Home  /  Zprávy  /  Lions pomáhají nemocným dětem

Lions pomáhají nemocným dětem

(út) 20. prosinec 2016, Radim Kroulík

Hráči Prague Lions dokazují své kvality na hřišti i mimo hřiště. Seniorský tým Lions prošel základní částí suverénně bez prohry, když o titul přišel i kvůli kontroverznímu závěru. Mládežnické výběry flagu, dorostu a juniorů pravidelně bojují o nejvyšší příčky. Pokud jde o Prague Lions, úsilí a výsledky nezůstávají pouze na hřišti. Prosinec je pro ně měsícem naděje.

Hope Month je tradiční charitativní akce Prague Lions ve spolupráci se sítí kaváren Starbucks. Celý prosinec hráči vybírají v kavarnách Starbucks vánoční dárky pro děti s rakovinou a těsně před Štědrým dnem předají dárky na onkologické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Letos se jedná již o šestý ročník a vybírání dárků se účastní všechny kategorie Lions. K předání dárků se z kapacitních důvodů vybírají pouze ti nejpilnější sběrači. „Hlavní cíl je zpříjemnit Vánoce rodinám, které v životě neměli tolik štěstí. A ukázat, že americký fotbal je něco víc než jenom sport,“ vysvětluje tight end Jakub Ječný.

Lions nejsou jediným klubem, který pomáhá. Jejich rivalové, Prague Black Panthers, se letos například zúčastnili akce MaRS (Maraton s roztroušenou sklerózou), o které byla reportáž v magazínu Touchdown. Pardubice Stallions pořádali sbírku, Prague Harpies organizují darování krve. Našlo by se ještě více případů, kdy klub amerického fotbalu pomáhal potřebným.

Přestože kluby často balancují finančně i personálně téměř na hranici existence, je potěšitelné, že i tak najdou čas a sílu pomáhat. Přeci jen jak říkají Lions, je to víc než jenom sport. V období Vánoc to zahřeje dvojnásob.

Na loňskou návštěvu Lions na onkologickém oddělení se můžete podívat v tomto videu: