Home  /  Zprávy  /  Postview #16.13

Postview #16.13

(po) 27. červen 2016, Michal Rosíval

ČLAF

Víceméně doslova čtvrtfinále odehráli Stallions a Bulldogs a v, oproti očekávání, nervóznějším a defensivnějším zápasu nakonec v závěru výhru 28:22 urvali domácí a naprosto klíčovou roli měl linebacker Kendrall Ellison. Američan vloni hrající v německé lize tak v dresu Pardubic předvedl nejlepší výkon v zatím nejdůležitějším zápase sezóny a za týden od něj bude potřeba minimálně stejně dobrý, protože v souboji o postup do finále budou čekat Black Panthers. V sobotním zápase bude platit, že vítěz postupuje, poražený tým má smůlu. Je jedno, o kolik bodů, je jedno, jak dopadnou ostatní zápasy. A snad pro případ remízy - pak ano, pak by rozhodlo až poslední patnácté kolo. 

Po víkendu chybí Lions k (tuzemské) dokonalosti poslední dvě výhry, devátou výhru získali proti Steelers 35:0 snadno. V prvním poločase šel útok pětkrát na hřiště a pětkrát odcházel až po úspěšném potvrzení touchdownu. Druhý poločas už za zrychleného času a v namíchané lionské sestavě žádné další body nepřinesl.

Nižší ligy

2.Liga svoje finalisty znala už před posledním kolem a nic na tom nezměnilo ani to, že oba účastníci Silver Bowlu v desátém kole prohráli. Patriots si (asi) doma řekli, že se nebudou ve vedru nijak zvlášť honit, takže ačkoliv proti Hippos vedli o dva touchdowny, tak v závěru čím dál častěji nechávali unikat Stanislava Tománka, který jim nakonec až do endzóny utekl pětkrát. Horší než prohra 32:36 ale pro Plzeň bylo zranění Patrika Vainera, který nedohrál. Hippos v celé sezóně dali 27 touchdownů a z nich 26 runem...

Zatímco Patriots trochu ztratili vyhraný zápas, tak Sígrs do posledního zápasu šli zjevně s vědomím, že první skončí tak jako tak a cílem není výhra nad Blades v posledním kole, ale výhra nad Plzní ve finále. Skóre se tak zastavilo až na z brněnského pohledu obludných 55:17. Pět touchdownů dal Jakub Imr a Ústí zase jednou hrálo nejlíp ve třetí čtvrtině.

Ve 4.Lize si Sharks a Gladiators zahráli o první místo v základní části a výhrou 6:26 si možnost odehrát finále v Jihlavě zajistila Vysočina. Za dva týdny si týmy spolu zahrají zase a už nepůjde jen o to, kdo bude příště lajnovat. Co do výsledku kurózní výhru přinesl duel Dietos a Golems. Ještě nikdy se nestalo, že by českému týmu (mezi muži) stačilo k výhře méně než šest bodů, až tedy nyní dietně, 0:5, vyhráli Golems. Navzdory prohře uhájil Šumperk díky vzájemnému zápasu celkové třetí místo proti Nordians, kteří rok zakončili výhrou 12:48 u Bucks.

Cizina

Black Panthers v desátém kole AFL doma podlehli Ljubljani 27:41 a po sedmi sezónách tak týmy se slovem Panthers v názvu patrně v rakouských soutěžích končí. Po vstupu do AFL v roce 2010 obsadily čtyři pátá místa v prvních čtyřech sezónách, následně semifinále v letech 2014 a 2015. V obou úspěšných sezónách útok vedl Kyle Newhall-Caballero a zejména loňská prohra v Innsbrucku bude zápasem, na který si hráči, přes výsledek, asi vzpomenou i po letech. Letos tedy po mizerné sezóně přišlo poslední osmé místo a sestup do druhé ligy, který ale zůstane aji jen na papíře a PBP v Rakousku skončí celkově. Zajímavostí je, že by pražský tým mohl mezi rakouskou elitou nahradit tým z Bratislavy, také dávný účastník české ligy.

Flag

Premiérový juniorský titul ve flag fotbalu v Českých Budějovicích získali Steelers, po výhrách 39:24 nad Mustangs v semifinále a 51:25 nad Warriors ve finále. Vary se do finále podívaly po překvapivé výhře 33:32 nad Hellboys a i ve finále držely vyrovnaný poločas, avšak ve druhé půli zcela odpadly. Domácí Hellboys nakonec neuspěli ani v zápase o bronz a prohráli 35:21 i s Mustangs, kteří získali bronz.