Home  /  Zprávy  /  Lions jsou blízko k postupu do Junior Bowlu

Lions jsou blízko k postupu do Junior Bowlu

(pá) 29. září 2017, Radim Kroulík

Nabitý víkendový program nabídne zápasy všech podzimních soutěží a lig. Na konci září již máme lepší představu o silách jednotlivých týmů. V ženách budou potvrzovat úspěšný start Brno Amazons, které doma přivítají Harpies. Bitters juniorskou ligu zatím ovládají mladíci Prague Lions, kteří v neděli vyzvou v odvetě momentálně trápící se Pardubice Stallions. Všech osm týmů 2. juniorské ligy se tento víkend zapojí do bitvy o postup do finále a chybět nemohou ani turnaje Dorostenecké ligy a Flagové ligy U15.

Bitters ženská liga

Brno Amazons - Prague Harpies
Favoritkami zápasu budou Amazons, kterým se podařilo v Čelákovicích porazit Black Cats 20:12. V těsné přetahované rozhodl až samotný závěr, kdy definitivní tečku za vítězstvím dala svým „pick-six“ brněnská Magdalena Heroschová. Její touchdown přišel zároveň s vypršením času zápasu. Amazons tak po loňském Rose Bowlu dokázaly opět Black Cats porazit.Harpies již s Black Cats také sehrály vzájemný zápas, ale v přestřelce podlehly 25:56. Harpies dokázaly se svými rivalkami držet krok až do začátku třetí čtvrtiny, kdy na rozdíl jednoho bodu snižovala Tereza Hanusová. Zbytek druhého poločasu se Harpies vůbec nevydařil a nakonec pro ně zápas skončil vysokou prohrou. Harpies pro úspěch v Brně musí zopakovat výkon z prvního poločasu proti Black Cats. Pak mohou s Amazons držet krok. Pro Harpies je to důležitý zápas, prohra by je s bilancí 0-2 již výyrazně vzdálila od vysněné první účasti v Rose Bowlu. Pro Amazons to může být nepříjemný zápas. Po vítězství v Čelákovicích může tým doma s papírově slabším soupeřem polevit.

2. ženská liga

Plzeň bude hostit druhý turnaj Druhé ženské ligy. S prvním turnajem v Teplicích se nejlépe vyrovnaly Pilsen Angels. Ty si nejprve vyšláply na Hilders, které přejely 59:0 a následně zvítězily s nulou i s Ostravou Diamonds. Angels se tak po prvním turnaji vyprofilovaly na favoritky ligy. Pokud má být první turnaj předpovědí, kdo se podívá do finále, kandidátkami by byla Ostrava Diamonds. Ta totiž s Hilders neměla sebemenší problém a vyhrála 69:8.

Bitters juniorská liga

Prague Lions - Pardubice Stallions
Bitters juniorská liga má za sebou první vzájemné zápasy. Nejlepší karty zatím drží Prague Lions, kteří porazili Black Panthers i Stallions. Lions si v neděli na domácím hřišti mohou vítězstvím zajistit účast v Junior Bowlu. A jelikož první vzájemný zápas ovládli 34:6, papírové předpoklady hrají v jejich prospěch. Stallions zatím jen marně vzpomínají na loňskou mistrovskou sezónu. Po úvodní prohře s Lions, kdy po celý zápas tahali za kratší konec, museli minulý víkend spolknout hořkost porážky s Black Panthers. Vzpruhou do odvety s Lions bude pro pardubický tým návrat receivera Radima Kalouse. Ten v prvním zápase chyběl z důvodu reprezentování ve flagovém týmu mužů na ME ve Španělsku. Že je Kalous platným hráčem útoku, dokázal v zápase s Black Panthers. V zápase si připsal dva zachycené touchdowny (jediné touchdowny Stallions), které měřily 61 a 63 yardů. Pokud si Stallions chtějí zachovat šanci na třetí účast v Junior Bowlu v řadě, musí se herně projevit i ostatní hráči. Zápas Prague Lions - Pardubice Stallions začíná v neděli od 14:00 v Hostivaři.

