Home  /  Zprávy  /  Zápas v Olšinkách rozhodly turnovery

Zápas v Olšinkách rozhodly turnovery

(po) 23. duben 2018, Radim Kroulík

První domácí zápas letošní sezóny ústeckým hráčům Blades nevyšel. V nedělním zápase podlehli Vysočině Gladiators 13:26. 

Vysočina přivezla do Ústí již všechny své zahraniční akvizice včetně Joshuy Purdieho, který se v Ústí ukazoval jak v obraně tak v útoku.

Do zápasu šli na příjem hosté z Vysočiny. Jejich prvním drivem se ale nikam od své endzóny neposunuli, skončil totiž fumblem, který zalehla obrana Blades, a to hned v první akci zápasu. Útok Blades šel na hřiště ve velmi dobré pozici, kterou po pár pokusech dokázal využít 3yardovým během Jakub Valjent a otevřel tak skóre zápasu na 6:0.

Následně se odehrávala bitva uprostřed hřiště, kde se ani jeden z útoků nedokázal příliš posouvat. Při dalším útočném drivu Gladiators byl vyloučen ofenzivní lineman Matthew Sawickis za nesportovní chování. Nicméně toto vyloučení Gladiators nějak nezasáhlo a úspěšnou běhovou hrou se hráči posunuli přes celé hřiště. Tento posun zakončil 2yardovým během pro touchdown quarterback Ondřej Pavlas. Díky úspěšnému potvrzení šla tak Vysočina do vedení 6:7 po první čtvrtině. 

Z následného drivu se Blades posunuli jen do poloviny hřiště a byli nuceni puntovat. Nabídnutou šanci Gladiators nevyužili a 5 yardů před endzónou domácích ztratili míč, když fumble zalehla opět obrana Blades. Blades tento turnover nevyužili a po dlouhém passu Jana Bláhy se poprvé výrazněji předvedl Joshua Purdie, který zachytil interception a doběhl s ním až na 15 yardů od endzóny domácích. Tento turnover již hosté proměnili v body, když Pavlas našel neomylně 12yardovým passem Davida Caltu, který i díky potvrzení navýšil vedení na 6:14 pro Vysočinu. Blades na tento touchdown nedokázali do konce poločasu odpovědět a Gladiators si tak odnesli vedení do šaten. 

Ve druhém poločase začali na míči Blades. Po osm minut trvajícím drivu domácích se podařilo Danielovi Kamińskému snížit 4yardovým během na 13:14. Gladiators tento touchdown nijak nepoložil a hned z následujícího drivu skóroval 16yardovým během Stanislav Benc a navýšil tak na 13:20 pro Vysočinu. Blades měli stále dostatek času na srovnání. Dobře vyhlížející drive, který začali na vlastní 45yardové linii, skončil fumblem, který zalehla hostující obrana a poslala tak na hřiště opět svůj útok. Ten se chopil této příložitosti a doslova dotlačil míč pomocí Onřeje Pavlase do endzóny a navýšil tak skóre na 13:26 pro Gladiators. 

Blades měli ve 4. čtvrtině stále dostatek času na zvrat, ale nedařilo se jim posouvat míčem po hřišti. Ani interception Jana Pittnera nepomohl a po tuhém boji ve středu hřiště zakončili Blades své tažení druhým interceptionem Joshuy Purdieho, což prakticky ukončilo veškeré šance domácích na zvrat. 

Další zápas čeká Blades v sobotu 5. května, kdy se utkají s celkem Dragons na jejich hřišti v Hradci Králové. Gladiators přivítají doma Prague Mustangs již příští neděli. 

Autor článku: Jakub Valjent 

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
13 : 26
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 6 0 7 0
GLA 7 7 6 6

Datum: 22.4.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 24°C
Počet diváků: 550
Rozhodčí: Jan Hubálek (R), Filip Znamenáček (U), Jiří Hovorka (HL), Filip Pachulski (LJ), Tomáš Benedikt (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 6:0 - Jakub Valjent, 3y run (kick neúspěšný); 8:33
Vysočina Gladiators TD - 6:7 - Ondřej Pavlas, 2y run (Petr Kodým kick); 0:00
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 6:14 - David Calta, 12y pass od Ondřej Pavlas (Petr Kodým kick); 0:17
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 13:14 - Daniel Kamiński, 4y run (Tomáš Štěpánek kick); 4:36
Vysočina Gladiators TD - 13:20 - Stanislav Benc, 16y run (kick neúspěšný); 1:29
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 13:26 - Ondřej Pavlas, 1y run (2pt run neúspěšný); 7:17