Home  /  Zprávy  /  Být nejmenší na hřišti beru jako výhodu, tvrdí Šisl

Být nejmenší na hřišti beru jako výhodu, tvrdí Šisl

(čt) 16. červen 2016, Radim Kroulík

V evropském srovnání to pro Prague Lions nedopadlo dobře, ale i tak mohou být s průběhem sezóny zatím nadmíru spokojení. V nejvyrovnanějším ročníku se jim podařilo oddělit od vyrovnaného boje o účast v Czech Bowlu a se sedmi výhrami mají finálový zápas jistý. I přesto se podle Ondřeje Šisla necítí být Lions favoritem ligy.

Jak moc tým táhne vidina sezóny bez prohry?
Sezóna bez prohry se v týmu moc neřeší. Samozřejmě všichni o ní víme a určitě bychom toho chtěli dosáhnout, ale není to náš hlavní cíl.

Může hrát ve zbývajících zápasech s Bobcats roli i to, že oni narozdíl od vás musí hrát naplno?
I my musíme hrát naplno, protože chceme zápasy vyhrát stejně tak jako Bobcats.

V čem je tým jiný oproti roku 2013, kdy Lions naposled postoupili do Czech Bowlu?
Například v importech. Nevíte, kdo přijede, a jak kvalitní přínos do týmu to bude. Ale hlavně ve vyspělosti a v kvalitě našich českých hráčů, kteří jsou u týmu od zmiňovaného Czech Bowlu. Hráči od té doby nabrali plno zkušeností, které se teď projevují jako klíčové.

Doléhá na tým tlak favoritů ligy? Být tím, kdo by po tak dlouhé době sesadil z trůnu Black Panthers může být svazující.
To, že jsme Black Panthers v sezóně dvakrát porazili a jsme 7-0 z nás hned nemusí dělat favorita ligy. A proto ani žádný tlak necítíme.

V Czech Bowlu proti vám stále může nastoupit jeden ze čtyř týmů. Máte vybraného soupeře, kterého byste si přáli?
Je úplně jedno proti komu budeme v Czech Bowlu hrát. My budeme hrát svoji hru a věřit v to, že zápas vyhrajeme. Ať už proti nám bude stát kdokoliv.

Tým zůstal oproti minulým sezónám zdravý. Je to spíše o štěstí nebo jste něco změnili?
Určitě v tom hraje trošku štěstí, ale především mnohem tvrdší a lepší příprava od všech hráčů v týmu než v předešlých letech. Samozřejmě každý má nějaké to menší zranění a bolístku, ale je to tvrdý sport, a kdo víc vydrží, vítězí.

Jak vnímáš to, že jsi většinou nejmenší na hřišti a proti tobě hrají velcí receiveři jako Jakub Woleský?
Být nejmenší na hřišti beru jako výhodu. Hrát proti vyšším soupeřům mi pomáhá víc se soustředit na hru a tím pádem dělat méně chyb. Za těch 10 let hraní si člověk vybuduje svoji techniku a svůj styl hry, který mu nejlépe sedí a vyhovuje. 

Jak zpětně hodnotíte účast v Champions League?
Účast v Champions League byla zajímavá. Přinesla nám nové zkušenosti a zážitky z týmového výletu do Dánska. V Dánsku jsme bohužel prohráli kvůli zranění hned v úvodním drivu. V zápase proti polským mistrům se nedařilo nikomu z týmu a bylo to vidět na výsledku. Jsme rádi za získané zkušenosti.

Poslední představení Lions v Czech Bowlu z roku 2013 nedopadlo podle jejich představ. Tento rok budou mít šanci na reparát. Tým si zatím počíná velmi jistě a hlavně se mu vyhýbají zranění klíčových hráčů. O víkendu narazí Lions poprvé proti Příbrami Bobcats. Půjde o první zápas, který odehrají Pražané s vědomím, že účast v Czech Bowlu mají jistou. Bude to znát na jejich výkonu? Sobotní zápas v Příbrami začíná od 14:00 na Marile.