Home  /  Zprávy  /  Preview #16.13

Preview #16.13

(pá) 24. červen 2016, Michal Rosíval

Čtvrtfinále ČLAF! Vítěz zápasu může v dalším zápase vyzvat Black Panthers o postup do Czech Bowlu - poražený vypadává a v posledním kole sehraje jenom zápas o čest. Karty nemohou být vloženy jasněji. A jasněji nelze ani nadefinovat gameplan zápasu - pokud Stallions ubrání JaVonta Henceho, tak (skoro jistě) vyhrají. Pokud se jim to nepodaří, tak (skoro jistě) prohrají. Hence je jeden z nejdominantnějších receiverů, co naši ligu kdy hrál, podobně jako jiní hráči v jiných týmech vytváří rozdílový efekt pro svůj tým.

Stallions a Bulldogs se zatím potkali čtyřikrát, všechny čtyři zápasy vyhráli Bulldogs. Ten poslední v Trnavě 49:41, když Hence našel čtyřikrát cestu do pardubické endzóny - kromě dvou passů jednou pro šest bodů doběhl z runu a jednou z kickoff returnu. Pick´m věří domácím v poměru 80:20.

 

Co napsat k duelu neporaženého prvního proti poslednímu týmu bez výhry? Přesvědčování o dramatickém zápase, do kterého všichni dají srdce a podají heroické výkony? Hm... Zajímavé by ale mohlo být sledování míry zapojení "backupů" do lionského týmu. V druhé půli rozhodnutého zápasu s Bobcats nasadili druhého quarterbacka Jana Jindřichovského a ten zápas zakončil bilancí minus jeden naházený yard a jeden interception. To poté, co první QB Matt Silva hodil šest touchdownů za 2+ čtvrtiny.

Pick´em zápas vidí pochopitelně jasně, 95 procent tipuje výhru Lions.

 

V 2.Lize se poslední kolo bude jen dohrávat, na obsazení finálové dvojice se nemůže změnit už nic. Patriots se doma pokusí na svoji stranu pokusí strhnout dosud vyrovnanou historickou (3-3) bilanci s Hippos. Sígrs jedou do Ústí a s ohledem na očekávané počasí a délku cesty mohou být skutečně rádi, že o postupu rozhodli už minulý týden.

Jisté složení finále má i 4.Liga a los tomu chtěl, že právě účastníci Iron Bowlu, Sharks a Gladiators, se potkají v posledním kole, tentokrát v Třinci. Třetí místo si můžou zajistit Dietos - v zápase s Golems jim stačí i prohra o pět bodů. A malou šanci na konečné třetí místo mají i Nordians, kteří si pro třetí výhru v sezóně pojedou k Bucks.

Prvního letošního mistra odhalí v neděli večer playoffs Flagové liga U19 v Českých Budějovicích. Z prvního místa do semifinále jdou domácí Hellboys, kteří z 25 dosavadních zápasů prohráli jen dvakrát - jednou se Steelers a jednou s Alligators, kteří nakonec skončili až pátí. V prvním semifinále narazí na Warriors, v druhém semifinále se potkají Steelers a Mustangs. 

A velmi zásadní zápas odehrají i Black Panthers v AFL. V desátém kole hrají proti Silverhawks o postup do čtvrtfinále a současně i o záchranu. K postupu potřebují vyhrát, přesné varianty kombinací výsledků najdete v Postview #16.12.