Home  /  Zprávy  /  Stallions bez Forciera zdolali Patriots

Stallions bez Forciera zdolali Patriots

(po) 16. duben 2018, Radim Kroulík

Bez své hlavní opory se museli obejít Pardubice Stallions v domácím zápase proti Pilsen Patriots. Quarterback Chris Forcier stále laboruje se zraněným kotníkem. Jeho roli tak musel vzít junior Matěj Linek. Ten sice dovedl juniorský tým v předloňské sezóně k titulu, ale teď ho čekala mnohem těžší zkouška. Pro Patriots to tak byla ideální příležitost, jak získat první vítězství v sezóně. 

První začali na míči Patriots. Postupným útokem se dostali až na 30 yardů od endzóny, ale čtvrtý down se jim následně nepodařilo zkonvertovat a na hřiště tak šel poprvé pardubický útok vedený juniorem Linkem. První akce ukázaly, že bude chvíli trvat, než Linek setřese nervozitu. Zároveň se ukázalo, že velkým soupeřem pro Patriots bude vlastní nedisciplinovanost. Personal faulem se totiž dostala obrana na polovinu hřiště. Útoku Stallions se vůbec nedařilo posouvat po zemi, i proto první drive zakončili puntem.

Další drive Patriots skončil nepopulárním tři a ven. První akcí ve druhém drivu si Linek připsal první zkompletovaný pass, což bylo něco, co Stallions zoufale chybělo ve druhém poločase úvodního zápasu se Steelers. Nic se ale nezměnilo na neproduktivitě běhového útoku Pardubic, a tak byla velká tíha naložena na mladého quarterbacka. I pardubický útok se rychle stěhoval ze hřiště.

V dalším drivu Patriots se quarterbackovi Brownovi podařilo dlouhým passem nalézt svého receivera a útok se tak znovu dostal na 30 yardů od endzóny. Touto akcí také skončila první čtvrtina, která body nepřinesla.

Na třetí down se Brown pokoušel nalézt receivera, ale odraženého míče se zmocnil domácí obránce. Z dalšího slibného drivu Patriots tak nic nebylo a do útoku mohl zpět útok Stallions.

O slovo se poprvé přihlásil Jan Horáček, který zachytil 30yardový pass a posunul svůj tým na polovinu soupeře. Další velký faul Patriots navíc posunul pardubický útok výrazně blíž k endzóně. Když se dostali Stallions na 25 yardů od endzóny, rozhodli se zahrávat 4&1. Horáček při snaze získat yardy fumbloval a i Pardubice tak přišli o dobrou možnost k prvním bodům.

Útok Patriots se ale ohřál na hřišti pouze jednu akci, protože fumble zalehla pardubická obrana. Ještě blíže k endzóně se Pardubice dostali i díky přísně odpískané pass interference proti obraně Patriots. Následně se do útoku Stallions podíval i linebacker Erik Hulman, který se snažil udělat cestu pro running backa Ondřeje Ministra. Drive se Pardubicím podařilo zakončit prvním touchdownem, když se Ministr probojoval s míčem až do endzóny.

Vydařeným returnem začala snaha Patriots o odpověď. Snaha ale skončila na dalším tři a ven. Stallions zůstali na míči se štěstím, protože puntnutý míč returnující hráč neudržel, ale podařilo se mu ho nakonec zmocnit. Pardubickému útoku se podařilo získat jen jeden první down po passu na Horáčka. Následoval tak další punt.

I další útok Patriots měl krátkého trvání. Na první down hodil Brown interception. Dalším nesportovním chováním Patriots se útok dostal prakticky do redzóny soupeře. Před koncem poločasu se Stallions pokusili o field goal, ale pokus byl neúspěšný. První poločas skončil 7:0 pro domácí.

První akcí druhého poločasu se po delším passu Linka na Holuba dostal pardubický útok na polovinu soupeře. Po několika běhových akcích se ke slovu opět dostala spolupráce Linek - Horáček. Dlouhým passem si Horáček připsal touchdown a Pardubice tak odskočili na 14:0.

Odpovědí na touchdown byl pouze fumble running backa Patriots hned první akcí drivu.

 Na míč tak šel opět pardubický útok a opět na půlce soupeře. Po třech akcích přišel na řadu punt. Ten se nepodařilo hráči Patriots udržet a útok Pardubic se mohl opět vrátit na hřiště, přibližně 25 yardů od endzóny. Nepřesnost v passovém útoku vedla k interceptionu a Patriots tak dostali příležitost potrestat chybu soupeře.

Hned první akcí se rozhodl Brown pro dlouhý pass a útok tak byl rázem na polovině soupeře. Drive se podařilo Plzni dotáhnout pro první body v zápase. Brown našel v endzóně Davida Hlaváčka. Potvrzení se podařilo Pardubicím zablokovat, skóre tak bylo 14:6 pro domácí.

V dalším drivu se Pardubice posunuly díky další velké penaltě nedisciplinovaných Patriots. Běhová hra ale Stallions nefungovala, což v kombinaci s mladým quarterbackem není ideální situace na držení těsného vedení. Další pass na Horáčka vedl k posunu po hřišti, ale drive nakonec zakončili Pardubice puntem.

Patriots tak v úvodu čtvrté čtvrtiny měli míč a mohli se pokusit vyrovnat skóre. Slibně se rozvíjející drive zastavil další fumble, tentokrát receivera. Pardubický útok na hřišti dlouho nepobyl a následoval punt. A další chyba returnujícího hráče, který neudržel punt a míč zalehli Stallions. Útok Pardubic tak mohl dál ukrajovat čas. O několik akcí později se opět na hřiště dostal punt domácích. Další drive Patriots začal na vlastních 18 yardech.

V posledním drivu se Patriots postupně dostávali blíže k endzóně soupeře. Jejich snažení o vyrovnání skončilo na 28 yardech soupeře, kdy se ani na čtvrtý down nepodařilo posunout s míčem pro první down.

Stallions tak mohli zakleknout a slavit první vítězství v sezóně. Jestli i nadále bude pardubický útok bez Forciera zatím není jisté. Další test je čeká 29.4. proti Sígrs. Uvidíme tak v akci Micheala Lindseyho proti svému bývalému týmu. Patriots vyráží do Prahy na odvetu s Lions.

 

Detail zápasu

Pardubice Stallions
14 : 6
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 0 7 7 0
PTR 0 0 6 0
Statistiky

Datum: 15.4.2018 v 15:00
Počasí: Oblačno, 19°C
Počet diváků: 273
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Milan Remeš (U), Pavel Voráček (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Filip Znamenáček (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 7:0 - Ondřej Ministr, 2y run (Lukáš Petřík kick); 5:47
3.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 14:0 - Jan Horáček, 30y pass od Matěj Linek (Lukáš Petřík kick); 9:36
Pilsen Patriots TD - 14:6 - David Hlaváček, 5y pass od Richard Brown (kick neúspěšný); 1:56