Home  /  Zprávy  /  Získají Panthers 30+ další titul z Flagového mistrovství?

Získají Panthers 30+ další titul z Flagového mistrovství?

(čt) 17. srpen 2017, Radim Kroulík

Sedmý ročník Flagového mistrovství je na programu tuto sobotu v Ostravě. Na hřišti Steelers se v jednom dni střetne 8 týmů o titul mistrů České republiky ve flag fotbalu. Kromě loňských finalistů Panthers 30+ a Prague Mustangs nebudou chybět Pilsen Patriots, Brno Sígrs, dva týmy Ostravy Steelers, Příbram Bobcats a Zlín Golems.

Obhajovat titul budou Panthers 30+, kteří s výjimkou v roce 2015 vyhráli všechny turnaje (v roce 2015 prohráli ve finále s Ostravou Steelers). V letošním formátu soutěže se v jedné osmičlenné skupině střetne každý tým v sedmi zápasech se všemi soupeři. Dva nejlepší týmy po základní části postoupí do finále. To je na programu ve stejný den od 16:00.

Turnaj bude bedlivě sledovat hlavní trenér flagového národního týmu mužů a koordinátor rozvoje flag fotbalu, Bohuslav Rom. Mužský i ženský flagový národní tým vyrazí na začátku září do Španělska na ME ve flag fotbalu. Přestože dle vyjádření trenéra je nominace mužského týmu prakticky hotová, skvělé výkony na Flagovém mistrovství ještě mohou zamotat hlavu při finálním výběru mužského týmu. Konečné nominace na evropský turnaj budou zveřejněny z kraje příštího týdne.

Mužská flagová reprezentace se bude snažit vylepšit poslední výsledek na ME. V roce 2015 skončil český tým poslední ve své sedmičlenné skupině. Ženský tým vyráží na ME ve flagu poprvé. Z toho, co jsme měli možnost vidět v roce 2015, nečeká ženský tým jednoduchý turnaj.

Vítězové Flagového mistrovství
2016 - Panthers 30+
2015 - Ostrava Steelers
2014 - Panthers 30+
2013 - Panthers 30+
2012 - Panthers 30+
2011 - Panthers 30+