Home  /  Zprávy  /  Mustangs si vyšlápli na Titans

Mustangs si vyšlápli na Titans

(po) 24. duben 2017, Radim Kroulík

Po prvním dopoledním zápase Hippos s Patriots se na pražském Motorletu konal i zápas druhý, a to Mustangs s Titans. Od dopoledne se počasí umoudřilo a diváky tak čekalo příjemnější sledování souboje rivalů ze skupiny Sever 3.Ligy. Mustangs liberecké v lize nikdy neporazili a šňůru sedmi proher (dospělí i junioři) chtěli přerušit. Proti tomu Liberec, který sestoupil z druhé ligy, chtěl potvrdit svou roli favorita ligy.

Zápas začali na míči Mustangs, ale jejich drive byl pouze tři a ven. Proti tomu libereckému útoku se zadařilo, když na tři akce přešel velkou část hřiště. Blýskl se zejména Pavel Hrubeš zachyceným 28yardovým passem, kterého zastavila obrana Mustangs až pouhé 3 yardy před vlastní endzónou. O akci později si pak Jan Kakos doběhl pro první touchdown zápasu. Na základě těchto prvních dvou drivů to vypadalo, že Liberec bude na hřišti lepším týmem a pravděpodobně trochu usnul na vavřínech. Že ale půjde o vyrovnaný zápas ukázali Mustangs hned v zápětí. Útok dal dohromady dlouhý drive o dvanácti akcí, který zakončil quarterback domácích Janek Nevyjel 10yardovým passem na Jakuba Kiliána. Potvrzení se kvůli vysokému snapu nepovedlo a na tabuli tak svítilo 7:6 pro Titans.

Na hřiště se vrátila obrana domácích, která se výrazně zlepšila a po zbytek zápasu držela liberecké velmi zkrátka. Smůlu útoků jejichž pokusy končily turnovery nakonec prolomili Mustangs. Poté, co obrana zalehla fumble Liberce 12 yardů od jejich endzóny, mohl začít z výhodné pozice. Vhozenou rukavic nakonec využil quarterback Nevyjel, který si doběhl pro 2yardový touchdown. Těsně před koncem poločasu pak ještě přidal Jan Kraus 38yardový field goal, čímž Mustangs získali vedení o dva skóry v podobě 16:7.

Druhý poločas se nesl ve stylu tvrdé bitvy o každý yard, ale obecně se útokům příliš nedařilo dotáhnout drive do konce. V polovině třetí čtvrtiny se pak ještě zranil quarterback hostí Kakos, poté co jej sackovali dva z pražských linebackerů. Tím se v podstatě eliminovala passová hra Liberce, který už po zbytek zápasu hrál jen po zemi. Pomyslný hřebíček do rakve Liberce nakonec vrazil v polovině poslední čtvrtiny skvěle hrající running back Jaroslav Linek nádherným 41yardovým runem. Mustangs si tak připisují druhou výhru v sezóně a získávají nad Libercem lehký náskok v souboji o lepší umístění ve skupině.

Autor článku: Filip Kacerovský

Detail zápasu

Prague Mustangs
22 : 7
Liberec Titans Liberec Titans
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 6 10 0 6
TIT 7 0 0 0

Datum: 22.4.2017 v 15:00
Počasí: Přeháňky, 7°C
Počet diváků: 130
Rozhodčí: Jan Hubálek (R), Mikuláš Zouvala (U), Jiří Hovorka (HL), Vladimír Ludvík (LJ), Filip Pachulski (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Liberec Titans TD - 0:7 - Jan Kakos, 3y run (Marek Žabokrtský kick); 8:08
Prague Mustangs TD - 6:7 - Jakub Kilian, 10y pass od Jan Nevyjel (kick neúspěšný); 1:51
2.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 13:7 - Jan Nevyjel, 2y run (Jan Kraus kick); 8:06
Prague Mustangs FG - 16:7 - Jan Kraus, 38y; 0:16
4.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 22:7 - Jaroslav Linek, 41y run (kick neúspěšný); 5:34