní Plzni stačí vyhrát kterýkoliv ze zbývajících tří zápasů a bude mít jistotu postupu do Silver Bowlu. Hippos se výhrou v zápase s osmi runovými touchdowny (tři měl Jakub Imr) udrželi ve hře, ale spíš to vypadá, že vydláždili cestu do finále nejen Patriotům, ale i Sígrům.

Ve třetí lize nabídli Knights velmi hezkou noční podívanou pro necelou tisícovku diváků, tedy letošní nejvyšší návštěvu a ačkoliv zápas, bůh ví proč, předem prezentovali jako vyrovnaný s šancemi na výhru 50:50, tak zcela podle očekávání - v Pick´em domácím věřilo přes 80 procent hráčů - porazili Mamuty 27:6. Přerov sice většinu druhého poločasu strávil na polovině Znojma, ale z "územní převahy" nedokázal vytěžit vůbec nic a Knights tedy v odvetě mohou i prohrát o 21 bodů a bude to stačit k postupu do semifinále 3.Ligy proti Hellboys.

Jisté složení má již Iron Bowl. Výhrami 3:41 (v Šumperku), resp. 27:6 (nad Zlínem) si účast ve finále 4.Ligy zajistili Sharks a Gladiators. Vzájemný zápas v posledním kole určí, kdo bude finále pořádat. Týmy se tak mohou dvakrát za sebou potkat v Třinci. První letošní výhru mají Nordians, v Praze nad Mustangs 2 vyhráli jasně 3:58.

Cizina

Minulý týden vedli Panthers ve Vídni (nad Rangers) 21:0 a v poločase ještě 28:14 a nakonec prohráli touchdownem v poslední minutě. Tento týden vedli Panthers ve Vídni (nad Dragons) 22:7 dokonce v průběhu čtvrté čtvrtiny, aby prohráli 22:23 field goalem v poslední sekundě. Zápas odehrála víceméně stejná sestava, která o den dříve vybojovala cennou výhru v Příbrami a chvílemi znatelně šlapala vodu. V závěru pak musela přijmout dvě rozhodnutí rozhodčích, která negovala potenciální turnovery Dragons v posledním drivu a následně musela přijmout chování trenérů, díky kterým Dragons rozhodující pokus nemuseli kopat z 44, ale z 29 yardů. Black Panthers tak s jistotou přišli o možnost domácího čtvrtfinále, nicméně účast v něm ztracena není a rozhodující bude nyní dvojzápas proti Hohenems Blue Devils, ve kterém si to poslední dva týmy rozdají o šanci na postup.

Jisté playoffs mají Raiders, Vikings a Giants (všichni mají bilanci 6-1). Víceméně jisté playoffs mají i Rangers. Zbývající dvě místa připadnou na někoho ze čtverky Ljubljana Silverhawks, Dragons (oba týmy mají bilanci 2-5), Hohenems a PBP (oba 1-6).

Flag

Po čtvrtém kole je znám vítěz základní části Flagové ligy U19. Budweis Hellboys už mají odehraných všech svých 20 zápasů a s bilancí 18-2 nemohou být překonáni. Zajímavé je, že pět z jejich výher bylo o bod nebo o dva a celkem deset výher bylo o nejvýše sedm bodů. Druhé místo stále Steelers, kteří mají bilanci "jen" 6-1-3, ale všechny tři prohry jsou právě proti Budějovicím. Ani čtvrté kolo nijak zvlášť neposunulo řešení otázky zbývajících dvou semifinalistů.

Zápasy třetího kola Flagové ligy U15 byly s nadsázkou prezentované jako mistrovství Východních Čech a budiž tedy za jarní krále korunovaní Rangers s víkendovou bilancí (proti Bucks a Stallions) 2-1. Turnaj se stejným složením se odehraje i na podzim.