Home  /  Zprávy  /  Preview #17.12: Základní část před cílovou rovinkou

Preview #17.12: Základní část před cílovou rovinkou

(pá) 16. červen 2017, Radim Kroulík

V Bitters lize bude tento víkend klid před bouří. Souboj o postup do playoffs svedou týmy ve 3.Lize. Postupové šance ale hrají výrazně do karet favoritům. Předposlední víkend základní části je tady!

Bitters liga

Příbram Bobcats - Trnava Bulldogs

ZÁPAS BYL KONTUMOVÁN. Pro nízký počet hráčů Bulldogs k nastoupení do zápasu byl tento zápas i zápas Lions - Bulldogs kontumován.

Ostrava Steelers - Prague Lions

Lions se snaží o stíhací jízdu za třetím místem. Kupodivu jim zápas s druhými Steelers nemůže jakýmkoliv způsobem pomoc. Leda získání sebevědomí. Oba týmy tak nemají moc co získat. Pro Steelers skončí základní část a další zápas je čeká až 8. července. Vzhledem k početné marodce Lions, není vyloučeno, že Lions budou své opory šetřit na veledůležitý zápas o týden později se Stallions.

První vzájemný duel vyhráli Lions 10:0, kdy se jim povedlo zastavit do té doby bezchybný běhový útok Steelers. Kaňkou na výhře bylo zranění Lukáše Růžka v závěru zápasu.

Zápas v ostravské Porubě začíná v neděli od 15:00.

2.Liga

Prague Hippos - Ústí nad Labem Blades
Hippos zatím marně čekají na vítězství a jelikož i Hippos trápí velký počet zraněných hráčů, tak v Praze chtějí sezónu především dohrát. Blades ještě bojují o třetí místo s Patriots. Oba týmy mají bilanci 2-4 a o týden později je čeká vzájemný zápas. Jelikož oba týmy odmítly možnost nastoupit do baráže s Bulldogs, tak je to především boj o prestiž třetího místa. Zápas Hippos-Blades začíná v sobotu od 15:00 na pražském Motorletu

Brno Alligators - Pilsen Patriots
Jak pojmou Alligators poslední zápas základní části, ve kterém již nemají o co hrát? Vzhledem ke zlepšenému hernímu projevu Patriots po příchodu quarterbacka Van Parkera lze předpokládat, že pokud by chtěli Alligators vyhrát, museli by na hřišti odevzdat maximum. Sígrs v Plzni uhájili těsné vítězství 28:35, což potvrzuje sílu Patriots. Ti ještě hrají o třetí místo a možnost skončit s bilancí 4-4. Zápas v areálu Ragby Bystrc začíná v sobotu od 16:00.

3.Liga

Prague Mustangs - Trutnov Rangers
Mustangs mají zajištěné první místo ve skupině Sever a zatím potvrzují roli favoritů - bilance 5-0 a skóre 124:13. Pražané doma přivítají poslední Rangers, kteří mají poslední šanci na vítězství v sezóně. První vzájemný zápas skončil výhrou Mustangs 28:0. Tentokrát jsou Mustangs v pozici, kdy nemají kromě perfect season o co hrát. Zápas Mustangs - Rangers začíná v sobotu od 11:00 na Motorletu.

Vysočina Gladiators - East Bohemia Bucks
Stejný scénář jako Mustangs - Rangers. První tým ve skupině, který ještě neprohrál, narazí na poslední tým, který čeká na první vítězství. Gladiators jsou ještě o něco více dominantní než Mustangs, když si připsali ještě o dvacet bodů více. Gladiators i Mustangs ještě čekají, na koho nastoupí v prvním červencovém víkendu v semifinále. Zápas Gladiators - Bucks začíná v sobotu od 17:00.

Hradec Králové Dragons - Liberec Titans
Dragons mají v posledním zápase základní části stále papírovou šanci na postup do semifinále. V případě výhry Dragons by o postupu do semifinále rozhodovalo skóre ze vzájemných zápasů, protože oba týmy by porazily stejné soupeře (dvakrát Rangers a jednou sebe navzájem). Na Dragons čeká náročný úkol, protože první vzájemný zápas vyhráli Titans 39:0. Zápas začíná v neděli od 13:00.

Budweis Hellboys - Přerov Mammoths
I zde máme stejný scénář. Hellboys stále mají šanci na postup do semifinále, potřebují k němu vyhrát o více než 20 bodů. První vzájemný zápas vyhráli Mammoths 26:6, takže stejně jako v případě Dragons, i na Hellboys čeká náročná výzva, pokud chtějí postoupit. Zápas o postup do semifinále začíná v neděli od 14:00.


4.Liga

Třinec Sharks - Brno Sígrs 2
Sharks vévodí skupině Východ 4.Ligy. I přes bilanci 4-0 stále nemají jistotu postupu do Iron Bowlu. O postupu se rozhodne příští týden v Šumperku. První vzájemný zápas se Sígrs ovládli Sharks jednoznačně 54:9. Devět bodů bylo zatím nejvíce, kolik obrana Sharks v letošní sezóně povolila. Jediný zápas 4.Ligy v tomto víkendu začíná v neděli od 16:00.