2. juniorská liga

Budweis Hellboys - Příbram Bobcats
Zápas prvního s druhým ve skupině Západ. Hellboys drží první místo s bilancí 3-0, Bobcats jim jsou v patách s bilancí 2-1. Hellboys si případnou výhrou na domácím hřišti mohou vybudovat ještě větší náskok k postupu do finále. Budějovický tým je zatím zaslouženě na prvním místě, což dokazuje skóre 118:13. Bobcats sahali minulý týden s Blades po třetím vítězství v sezóně, kdy v úvodu čtvrté čtvrtiny poslal Příbram do vedení Sebastián Tesařík. Bobcats vedení neudrželi a ztratili krok v tabulce na první Hellboys. Zápas prvních dvou celků skupiny začíná v sobotu od 14:00 na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích.

Prague Mustangs - Ostrava Steelers
Steelers jsou v podobné situaci jako Bobcats. S bilancí 2-1 zaostávají o jedno vítězství za prvním týmem skupiny. Narozdíl od Bobcats, Steelers proti sobě budou mít tento víkend poslední tým, který stále čeká na vítězství. Prague Mustangs se zatím hledají, a to především v útoku. Po třech zápasech mají na kontě dohromady 14 bodů. Ostravská obrana pustila po Hellboys nejmenší počet bodů v lize, takže na Mustangs čeká velká výzva prolomit útočný nezdar. Zápas Mustangs - Steelers začíná v sobotu od 14:00 na pražském Motorletu.

Brno Sígrs - Vysočina Gladiators
Sígrs po úvodní výhře s Mustangs ztratili dech a s bilancí 1-2 mají finále v nedohlednu. Výrazným posunem zpět do hry může být zápas s Gladiators. Je to právě tým z Vysočiny, který je s bilancí 3-0 na prvním místě skupiny Východ. Oba týmy spolu hrály před 14 dny, kdy Gladiators zvítězili 26:14. Sígrs se vydařil úvod zápasu, kdy po první čtvrtině vedli 8:0. Útok Gladiators vede quarterback David Calta, který si v zápase připsal tři běhové touchdowny a jeden passový. Klíčem k úspěchu Sígrs tak bude zastavit quarterbacka Gladiators. Zápas Sígrs - Gladiators začíná v neděli od 14:00 v areálu Ragby Bystrc.

Ústí nad Labem Blades - Pilsen Patriots
Blades vstupují do zápasu s Patriots povzbuzeni výhrou nad Bobcats. Asi málokdo očekával, že tým s bilancí 0-2 porazí soupeře s 2-0 bilancí. Nyní má proti sobě papírově slabšího soupeře. Patriots čekají na první vítězství a navíc po třech odehraných zápasech čekají i na první body. Útok se zatím prosadit nedokázal. Blades ale pustili nejvíce bodů v lize (123 bodů), takže tým z Plzně má dobrou příležitost ke skórování prvních bodů. Zápas Blades - Patriots začíná v neděli od 15:00 v Olšinkách v Ústí nad Labem.

Dorostenecká liga

Ostrava v neděli nabídne třetí kolo Dorostenecké ligy. Po dvou turnajích jsou na tom nejlépe příbramští Bobcats. Po úvodních zápasech se zdá, že o účast ve finále si to rozdají Bobcats, Steelers a Lions. Papírové prognózy bude chtít překazit Trutnov, který ale po čtyřech odehraných zápasech má na kontě čtyři prohry.

Flagová liga U15

Ve Flagové lize U15 pokračuje boj o postupové místo do semifinále mezi Black Panthers a Patriots. Před turnajem v Plzni jsou na tom lépe Black Panthers, kteří mají o dvě vítězství více. V ostatních skupinách je o postupujících prakticky rozhodnuto. Do semifinále mají namířeno Prague Lions, Ostrava Steelers a Ústí nad Labem Blades (ty ještě ohrožují Rangers, kteří ztrácí tři výhry).