Home  /  Zprávy  /  Amazons porazily Harpies s nulou

Amazons porazily Harpies s nulou

(st) 4. říjen 2017, Radim Kroulík

První bitvu letošní sezony spolu svedly Amazons a Harpies. Brněnský celek se dočkal svého domácího utkání, a to ve slunečné Bystrci. Zápasy v Brně většinou navštěvuje hodně diváků a tentokrát tomu nebylo jinak, přišlo skoro 300 fanoušků.

Pro první body po domovském trávníku doběhla posila z Polska – Aleksandra Łukasiewicz. Mezi tyče pak vykopla míč Kristýna Drmotová a navýšila skóre ještě o bod. Amazonským útočnicím se dařilo v obraně hostů hledat mezery jak na zemi, tak ve vzduchu. Čtyři minuty před koncem úvodní čtvrtiny začalo s míčem kouzlit duo Heroschová – Šlesingerová. První jmenovaná zachytila od svého quarterbacka 15yardový pass a donesla ho až do endzóny. Že toto spojení funguje, dokázaly znovu o dvě minuty později, když situaci s velmi podobným scénářem zopakovaly. Svůj hattrick Alžběta Heroschová dokončila na začátku druhé čtvrtiny, když jí v rukavicích přistál míč od Petry Kovaříkové.

Pražskému celku se brněnskou defenzivní zdí procházet nedařilo. Svůj podíl jistě neslo i zranění Soni Derenikové, pražského quarterbacka. O co méně se dařilo utvářet hru vzduchem Harpyjím, o to více se to dařilo Amazonkám. Další body vychytala Ivana Hájková, ta za čáru donesla poslední míč první půlky zápasu. Před začátkem té druhé tak na tabuli svítilo skóre 32:0. Brněnskému útoku se sice dařilo skórovat, bez přesvědčivého výkonu obrany by k tomu ale neměly tolik prostoru. Několikrát zazářila Lenka Vavrisová – třikrát míč hráčce vytrhla a dvakrát jej i sama zalehla a vrátila tak na hřiště zpět útok. 

V druhé půlce se skórovalo o poznání méně, pro konečných 38:0 doběhla 19yardovým během Alžběta Nečasová a skóre už se nezměnilo. Většinu touchdownů se kopem potvrdit nepodařilo, i tak ale Amazons nasbíraly bodů plno a jsou tak suverénně ve vedení tabulky. Šanci na reparát dostanou Harpyje v odvetném zápase už tuto neděli a bude to nejspíš jejich poslední možnost, kde si vybojovat vysněný postup do Bitters Rose Bowlu.   

Autorka článku: Radka Balajková

Detail zápasu

Brno Amazons
38 : 0
Prague Harpies Prague Harpies
Q1 Q2 Q3 Q4
AMA 20 12 6 0
HAR 0 0 0 0

Datum: 30.9.2017 v 14:30
Počasí: Jasno, 17°C
Počet diváků: 274
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Jan Klimeš (U), Adam Dvořáček (HL), Šimon Zouvala (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Amazons TD - 7:0 - Aleksandra Łukasiewicz, 2y run (Kristýna Drmotová kick); 6:59
Brno Amazons TD - 14:0 - Alžběta Heroschová, 15y pass od Kateřina Šlesingerová (Kristýna Drmotová kick); 4:17
Brno Amazons TD - 20:0 - Alžběta Heroschová, 18y pass od Kateřina Šlesingerová (kick neúspěšný); 1:47
2.čtvrtina
Brno Amazons TD - 26:0 - Alžběta Heroschová, 7y pass od Petra Pejšková (kick neúspěšný); 10:24
Brno Amazons TD - 32:0 - Ivana Schmiedová, 13y pass od Kateřina Šlesingerová (kick neúspěšný); 3:57
3.čtvrtina
Brno Amazons TD - 38:0 - Alžběta Nečasová, 19y run (kick neúspěšný); 9:57