Home  /  Zprávy  /  Preview #18.5: Návrat Lindseyho do Pardubic

Preview #18.5: Návrat Lindseyho do Pardubic

(pá) 27. duben 2018, Radim Kroulík

Osm zápasů nabídne poslední dubnový víkend. Dva zápasy nabídnou všechny čtyři ligy. V Pardubicích se střetnou týmy, které oba přišly o quarterbacka v duelu s Ostravou. Duel také okoření návrat Lindseyho do Pardubic. Patriots vyhlíží první vítězství proti Alligators, kteří si budou chtít spravit chuť po prohře s Black Panthers. Ve 2.Lize dostaneme lepší představu o síle Mustangs. Preview k úternímu zápasu Black Panthers - Steelers vyjde samostatně v pondělí.

Bitters liga

Pardubice Stallions - Brno Sígrs
Hlavním tématem zápasu Stallions se Sígrs měl být návrat Lindseyho na pardubické hřiště. Jenže zranění obou starting quarterbacků posouvá zápas někam jinam. Ondrášek utrpěl zranění minulý týden v zápase se Steelers. Se stejným soupeřem potkal podobný osud i pardubického Forciera. Nutno říct, že obě zranění byla bez zavinění soupeře. Co očekávat od Pardubic v případě absence Forciera, jsme viděli v zápase s Patriots. Na post quarterbacka nastoupil junior Linek. S dobře hrající obranou stačilo Stallions 14 bodů na vítězství. Pokud nastoupí opět Linek, lze očekávat urputný boj o každý yard a vyčkávání na chyby. Naštěstí pro Stallions, Plzeň jich v zápase udělala dost. Obrana Stallions zatím funguje dobře a i tentokrát bude na ní, aby udržela soupeře na nízkým skóre. Pardubickou obranu ale čeká neznámá situace. Ondrášek do zápasu nenastoupí a bude tak zajímavé sledovat, jak se s tím Sígrs popasují. Se Steelers hrál po zranění na postu quarterbacka Jakub Čudovský, který si ale při krátkém působení na hřišti připsal interception. Na samotný závěr se dostal na quarterbacka Lindsey. Návrat Lindseyho do Pardubic a ještě na pozici quarterbacka? Kdo by si to ještě pár měsíců zpět pomyslel.

Oba týmy utrpěly v passovém útoku, což by mělo více vyhovovat Sígrs. Přestože Ondrášek patří také více jako běhový quarterback, jsou jeho passové schopnosti lepší než u jeho náhradníků. Obrana Stallions tak stále bude muset zastavit Lindseyho, Cesara a silového Schmieda. Proti obraně Steelers dokázalo Brno naběhat 201 yardů. To v Pardubicích v útoku po zemi doslova stojí na místě. Po dvou odehraných zápasech mají dohromady naběhané 3 yardy. Potkává se tak statisticky nejlepší běhový útok s tím nejhorším. A to by vzhledem k absenci quarterbacků mělo hrát výraznou roli. V běhové obraně se role prostřídávají. Stallions mají běhovou obranu hned za Black Panhters, Sígrs jsou předposlední.

Zápas Stallions - Sígrs začíná v neděli od 15:00. V Pick’em věří přes 56% Stallions.

Pilsen Patriots - Brno Alligators
Pro oba týmy důležitý zápas a příležitost připsat si do tabulky vítězství. Patriots jsou s bilancí 0-3 na posledním místě, ale dva zápasy sehráli s Lions. Určitě je mrzí prohra v Pardubicích, kde nestačili na oslabené Stallions. Oba týmy vyhlíží v tabulce čtvrté místo zaručující postup do playoffs. Pro Patriots by prohra znamenala bilanci 0-4 a přestože ještě budou mít šest zápasů před sebou, cesta do playoffs by začala být hodně trnitá. K vítězství nad Alligators se musí Patriots vyvarovat zbytečných chyb. V Pardubicích si připsali dva interceptiony, dva ztracené míče u punt returnu, tři fumbly a 98 yardů v penalizacích. Neztrácet míče a disciplína. To by měl být recept na první vítězství v sezóně.

Alligators čekal po šťastném vítězství nad Sígrs těžký test. Na jejich hřiště přijeli Black Panthers, kteří jim dali ochutnat hořké reality. Pražský tým si v první čtvrtině vypracoval náskok 21 bodů a po zbytek zápasu v klidu kontroloval vývoj hry. Obrana Black Panthers byla nad síly brněnského útoku. Stačí se podívat na pár čísel. Naběhaných 28 yardů, naházených dokonce záporné 2 yardy.  Alligators si teď na hřišti Patriots mohou spravit chuť a posunout bilanci na 2-1, což by byl pro Alligators určitě více než přijatelný návrat v Bitters lize.

Zápas Patriots - Alligators začíná v neděli od 13:00. Pick’em favorizuje Alligators, kterým věří téměř 84% soutěžících.


