Home  /  Zprávy  /  Stallions přivítají doma neporažené Black Panthers

Stallions přivítají doma neporažené Black Panthers

(pá) 7. říjen 2016, Radim Kroulík

S blížícími závěry základních částí se nám pomalu dávají dohromady složení playoffs. Výjimkou je První juniorská liga, kde o moc moudřejší nebudeme ani po tomto víkendu a tuhý boj o účast v Junior Bowlu bude pokračovat ještě další dva víkendy. Pro přehled jsme Vám rozvedli postupové scénáře do juniorského finále.

1. juniorská liga

Pardubice Stallions - Prague Black Panthers
Svůj první vzájemný duel sehrají dosud neporažení Black Panthers a Pardubice Stallions. Starting quarterback Stallions stále není stoprocentně fit, a tak tíha zodpovědnosti bude opět ležet na běhové hře v čele s Janem Dunovským. Běhová hra Stallions ve druhém zápase s Lions nepředvedla výkon z prvních dvou zápasů a stroj na touchdowny Dunovský se do endzóny nepodíval. Pokud chtějí Stallions proti Black Panthers uspět, musí (hlavně útok) předvést výkon z prvního zápasu s Lions. Linebacker Stallions, Petr Kratochvíl, bude i tuto neděli kvůli trestu chybět. Pro obranu citelná ztráta. Obrana Stallions měla trhliny především v bránění dlouhých passů, které přesně posílal quarterback Lions, Jan Jindřichovský. Podaří se obraně zastavit dlouhé passy Jakuba Horáčka, který se nebojí testovat pozornost defensive backů? Stallions se musí vyvarovat i chyb ve special teamech. S Lions odevzdali zbytečně míč při punt returnu, kdy se hráč dotkl kutálejícího míče. Chybu ve special teamech dokázali Black Panthers potrestat v zápase s Lions.

Black Panthers zatím prochází sezónou bez prohry, ale dvě výhry si připsali se Steelers (jednu navíc kontumačně). Svou kvalitu tak mohou potvrdit na pardubickém hřišti. Útok zatím táhne quarterback, Jakub Horáček, který svou hrou především v redzóně připomíná svého kolegu ze seniorského týmu, Jana Dundáčka. Přestože je Horáček výrazně menší postavy, dokáže si v blízkosti goalline najít cestu až do endzóny. Na kontě má po dvou odehraných zápasech 4 běhové touchdowny, které byly dlouhé jeden nebo dva yardy. Výborné výkony bude chtít potvrdit i obrana Black Panthers, která Lions i Steelers dovolila pouze jeden touchdown (v obou případech až ve čtvrté čtvrtině). Se Steelers si připsala obrana i dva touchdowny (jeden po fumblu, druhý po interceptionu), proto si útok Stallions musí dát pozor na ztráty míče. Opakování "pick six" v prvním drivu zápasu by Stallions mohlo psychicky srazit. Zápas prvního s druhým začíná ve 14:00 na Letním stadionu v Pardubicích.

Postupové scénáře (s předpokladem, že Steelers nevyhrají ani jeden zápas):
Při shodné bilanci v soutěži a vzájemné bilanci rozhoduje o lepším umístěním počet passových touchdownů.

Pardubice Stallions:
Momentálně jediným nepostupovým scénářem jsou pro Stallions dvě prohry s Black Panthers a současně výhra Lions nad Black Panthers. Pokud Stallions dvakrát prohrají s Black Panthers a Lions prohrají s Black Panthers, rozhodl by o postupujícím počet naházených touchdownů.

Prague Black Panthers:
Pro jistotu musí Black Panthers porazit Lions nebo dvakrát Stallions. Prohra s Lions a jedna výhra se Stallions by znamenala shodné skóre 4-2 těchto tří týmů a rozhodovaly by naházené touchdowny.

Prague Lions:
Pokud Lions prohrají s Black Panthers, tak musí doufat ve dvě výhry Black Panthers nad Stallions. V tom případě by rozhdovaly passové touchdowny, kde mají Lions zatím náskok 3 touchdownů. Při výhře nad Black Panthers postoupí Lions s jistotou v případě dvou výher Black Panthers nad Stallions.

2. juniorská liga

Liberec Titans - Karlovy Vary Warriors
Zápas dosud neporaženého s týmem, který dosud nevyhrál. Na Vary čeká velmi obtížný úkol. Na druhou stranu může Liberec svého soupeře podcenit nebo dát prostor svým náhradníkům. Pozitivem pro Warriors může být produktivita v posledním zápase s Pitbulls, ve kterém skórovali 31 bodů. Titans jsou na vítězné vlně a postup do finále mají jistý. Dokáží se zkoncentrovat na papírově slabšího soupeře? Duel prvního s posledním odstartuje ve 14:00 na Dubovým vrchu.

Prague Mustangs - Příbram Bobcats
Důležitý zápas v boji o postup do finále. Především pro Bobcats by propad na bilanci 1-3 znamenal konečnou. Mustangs si výhrou mohou udélat drobný náskok na Blades a Pitbulls, kteří maji oba bilanci 2-2. Oba týmy zatím odehrály vyrovnané zápasy. Letošní prohry Bobcats byly rozdílem jednoho skóru (2 body s Pitbulls, 7 s Titans). Naopak Mustangs mají v živé paměti poslední zápas s Pitbulls, který otočili z 13:32 na 38:34. Úvodní kickoff je naplánován na Motorletu v 15:30.

Ženská liga

Prague Harpies - Brno Amazons
V odvetném zápase půjde Harpies o udržení nadějí na postup do finále. Amazons si výhrou mohou zajistit druhou účast ve finále, které by bylo ve stejném složení jako v loňské sezóně. První zápas vyhrály Amazons doma 44:14, proto lze brněnský tým označit za velké favoritky. Alžběta Nečasová si v prvním měření sil připsala tři běhové touchdowny, Šlesingerová dva. Harpies se podařilo skórovat téměř minutu po začátku zápasu, ale na další body si musely počkat až do samotného závěru. V případě výhry Harpies by o druhých finalistkách rozhodl až poslední zápas základní části, Harpies - Black Cats. Boj o Rose Bowl II vypukne na Motorletu ve 12:00.

Soutěž dorostu

Posledním kolem pokračuje základní část dorostenců. Turnaje budou hostit Bucks a Rangers. Na západě je o postupujících rozhodnuto, Lions a Patriots již mají účast v semifinále jistou. To na východě mají šanci postoupit Sígrs, Steelers i Bucks.