Home  /  Zprávy  /  Druhým postupujícím do Junior Bowlu jsou Stallions

Druhým postupujícím do Junior Bowlu jsou Stallions

(po) 24. říjen 2016, Radim Kroulík

O víkendu byly na programu závěrečné zápasy základní části První juniorské ligy. Lions i Stallions stále bojovali o účast v Junior Bowlu a základní otázkou bylo, jak přistoupí Black Panthers k zápasu, ve kterém jim již o nic nešlo. 

1. juniorská liga
Prague Black Panthers - Pardubice Stallions
0:35

Průběh zápasu se odvíjel dle očekávaného scénáře. Prague Black Panthers již od druhého drivu nastoupili v kombinované sestavě, ve které hráče základní sestavy doplnili méně zkušení hráči, aby tak v posledním zápase základní části nasbírali cenné zkušenosti. První čtvrtinu ještě dokázali Black Panthers tlaku hostů odolávat, ale množství chyb jak v útoku, tak v obraně, je srážela na kolena. Stallions hráli trpělivě svojí hru a obratně dokázali využívat chyb soupeře.

Nejblíže ke skórování v první čtvrtině měli Stallions hned v úvodním drivu při pokusu o field goal z 21 yardů. Pokus byl neúspěšný, a tak zůstala první čtvrtina bez změny skóre.

Ve druhé čtvrtině dosud fungující obrana Black Panthers neměla odpověď na dobře hrající útok soupeře a dalo by se říci, že útok Stallions byl rázem na koni. Quarterback hostí Linek perfektně nacházel nehlídané WR na střední vzdálenost a Stallions tak v kombinaci s úspěšnou běhovou hrou, dvěma postupnými drivy přešli celé hřiště. Z bezprostřední blízkosti endzony Black Panthers se prosadil nejprve 5yardovým během Vojtěch Poslušný a následně i 1yardovým během Šimon Malý.

Po poločasové pauze se Black Panthers ještě pokoušeli nadechnout a pokusit se o podobný obrat, jaký se jim povedl v minulém ligovém kole s Prague Lions, ale Stallions byli proti, když ve třetí třetině našel Linek po dalším postupném drivu 8yardovým passem do endzony volného Radima Kalouse. V průběhu zápasu začala roli hrát i psychika hráčů Black Panthers, neboť se jim nedařilo plnit si své odpovědnosti v útoku ani v obraně a rázem tak byli v pozici, kdy šance na zvrat zápasu se rovnala nule. Útok Black Panthers měl problém dostat se na polovinu soupeře. Vydařený zápas pro Stallions zakončil ve čtvrté čtvrtině nejprve Linek, který našel 20yardovým passem Jana Kišše a následně si poslední změnu na výsledkové tabuli připsal po 20yardovém běhu Šimon Malý. Stallions tak v závěru zápasu dosáhli rozdílového skóre 0:35 a spustili Mercy rule, které rychle ukončilo zápas. 

Pro Stallions znamená výhra postup do Junior Bowlu, ve kterém se střetnou 6.11. na Čelákovickém stadion opět s Prague Black Panters. Stallions tak i po roce budou hrát o titul. V loňském roce podlehli ve finálovém zápase doma s Lions. Pro Black Panthers prohra nic neřeší, ale je otázkou zda se hráči dokáží ze svých chyb z posledního zápasu poučit a ve finále předvést výkony, které předváděli po celou téměř celou základní část.

Ostrava Steelers - Prague Lions 12:41

Lions vstupovali do zápasu s tím, že ani výhra je neposouvá do Junior Bowlu a musí doufat v pomoc od Black Panthers. Steelers v první čtvrtině navázali na dobrý výkon ze závěru zápasu se Stallions. Quarterback Steel otevřel po čtyřech minutách hry skóre zápasu po 8yardovém passu na Matěje Harušťáka. 

Lions se museli obejít bez zraněného quarterbacka, Jana Jindřichovského. Ten se zranil v závěru zápasu s Black Panthers. Jeho místo zaujal Vojtěch Potměšil, který si počínal neméně dobře. Minutu před koncem první čtvrtiny zaznamenal Potměšil běhový touchdown a po úspěšném potvrzení se Lions ujali vedení 7:6.

Úvodní touchdown Lions povzbudil ke zlepšené hře. Prostřední dvě čtvrtiny byly plně v režii pražského týmu. V obou čtvrtinách si hosté připsali po dvou touchdownech. Král se Stopkou se postarali o čtyři touchdowny a rázem bylo rozhodnuto.

O snížení se se postaral bývalý quarterback Steelers Filip Konečný. Jeho touchdown po passu od Steela ale jen kosmeticky upravil skóre. Skóre završil na výsledných 12:41 v poslední minutě lionský Kofroň.

Lions se pomoci od Black Panthers nedočkali a sezóna pro ně skončila. Obhájci titulu letos obsadili třetí místo.