Home  /  Zprávy  /  Preview #17.8: Bobcats-Stallions, část první

Preview #17.8: Bobcats-Stallions, část první

(pá) 19. květen 2017, Radim Kroulík

Bobcats a Stallions čeká tento víkend generálka na Bitters Doubleheader, kde se představí znovu a před televizními kamerami. Bulldogs se naposled představí před domácím publikem a PBP sehrají v Hostivaři poslední zápas EFL.

Bitters liga

Příbram Bobcats - Pardubice Stallions

Dvojzápas završený dvojzápasem. Bobcats se se Stallions střetnou dva týdny po sobě. V sobotu na hřišti Příbrami, o týden déle v rámci Bitters Doubleheaderu v televizním zápase. Příbrami se vrátil quarterback Craig Maynard. Bez amerického quarterbacka se Příbram trápila. Nejprve dostali příděl 0:42 od Black Panthers o týden později 0:44 od Steelers. S Maynardem se Bobcats podařilo porazit na domácím hřišti Lions. Příbram má bilanci 2-3, jejich nadcházející soupeř 3-3. Tento dvojzápas tak výrazně napoví o průběhu sezóny. Lze očekávat, že po dlouhé absenci Maynarda nebude passový útok příliš sehraný. Nadějí Bobcats může být běhový útok. Petr Datel a další running baci nastoupí proti poslední běhové obraně Bitters ligy. To by mohl být recept na úspěch, ať už bude Maynard a jeho receiveři v jakékoliv formě.

Stallions nastupují do zápasu po poklidném zápasu v Trnavě. Velkým vykřičníkem je velikost kádru, kdy do Trnavy odcestovalo 28 hráčů. Proti Bulldogs se o touchdowny podělili rovnoměrně téměř všichni hráči útoku Stallions. Obrany se musí soustředit především na dvojici Michaela Lindseyho, ale receiver Jan Horáček má nejvíce nachytaných yardů v Bitters lize (Lindsey je druhý). Kromě této dvojice je nebezpečný také quarterback Langford, který je nebezpečný ve vzduchu i po zemi. Obranu Bobcats tak čeká plné ruce práce.


Jak to vidí soutěžící Pick’em? Téměř 91% favorizuje Stallions. První zápas „dvojáku“ Bobcats - Stallions začíná v sobotu od 17:00 na hřišti Marily. Jak dopadne generálka na televizní zápas?

Trnava Bulldogs - Prague Lions

Boj o přežití pokračuje. Bulldogs si vytrpěli prohru se Stallions a do města přijíždí motivovaní Lions. Pražský tým je zatím na pátém místě a bude chtít nastartovat jízdu za vyšími příčkami. První vzájemný duel musel být z důvodu nízkého počtu zdravých hráčů Bulldogs odložen na závěr základní části.

Lions se musí obejít bez zraněného Lukáše Růžka. Proti Bulldogs to pravděpodobně nebude hrát velkou roli. Pražané si tak mohou otestovat varianty bez českého reprezentanta v backfieldu. Přeci jen jejich poslední zápas se Steelers táhl především Růžek. I Lions bojují s velkou marodkou a delší čas na zotavení jim přišel určitě vhod.

Velkým zlepšením prošla obrana Lions, která Steelers nepustila jediný bod a o podobný kousek budou mít zálusk i v Trnavě. Defenzíva loňských účastníků dala vzpomenout na minulou sezónu. Rozjet se musí ještě útok. Deset bodů stačilo na vítězství s Ostravou, ale do odvety s Black Panthers se musí útok činit mnohem lépe.

Poslední domácí zápas Trnavy Bulldogs začíná ve 14:00 na stadionu Slávie.

 2.Liga

Brno Alligators - Prague Hippos
Hippos čekají po třech zápasech stále na výhru. Před nimi stojí další velká překážka. Alligators se po úvodní remíze se Sígrs s nikým nemazlí. Blades nasázeli 62:12, Patriots 45:7. Pro pražský tým jsou tak vyhlídky na první letošní výhru zahaleny v husté mlze. Proti Blades hráli Hippos dlouho vyrovnanou partii, v Brně bude k vyrovnané partii potřeba téměř životní výkon. Alligators budou chtít dorovnat krok se Sígrs, kteří mají bilanci 3-1. Fanoušci Brna se letos mohou těšit z velkých bodových hodů. Alligators i Sígrs na hřišti Ragby Bystrc předvádějí silný válec. Převálcují Alligators i Hrochy?

