Home  /  Zprávy  /  Gladiators proti Titans potvrdili roli favoritů a postupují do Bronze Bowlu

Gladiators proti Titans potvrdili roli favoritů a postupují do Bronze Bowlu

(po) 3. červenec 2017, Radim Kroulík

Druhé semifinále 3.ligy se odehrálo v Jihlavě, kde Gladiators přivítali liberecké Titans. Skóre otevřeli domácí hned z prvního drivu. Quarterback Ondřej Pavlas našel dlouhým passem receivera Vojtěcha Mašitu a po potvrzení se Gladiators ujali rychlého vedení 7:0. Titans se celou první polovinu trápili a nedokázali pořádně posunovat míč směrem k endzóně domácích. Toto zaváhání potrestal receiver Joshua Purdie, kterého našel Pavlas pro 45yardový touchdown a ukončil tak první čtvrtinu.

V té druhé se Purdie prosadil znovu, tentokrát krátkým 5yardovým během. Skóre první poloviny ještě upravil Mašita, který po chybě hostů dostal pass od svého quarterbacka a potvrdil tak dominanci Gladiators v první polovině na 28:0.

Druhá půle začala lépe pro Titans. Gladiators svou nedisciplinovaností dovolili offense hostů přejít celé hřiště a i přesto, že již několikrát svého soupeře ve své redzóně odmítli, dali prostor receiverovi Janu Gavurovi, kterého našel přesně quarterback Titans Jan Kakos. Úpravou skóre na 28:7 pro hosty Liberec probudil Gladiators a především se stal prvním týmem, od kterého letos Gladiators inkasovali touchdown z offense (jediný touchdown doposud inkasovali od Hellboys ze special týmu). I přes tuto nepříjemnost dokázali Gladiators ubránit rodící se překvapení a v poslední čtvrtině potvrdili svůj postup do Bitters Bronze Bowlu dalšími dvěma touchdowny. Prvním šťastlivcem byl sám quarterback Pavlas, který se krátkým během protlačil do endzóny hostů a zvýšil náskok domácích na 35:7. Zápas zakončil miláček jihlavských fanoušků, kterých se na zápas přišlo podívat 640, Joshua Purdie. Po nepřesném passu Kakose zachytil míč a svým dlouhým returnem  přidal poslední změnu na scoreboard - 41:7. 

Gladiators tak zaslouženě postupují do Bitters Bronze Bowlu, ve kterém vyzvou Přerov Mammoths. Bitva o trofej se odehraje 15.7. večer na stadionu FC Vysočina v Jihlavě.

Autor článku: Martin Kulha

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
41 : 7
Liberec Titans Liberec Titans
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 14 14 0 13
TIT 0 0 7 0

Datum: 2.7.2017 v 16:00
Počasí: Polojasno, 21°C
Počet diváků: 643
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Stanley Hameder (U), David Hájek (HL), Šimon Zouvala (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Vojtěch Mašita, 39y pass od Ondřej Pavlas (Petr Čermák kick); 9:27
Vysočina Gladiators TD - 14:0 - Joshua Purdie, 45y pass od Ondřej Pavlas (Petr Čermák kick); 0:33
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 21:0 - Joshua Purdie, 5y run (Petr Čermák kick); 7:28
Vysočina Gladiators TD - 28:0 - Vojtěch Mašita, 19y pass od Ondřej Pavlas (Petr Čermák kick); 7:13
3.čtvrtina
Liberec Titans TD - 28:7 - Jan Gavura, 5y pass od Jan Kakos (Marek Žabokrtský kick); 2:00
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 35:7 - Ondřej Pavlas, 6y run (Petr Čermák kick); 9:32
Vysočina Gladiators TD - 41:7 - Joshua Purdie, 42y interception return (kick neúspěšný); 2:24