Home  /  Zprávy  /  Mustangs si doma poradili s Dragons

Mustangs si doma poradili s Dragons

(po) 16. duben 2018, Radim Kroulík

V sobotu přivítali pražští Mustangs na Motorletu královehradecké Dragons. Pro oba celky to byl nejen první zápas sezony 2018, ale také premiéra v druhé lize, kam po loňské sezóně postoupili. Ačkoliv byl na základě loňských výsledků favorizován tým z Prahy, byli to především Dragons, na koho se díky novému trenérskému složení a importům upínala pozornost. Zajímavostí pak byl coin toss v podání Stephena Kinga, amerického velvyslance v Česku.

První příjem v utkání patřil Dragons. Ti pro začátek zvolili především běhovou hru, při které se jim sice podařilo získat několik yardů, Mustangs si však připsali první sezonní sack a následně forced fumble a přinutili soupeře puntovat. Po nepodařeném puntu se míče ujali Mustangs, kteří hned první hrou ukázali, jakým směrem se bude jejich hra ubírat. Třicetiyardový pass od amerického importa Villanueva skončil v rukou dalšího Američana, Littla. Kvůli útočnému faulu a následnému nesportovnímu chování se však Mustangs připravili jak o touchdown, tak i možnost v drivu skórovat a následoval punt.

Hradec Králové celý zápas příliš nevyužíval passovou hru svého importa Baileyho a druhý drive toho nebyl výjimkou. Na jeho konci se Dragons nepodařilo proměnit čtvrtý down a přišel turnover, který nakonec skončil touchdownem Jaroslava Linka a poslal poprvé do vedení pražské Mustangy. Velkou zásluhu na něm měl receiver Štěpánek, který 46yardovým catchem a následným během celou akci připravil. Po neúspěšném extrapointu se Mustangs pokusili o onside kick, který však skončil v rukou Dragons.

Drakům se podařilo na touchdown zareagovat hned v dalším drivu, především díky běhové hře quarterbacka Baileyho, který doběhl až na 2 yardy od endzóny Mustangs a pro touchdown si doběhl Lukáš Doležal.

Zatímco do konce první čtvrtiny byl zápas vyrovnaný, druhá již byla v režii Mustangů, kteří si své vedení od soupeře již vzít nenechali. Po běhových hrách přišel 48yardový touchdown v podání dvojice Villanueva - Little. Na ten Dragons nezvládli zareagovat, když hned po kickoffu přisel fumble, z jehož zalehnutí se radovali Mustangs. V následujícím drivu odvedli skvělou práci running backové, kteří získali 40 yardů a připravili snadnou práci pro quarterbacka Villanueva, který dvouyardovým passem našel úplně volného receivera Zatloukala. Následovala dvoubodová konverze Mustangů, která byla zároveň jejich prvními extra body. Předchozí dva pokusy byly neúspěšné.

Druhá polovina pokračovala v nastoleném tempu. Mustangs opět ztratili yardy za blokování do zad, v následující hře se chybě nevyhnuli ani Dragons, když Mustangům darovali 15 yardů a první down za pass interference. Těm pak stačily jen tři pokusy k tomu, aby si pro 36yardový touchdown doběhl running back Ruiz. Ani na tento drive nedokázali Dragons reagovat a po dvou nekompletních passech a sacku byli nuceni puntovat. Následoval dlouhý drive Mustangs, kteří kombinací běhové a passové hry soupeře pomalu zatlačili až na 16 yardů k endzoně, odkud našel quarterback Villanueva opět receivera Zatloukala a šestnáctiyardovým passem tak zvýšili skóre Mustangů na číslo 34. Pokus o dva extra body byl pro Mustangy opět neúspěšný.

Konec zápasu však patřil Dragons, kteří dlouhým, především běhovým drivem přinutili Mustangy ustoupit až na 3 yardy od endzóny, kde během a následným skokem získal poslední body v zápase quarterback Bailey a uzavřel tak zápasové skóre na 34:12 pro Mustangs.

Autor článku: Jan Zatloukal

Detail zápasu

Prague Mustangs
34 : 12
Hradec Králové Dragons Hradec Králové Dragons
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 6 14 14 0
DRA 0 6 0 6

Datum: 14.4.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 25°C
Počet diváků: 210
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Jan Klimeš (U), Jan Pěnička (HL), Filip Pachulski (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 6:0 - Jaroslav Linek, 5y run (kick neúspěšný); 0:18
2.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 6:6 - Lukáš Doležal, 2y run (kick neúspěšný); 6:24
Prague Mustangs TD - 12:6 - William Little, 48y pass od Philip Villanueva (kick neúspěšný); 3:07
Prague Mustangs TD - 20:6 - Jan Zatloukal, 2y pass od Philip Villanueva (Ricardo Ruiz 2pt run); 0:17
3.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 28:6 - Ricardo Ruiz, 36y run (Jaroslav Linek 2pt run); 9:37
Prague Mustangs TD - 34:6 - Jan Zatloukal, 16y pass od Philip Villanueva; 0:21
4.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 34:12 - Ashley Bailey, 3y run; 0:00