3.Liga

Trutnov Rangers - Liberec Titans
Dalším čekatelem na první vítězství v sezóně jsou Rangers. Proti Liberci je nečeká nic snadného. V prvním vzájemném měření sil zvítězili Titans 56:2. Bylo by tak velkým překvapením, kdyby se první vítězství zrodilo proti Titans. Případnou výhrou by se Liberec výrazně přiblížil k účasti v semifinále. Rangers trápí především produktivita v útoku. Ve třech zápasech skórovali pouze devět bodů. 

Hradec Králové Dragons - Prague Mustangs
Vzájemný zápas v Praze ovládli Mustangs přesvědčivě 42:0. Mustangs jsou společně s Gladiators největšími favority ligy a nelze příliš očekávat, že by klopýtnutí přišlo proti nováčkovi. Mustangs mají po třech zápasech úctyhodné skóre 85:7. Proti Dragons mají šanci tuto statistiku ještě vylepšit. Mustangs jsou ve skupině Sever dominantní, první opravdový test tak pravděpodobně přijde až v semifinále. Dragons budou především sbírat zkušenosti, které mohou zúročit v odvetě s Rangers, kde budou mít největší šanci na druhou výhru v sezóně.

Budweis Hellboys - Vysočina Gladiators
Kvalitní zápas bude na programu v Českých Budějovicích. Místní Hellboys vyzvou Gladiators. Vysočina po postupu ze 4.Ligy vtrhla do 3.Ligy jako uragán a po třech zápasech mají bilanci 3-0 a skóre 89:10. Tým ostřílený zkušenostmi z Iron Bowlů tak dokázal přesedlal z osmičkové formy na jedenáctku a v první sezóně je nyní jasným favoritem 3.Ligy. Hellboys si naopak představovali úvod sezóny jinak. Po třech zápasech jsou na třetím místě s bilancí 1-2. Prohra s Gladiators by již byla pomalu kritická vzhledem k postupovým nadějím do semifinále. Výhra s Gladiators by v Budějovicích výrazně zlepšila vyhlídky. Téměř 94 % tipujících v Pick’em favorizuje Gladiators. 

Přerov Mammoths - East Bohemia Bucks
Mammoths drží druhou příčku skupiny Jih a zápas s Bucks by měl jen utvrdit tuto pozici. Další zápas mají Mammoths na programu Gladiators, takže zápas s Bucks mohou využít jako kvalitní trénink na důležitý zápas. Bucks v této sezóně stále čekají na touchdown nebo field goal. Jediným zápisem je zatím pouze jedno safety. První vzájemný duel skončil vítězstvím 50:0 pro Mammoths. Tentokrát bude Přerov na domácím hřišti.

4.Liga

Tábor Foxes - Prague Black Panthers 2
Black Panthers mají tento víkend dvoják, ale trochu jiný, než na jaký byli zvyklí v minulých letech. Před nedělním EFL zápasem je čeká na rezervní tým 4.Liga a zápas s nováčkem. Foxes si odbyli premiéru s Nordians, a jak to tak u prvních zápasů v historii klubu bývá, výsledek byl jednoznačný. Foxes na první výhru i body musí počkat a proti nim se postaví velezkušení PBP. První zápas PBP2 ovládli s Teplicemi 56:0. Na Foxes tak opět čeká nelehký úkol. Střetnutí dravého mládí a zkušeností začíná ve 14:00 na Stadionu Míru.

EFL

Prague Black Panthers - Berlin Adler
Black Panthers vyplní svůj bye week zápasem EFL proti Adler. Oba týmy již nemají šanci na postup ze skupiny, ten si zajistil Thonon po vítězství nad Berlínem. Nestává se ale často, aby se český tým střetl s týmem z prestižní GFL. Půjde tak především o čest a slávu. Pro PBP to bude zápas, který ukáže, jak na tom úřadující mistr je v porovnání s Evropou. Je to jediný zápas EFL, který PBP letos na domácí scéně odehrají. Zápas začíná v 16:00 v Hostivaři.