2.Liga

Přerov Mammoths - Prague Hippos
Střet dvou pólů tabulky. Mammoths převálcovali Gladiators a Dragons, Hippos mají za sebou jednoznačnou prohru s Blades. Papírově by tedy mělo jít o jasný průběh. Hippos v úvodním zápase chyběl quarterback Matouš Forman, kterého s Blades nahradil Nikola Antoš. Pražané tak mají naději, že jejich projev hry bude lepší než s Blades. I tak čeká na Hippos těžký úkol, a to především v útoku. Obrana Mammoths si zatím drží skvělou formu. Nebýt kolapsu přerovského útoku, který daroval Dragons 95yardový touchdown, mohli Mammoths i druhý zápas v sezóně odehrát s nulou. Proti Hradci se Přerov první čtvrtinu rozjížděl, přestože první touchdown padl hned v první minutě zápasu. S dominantní obranou ale mohli přerovští trpělivě startovat útočnou mašinu, která se zastavila na 44 bodech. Přerov určitě bude chtít i proti Hippos kontrolovat hru skvělou obranou a běhovou hrou s Michalem Bockem, který se zatím prezentuje ve výborné formě. K tomu doplňte quarterbacka Martina Štěpáníka, který dokáže hru rozhýbat i vzduchem. Mammoths se tak rychle vyprofilovali jako favoriti 2.Ligy.

Zápas Mammoths - Hippos začíná v sobotu od 15:00. Pick’em má jasno, více než 88% soutěžících tipuje vítězství přerovského týmu.

Vysočina Gladiators - Prague Mustangs
Prohra s Mammoths zapomenuta, Gladiators se vítězstvím nad Blades vrátili zpět na správnou kolej. Potvrdit pohodu a euforii z vítězství nad Blades mají možnost hned tento víkend proti Mustangs. Oba týmy si brousí zuby na postup do Silver Bowlu a tento zápas pomůže vítěznému týmu vybudovat si malý náskok. Gladiators ukázali, že s Purdiem v sestavě se budou prezentovat mnohem lepší hrou, než jakou ukázali s Mammoths, kde zahraniční posila chyběla. Mustangs zatím mají na kontě vítězství s Dragons. Pokud mají mít Mustangs vysoké ambice, tak vítězství s Dragons bylo spíše povinností a až tento zápas s Gladiators jim nabídne přímé srovnání se špičkou 2.Ligy. Sympaticky se prezentoval proti Dragons nový quarterback Mustangs, Philip Villanueva. Jeho tři passové touchdowny se výrazně podílely na úvodním vítězství Mustangs. Schopnosti Villanueva otestuje Purdie, který s Blades ukázal, že si dokáže počíhat na passy soupeře.

Zápas Gladiators - Mustangs začínáv sobotu od 16:00. V Pick’em věří 73% soutěžících domácím Gladiators.

3.Liga

Šumperk Dietos - Třinec Sharks
Dietos a Sharks spolu loni sváděli v základní části 4.Ligy boj o postup do Iron Bowlu. Ze zisku trofeje se nakonec radovali Sharks. Oba týmy vstoupily do 3.Ligy vítězně. Dietos porazili Golems 25:15, Sharks převálcovali stejného soupeře 58:0. I toto porovnání tak favorizuje v nadcházejícím zápase hostující Sharks. Dietos mají nevýhodu v úzkém kádru, kdy proti Golems nastoupili se 24 hráči. To proti silnému soupeři může mít velký vliv. Sharks se musí vyvarovat zbytečným faulům, které jim často komplikují hru. Na tom, že jsou favority zápasu to však nic nemění.

Zápas Dietos - Sharks začíná v sobotu od 15:00. V Pick’em s handicapem 29,5 bodů věří Šumperku 51,5% soutěžících.

Budweis Hellboys - Příbram Bobcats
Hellboys na úvod sezóny prohráli 0:19 s Black Panthers 2. Nyní je čeká další soupeř se zvučným jménem. Do Českých Budějovic zavítají Bobcats. Ti s juniorským quarterbackem Vokurkou neměli v úvodním zápase s Rangers větší problémy. Vokurka si připsal tři passové touchdowny. Útok Bobcats se mohl spolehnout na zkušeného Kohuta s Vitišem. A z jejich zkušeností budou chtít těžit i v zápase s Hellboys.

Zápas Hellboys - Bobcats začíná v sobotu od 14:00. V Pick’em téměř 90% soutěžících tipuje vítězství Bobcats.

4.Liga

Most Hunters - Liberec Titans
Historicky první zápas mají Hunters za sebou. S Foxes prohráli 6:45. První touchdown Hunters v klubové historii si připsal Petr Zibar po passu od Aleše Tomance. Hunters v první sezóně čeká hodně učení a získávání zkušeností. Další lekci budou mít proti Titans. Liberec v prvním zápase nestačil na Warriors, což dává Hunters jistou naději, že by jejich zápas nemusel skončit jednoznačným výsledkem.

Zápas Hunters - Titans začíná v sobotu od 14:00. V Pick’em dostali Hunters handicap 59,5 bodů, což 74% soutěžících vyhodnotilo jako dostatečný náskok pro vítězství.

Karlovy Vary Warriors - Teplice Nordians
Warriors loňskou sezónu vynechali a nabírali síly. Vstup do letošní sezóny se jim vydařil a po vítězství nad Titans se dělí o první příčku tabulky s Foxes. Teď mají na programu loňského účastníka Iron Bowlu, Teplice Nordians. Teplický tým byl v Iron Bowlu proti Sharks outsiderem, ale ještě ve třetí čtvrtině bylo skóre vyrovnané a nedošlo tak na předzápasové prognózy, že by se mělo jednat o jednoznačné finále. Vstup do nové sezóny je ale vždy velkou neznámou, a tak uvidíme až proti Warriors, v jakém světle se budou Nordians prezentovat.

Zápas Warriors - Nordians začíná v sobotu od 14:00. Duel navrátilce do soutěže s loňským finalistou vyhodnotili soutěžící Pick’em ve prospěch Warriors. Téměř 82% soutěžících tipuje vítězství Karlových Varů.