Home  /  Zprávy  /  Steelers potvrdili vysoké ambice a Bobcats nedopřáli ani bod

Steelers potvrdili vysoké ambice a Bobcats nedopřáli ani bod

(po) 3. duben 2017, Radim Kroulík

Na první domácí zápas Příbrami vylákalo slunné počasí, vůně burgerů a krásné cheerleaders, necelých 300 diváků, kteří vytvořili na stadionu u Litavky parádní atmosféru.

Úvodní los zápasu vyhráli hosté z Ostravy a vybrali si, že chtějí začínat útokem. Několika povedenými běhy se dařilo Ostravě posouvat po hřišti tak, aby následně passovou akcí Luke Wildung po passu Dudka otevřel skóre zápasu. Potvrzení nebylo úspěšné a tak byl stav 6:0 pro Steelers. Za tohoto pro Příbram nepříznivého stavu nastoupil na míč útok Bobcats, který po několika nepřesných hrách byl přinucen puntovat a míč se tak opět stěhoval na stranu Steelers. Stejně jako Bobcats, tak i útok Steelers se na hřišti příliš neohřál a byl přinucen vrátit míč protihráči. 

Ve druhé čtvrtině pokračovalo trápení příbramského útoku, a tak další body na výsledkovou tabuli připsal jen ostravský Jiří Šimečka svým 32yardovým field goalem. Ve zbytku druhé čtvrtiny dominovaly obrany, a proto se za stavu 0:9 odcházelo do šaten. 

Do druhého poločasu vstupoval útok Bobcats s odhodláním připsat si první body, ale bylo z toho opět nepopulární "tři a ven". Po několika dobrých zákrocích obrany Bobcats přišel běh Dominika Dvorského, který 55yardovým během změnil skóre ve prospěch Steelers v poměru 0:16. Obrana Bobcats se několikrát pokusila zvrátit průběh zápasu a to několika turnovery, čímž připravila půdu svému útoku. Ten tuto nabídku nevyužil.

Další body zařídil až ke konci čtvrté čtvrtiny přesným field goalem z hranice 45yardů kicker hostů, Jiří Šimečka. Zápas tedy končil za stavu 0:19 pro Ostravu.

Ostrava Steelers tak vstoupila do sezóny cenným vítězstvím proti Příbrami, která doplatila na absenci přípravného utkání a nesehranost, která byla vidět především v útoku Bobcats.

Autor článku: Michaela Rom 

Detail zápasu

Příbram Bobcats
0 : 19
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 0 0 0 0
STE 6 3 10 0
Statistiky

Datum: 2.4.2017 v 14:00
Počasí: Polojasno, 20°C
Počet diváků: 289
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Václav Kriesman (U), Lukáš Přikryl (HL), Jan Hubálek (LJ), Tomáš Benedikt (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 0:6 - Luke Wildung, 35y pass od Michal Dudek (kick neúspěšný); 8:41
2.čtvrtina
Ostrava Steelers FG - 0:9 - Jiří Šimečka, 32y; 3:37
3.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 0:16 - Dominik Dvorský, 55y run (Jiří Šimečka kick); 8:49
Ostrava Steelers FG - 0:19 - Jiří Šimečka, 44y; 1:26