Home  /  Zprávy  /  Blades zastavili Mammoths

Blades zastavili Mammoths

(po) 14. květen 2018, Radim Kroulík

V očekávaném šlágru druhé ligy na sebe na hřišti v Přerově narazili neporažení Mammoths a hostující Ústí nad Labem Blades. Na souboj o čelo druhé ligy si našlo cestu 350 diváků. Úvodní coin toss vyhráli domácí a zvolili příjem. Return nezaznamenal žádný výrazný posun, a tak se na hřišti jako první představil přerovský útok proti obraně Blades.

První drive s kombinací běhů a krátkých passů nevedl k zisku prvního downu, proto museli Mamuti odpuntovat. Ústecký útok si nevedl o moc lépe, naopak vyražený míč z rukou hostujícího hráče ukořistil Patrik Schwarz a mířil s ním do endzóny, kam nedoběhl jen díky chybnému hvizdu jednoho z rozhodčích. Přesto měl domácí útok krásnou pozici na hřišti k tomu, aby otevřel skóre. Toho nevyužil poté, co domácí quaterback hodil míč do rukou jednoho z hostujících obránců a na hřiště se vrátil hostující útok.

Útok Blades se ve svém drivu úspěšně posouval především po zemi, ale až ke skórování ho dobře hrající přerovská obrana nepustila. To útoku domácích se povedl pěkný drive, kterým se dostali až do redzóny hostů, ale nakonec se museli spokojit jen se třemi body za field goal Jaroslava Ulici.

Ve druhé čtvrtině to vypadalo, že diváci budou opět sledovat bitvu obran, nicméně hostující útok našel recept na tvrdou obranu a připravil pěkný drive, na jehož konci si do endzóny doběhl hostující dirigent útoku Jan Bláha. Přerovskému útoku se dařilo o poznání hůře, běhový útok s míčem posouval, ale útok vzduchem výrazně drhl a obraně hostů se podařilo před koncem zachytit další interception. Těsně před koncem tak hostující obrana připravila svému útoku skvělou field pozici.

Jestliže se něco daří, nemá se to opouštět, čehož si byli Blades vědomi a svými klasickými hrami po zemi se opět dostali do endzóny domácích, kam si tentokrát doběhl hostující runningback Jakub Lukášek. Na přestávku se tak šlo za stavu 3:14.

Poločasové přestávka je čas, kdy mají týmy možnost přijít na to, kde udělaly chybu, a co do druhého poločasu změnit. Tento rozbor se nejlépe přerovské obraně, která se rozhodla, že už nechce dostávat další body a ve třetí čtvrtině nedovolila útoku hostů téměř nic Opakovaně se jí navíc podařilo získávat míče, ať už po interception nebo po fumblu, kdy zalehli míč po nepovedeném snapu centra Blades, kterým připravili svému útoku výbornou pozici na hřišti. Domácí útok však neměl svůj den a kupil jednu chybu za druhou, místo posunu směrem vpřed se díky několika po sobě následujících penaltách za holding a false start posouval s míčem spíše vzad, než vpřed.

Ve čtvrté čtvrtině nadále skvěle pracovala domácí obrana a domácí útok potvrdil zlepšení v passové hře, ale také potvrdili, že jim to dnes nejde a dobře pracující obrana Blades si připsala další interception. Zlepšena passová hra však vedla aspoň k úspěšnému field goalu Jaroslava Ulici a na dramatický konec bylo zaděláno.

Těsně před koncem pak přišel blesk z čistého nebe, domácí režisér našel ruce svého elitního receivera Michala Stokláska, který se po běhu přes celé hřiště zastavil až v endzóně hostů. K odvrácení první porážky v této sezóně a k tomu, aby dovedli zápas do prodloužení, potřebovali přerovští jediné. Úspěšné dvoubodové potvrzení. Zde však potvrdilo, jak se domácím v tomto zápase nedaří. Připravili si sice zajímavé řešení, jak dva body získat a proti 11 obráncům hostů poslali 12 hráčů útoku, rozhodčím se však toto řešení nelíbilo a poslali hostující útok o 5 yardů zpět a potvrzení tak bylo nutno rozehrát ze 7 yardů, a protože nebylo úspěšné, hostující útok už doklekal pro vítězství. Utkání však nabídlo pěkný tvrdý, ale přitom férový fotbal a žádný z divák se určitě nenudil.

Autor článku: Petr Stejskal

Detail zápasu

Přerov Mammoths
12 : 14
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 3 0 0 9
BLD 0 14 0 0

Datum: 12.5.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 23°C
Počet diváků: 348
Rozhodčí: Adam Dvořáček (R), Jan Klimeš (U), Pavel Voráček (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Jaroslav Rybář (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths FG - 3:0 - Jaroslav Ulica, 24y; 1:04
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 3:7 - Jan Bláha, 29y run (Tomáš Štěpánek kick); 1:01
Ústí nad Labem Blades TD - 3:14 - Jakub Lukášek, 12y run (Tomáš Štěpánek kick); 0:17
4.čtvrtina
Přerov Mammoths FG - 6:14 - Jaroslav Ulica, 36y; 9:31
Přerov Mammoths TD - 12:14 - Michal Stoklásek, 85y pass od Martin Štěpáník (2pt pass neúspěšný); 1:02