Home  /  Zprávy  /  Opět s nulou. Mammoths vyhráli reprízu Bronze Bowlu

Opět s nulou. Mammoths vyhráli reprízu Bronze Bowlu

(po) 16. duben 2018, Radim Kroulík

Ve slunném sobotním odpoledni se na hřišti Viktorie Přerov odehrál zápas druhé ligy amerického fotbalu a nebyl to ledajaký zápas, ale odveta loňského Bronze bowlu mezi Přerovem Mammoths a Vysočinou Gladiators. Favoritem zápasu byli, podle Pick'em hosté, ale fotbalový míč je šišatý a nepředvídatelný. Cestu na stadion si našlo 400 diváků, a tak vše mohlo začít v krásné atmosféře.

Pokud všichni diváci fandili domácím, nemohli si přát lepší začátek. Po úvodním losu domácí zvolili příjem a Patrik Schwarz vrátil úvodní return až do endzóny hostů. Po potvrzení z nohy náhradního kickera Michala Stokláska to tak bylo hned v úvodu 7:0 pro domácí. Ve zbytku prvního poločasu byla na hřišti vidět očekávaná bitva obran. S míčem dokázali lépe posouvat hosté, ale přesto všechny útoky končily puntem. Až před koncem poločasu se dokázala Vysočina dostat, díky sérii úspěšných passových pokusů, těsně před endzónu domácích, kdy touchdown visel ve vzduchu, ale proti byla tvrdá přerovská obrana, která soupeři skórovat nedovolila. Hosté se navíc nechtěli spokojit se třemi body za field goal, a tak nakonec o míč přišli.

Třetí čtvrtina se nesla ve stejném duchu, jen s tou změnou, že s míčem lépe posouvali domácí, kteří, na rozdíl od prvního poločasu šli s míčem více po zemi. Svými běhy poctivě ukrajovali yardy oba running baci domácích Michal Bock i Jindřich Kolovratník. S blížícím se koncem zápasu bylo vidět, jak se přerovští uklidňují a naopak hosté ve snaze skórovat znervózňují a začínají dělat chyby, z čehož pramenily dva interceptiony domácí obrany a jeden fumble po chybě hostujícího running backa.

Čtvrtá čtvrtina potvrdila to, co se dělo v té třetí, zlepšena běhová hra domácích vyústila ve dva běhové touchdowny, zatímco útok hostů zůstal pod dekou a po zranění jejich elitního receivera Vojtěcha Mašity už téměř neposouval s míčem. Domácí tak zápas v klidu doběhali do vítězného konce a mohli slavit premiérové vítězství ve druhé lize, zatímco hosté museli zkousnout porážku na plánované cestě do finále druhé ligy.

Autor článku: Petr Stejskal

Detail zápasu

Přerov Mammoths
21 : 0
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 7 0 0 14
GLA 0 0 0 0

Datum: 14.4.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 19°C
Počet diváků: 358
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Šimon Zouvala (U), Martina Piskačová (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Petra Pejšková (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:0 - Patrik Schwarz, 95y kick-off return (Michal Stoklásek kick); 11:37
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 14:0 - Michal Bock, 6y run (Michal Stoklásek kick); 11:44
Přerov Mammoths TD - 21:0 - Michal Bock, 3y run (Michal Stoklásek kick); 6:46