Home  /  Zprávy  /  Black Cats a Amazons čeká odveta v Brně

Black Cats a Amazons čeká odveta v Brně

(pá) 30. září 2016, Radim Kroulík

Všechny soutěže vstupují do své druhé poloviny a pomalu se nám začíná krystalizovat podoba playoffs. Volno mají tento týden dorostenci, kteří příští víkend odehrají poslední kolo základní části. Minulý týden nabídl hned několik vyrovnaných zápasů. Co nás čeká tento víkend?

Ženská liga

Brno Amazons - Prague Black Cats
Minulý víkend sehrály týmy svůj první vzájemný zápas v Čelákovicích. Zápas obran ovládly Black Cats, které přetavily první zápas na novém stadionu ve výhru. Amazons celý zápas dotahovaly, ale srovnaný stav udržely vždy jen chvíli. O výhře Black Cats rozhodl passový touchdown 9 vteřin před koncem prvního poločasu. Brnu se sice podařilo zastavit poslední drive poločasu na field goal, ale následný personal faul při pokusu o tři body dal Black Cats možnost na touchdown. Tato chyba se nakonec ukázala být tou rozdílovou. Zápasy těchto týmů jsou vždy vyrovnané a lze očekávat, že týdenní pauza na tom nic nezmění. Amazons se podařilo v minulé sezóně Black Cats na svém hřišti porazit. O podobný kousek se budou chtít postarat i letos. Výhrou si Black Cats mohou zajistit první místo v základní části. I druhé finále žen by se tak odehrálo na domácím hřišti Black Cats.

1. juniorská liga

Prague Lions - Ostrava Steelers
Steelers minulý víkend nevyrazili z důvodu malého počtu hráčů do Prahy na zápas s Black Panthers. Hned další víkend mají na programu opět zápas v Praze. Morální výhrou pro Ostravu tak bude především nastoupit k zápasu. Vývoj zápasu bude určovat především účast hráčů Steelers. Přestože poslední odehraný zápas Ostravy skončil jednoznačnou prohrou 8:39 doma proti Black Panthers, může Ostrava svému soupeři zatopit. Útočná dvojice Steel - Dvorský dokázala proti Black Panthers posouvat míčem po hřišti. Časté chyby ale srážely ostravský tým v útoku i v obraně. Jestli chtějí Steelers proti Lions uspět, musí omezit počet turnoverů a chyb.

Lions mohou vstoupit do zápasu se zvýšeným sebevědomím. Výhrou na hřišti Pardubic z minulého týdne nejen utekli hrobníkovi z lopaty, ale naopak díky vysoké výhře 30:6 nad Stallions mají dobrou výchozí pozici k postupu do Junior Bowlu. Ano je to tak, i tým s bilancí 1-2 může mít dobře našlápnuto do finále. Lions mají před sebou prakticky povinnou výhru. Po třicetibodovém přídělu obraně Stallions lze očekávat, že i v neděli bude pražský tým bodově produktivní. Navíc se obraně Lions podařilo výrazně zpomalit running backa Pardubic. Jan Dunovský si po dvou zápasech s 8 touchdowny, nepřipsal v odvetě s Lions ani jeden. Pro obranu pozitivní zpráva před nedělí, kdy pravděpodobně bude čelit Dominiku Dvorskému. Jediné, co může hrát proti Lions, je podcenění soupeře. Lions jsou favoritem, ale stát se vždy může cokoliv. Pokud se tedy Steelers dostaví.

2. juniorská liga

Brno Pitbulls - Karlovy Vary Warriors
Pitbulls mají za sebou zdrcující porážku proti Mustangs. Po dobře rozjetém prvním poločasu se brněnskému týmu nepodařilo udržet náskok 32:13 a prohrál 34:38. Spravit chuť si mohou v zápase s Warriors. Ty mají za sebou jednu prohru (18:59 s Blades) a jednu kontumaci po nezajištění sanitky na domácím zápase. Na Warriors se může projevit herní výpadek, protože poslední zápas odehráli 11. září. V areálu Ragby Bystrc bude zápas zahájen v sobotu ve 12:00. Junioři budou dělat "předskokany" ženám, které začínají v 15:30.

Ústí nad Labem Blades - Liberec Titans
Duel prvního s druhým bude na programu v neděli v Dubovém vrchu. Dosud neporažení Titans změří své síly proti Blades. Ústí minulý týden prohrálo s Příbramí 25:38 a jak lépe odčinit prohru, než výhrou nad lídrem tabulky. Blades se opírají o silný útok, který ve třech zápasech vyprodukoval dohromady 116 bodů (59 nad Warriors, 38 nad Pitbulls a 25 nad Bobcats). Je možné, že klesající trend skórování bodů bude pokračovat, protože Titans mají výbornou obranu, která ve dvou zápasech pustila 27 bodů. Souboj prvního s druhým začíná ve 14:00.

Flagová liga U15

Šesté kolo nabídne o víkendu Flagová liga U15 v Příbrami a nedaleko Pardubic, v Sezemicích. Svým skupinám i nadále vládnou Prague Lions a Příbram Bobcats. Boj o vyřazovací část je v plném proudu a s výjimkou Blades a Stallions mají všechny týmy playoffs na dosah.