Home  /  Zprávy  /  Preview #18.8

Preview #18.8

(pá) 25. květen 2018, Radim Kroulík

Nová éra útoku Steelers narazí na Black Panthers. Stallions vyhlíží první vítězství s novým quarterbackem, Patriots v sezóně. Ve 2.Lize ticho před bouří. Bobcats se střetnou ve 3.Lize s Black Panthers 2.

Bitters liga

Ostrava Steelers - Prague Black Panthers
Odveta loňských účastníků Czech Bowlu slibuje lepší podívanou, než jakou měli fanoušci možnost vidět v Praze. Steelers totiž neměli quarterbacka Wilkena a jejich herní projev v útoku tím pochopitelně utrpěl. Poslední dva zápasy, proti Stallions a Sígrs, ale Steelers ukázali, že teď mají velmi dobrou formu. Proti Sígrs se očekával vyrovnaný boj o třetí místo v tabulce. Steelers byli jiného názoru a svého soupeře porazili 35:0. Teď nám ostravský tým ukáže, jak je blízko špičce ligy. Útok Steelers se neopírá jen o nového quarterbacka. Na běhovou hru se nezapomnělo. O yardy se v ostravském backfieldu dělí téměř rovným dílem hned čtveřice runningbacků. Dvorský, Březina a Musil měli v zápase se Sígrs všichni sedm běhových pokusů, Kielor pak čtyři. Proti Black Panthers tak Ostrava bude chtít ukázat vyrovnaný útok po zemi i vzduchem.

Proti obraně Black Panthers ale nebude jednoduché se prosadit. Obhájci titulu totiž v pěti zápasech inkasovali pouze šest bodů. I další defenzivní statistiky Black Panthers jsou naprosto zdrcující. Útoku letos hodně pomáhá produktivita Williama Younga, který si připsal první dva touchdowny zápasu s Alligators. K tomu podávají stabilní výkony i Štiegler a Woleský.

Steelers jsou momentálně ve své nejlepší formě v sezóně. Dokáží s Black Panthers držet krok? Zápas Steelers - Black Panthers začíná v sobotu od 15:00. Podle soutěžících Pick’em Black Panthers zvítězí s vysokým náskokem. 

Pilsen Patriots - Pardubice Stallions
I odvetný zápas Patriots se Stallions by měl nabídnout atraktivnější podívanou než v prvním duelu v Pardubicích. Patriots v průběhu sezóny ukázali progres, a to především v zápasech se Sígrs. Pardubice hráli v prvním vzájemném duelu s juniorským quarterbackem. I tak to byl pro Stallions zatím jediný vítězný zápas v sezóně. Druhý poločas s Lions ukázal, že se pardubický útok již sehrál s novým quarterbackem Dougem Websterem. Proti Lions naházel bývalý quarterback Bobcats 479 yardů a 3 touchdowny. Největším nepřítelem Pardubic je celou sezónu marodka a úzký kádr. Proti Lions hrálo 27 hráčů, což v nejvyšší lize není ideální počet.

Patriots zatím na výhru čekají, ale poslední tři zápasy předvedli sympatický výkon. Proti Alligators i ve dvou zápasech se Sígrs byli prakticky celou dobu vyrovnanými soupeři. Útok Patriots táhne dvojice Brown - Hartnett. Brown si často jako svůj cíl přihrávek vybírá Davida Hlaváčka, který se drží na čele v počtu zachycených passů na zápas. Oba zahraniční hráči navíc nastupují i v obraně. Brown si tak například v zápase se Sígrs připsal devět solo tacklů, jeden tackle pro ztrátu a forced fumble. To je na quarterbacka neobvyklá bilance.

Podaří se Patriots urvat první vítězství v sezóně? Zápas Patriots - Stallions začíná v sobotu od 13:00. Pick’em více věří Stallions.

2.Liga

Hradec Králové Dragons - Vysočina Gladiators
První vzájemný duel neprobíhal podle představ Dragons. Hned v úvodní čtvrtině dostali od Gladiators pět touchdownů a zápas prohráli vysoko 0:67. Po týdenní pauze je na programu odveta v Hradci. Očekávání jsou zřejmá. Gladiators si i tentokrát budou chtít vybudouvat rychlý náskok a kontrolovat zbytek zápasu. Na Vysočinu klíčový zápas čeká především s Blades. Momentálně jsou Gladiators na třetí pozici a bude to právě duel s Blades, který je může posunout na postupovou příčku. Pro Dragons to bude další tvrdé získávání zkušeností ve druhé lize.

Zápas Dragons - Gladiators začíná v neděli od 13:00.

Prague Hippos - Prague Mustangs
Pražské derby, ve kterém jsou Mustangs favority. První duel vyhráli 39:7. Pro Hippos to byl jediný touchdown v sezóně. Na další body čekají Hippos zatím marně. Se skóre 7:142 ve čtyřech zápasech tak není divu, že mají Hippos bilanci 0-4. Nejlepší příležitost budou mít v půlce června, kdy Hippos hrají s Dragons. Pro Mustangs je tento zápas povinností, pokud si chtějí udržet alespoň teoretické šance na postup do finále. S bilancí 2-2 bude ale těžké dostat se před trojici Blades, Mammoths, Gladiators.

Zápas Hippos - Mustangs začíná v neděli od 14:00.

3.Liga

Budweis Hellboys - East Bohemia Bucks
Hellboys mají letos těžkou skupinu (Black Panthers 2 a Bobcats), takže jistě uvítají zápas se soupeřem z jiné skupiny. Do Českých Budějovic zavítají Bucks. Východočeský tým má po dvou zápasech skóre 0:62. Pro Hellboys to tak bude ideální příležitost dostat se na bilanci 2-2. Na postup do semifinále to ale nejspíš stačit nebude.

Zápas Hellboys - Bucks začíná v sobotu od 14:00. 

Příbram Bobcats - Prague Black Panthers 2
Zápasy Bobcats s Black Panthers ještě nedávno bývaly atraktivními duely v nejvyšší lize. Teď se proti sobě postaví ve třetí lize. Oba týmy mají na kontě dvě vítězství, boj o první místo ve skupině Jih je tak otevřen. Druhý tým z této skupiny bude horkým kandidátem na čtvrté postupové místo. Bobcats si naposled připsali vítězství nad Hellboys, kterým oplatili porážku z prvního duelu. Útok se opírá o velezkušenou dvojici Kohut - Vitiš. Black Panthers 2 si naposled vyšlápli na Wrocław. V Polsku se post quarterbacka dostal Chvalina i backup Mráz. Druhý tým Black Panthers věrně kopíruje svůj první tým. Obrana ve dvou zápasech inkasovala pouze tři body.

Zápas Bobcats - Black Panthers 2 začíná v sobotu od 16:00.

4.Liga

Teplice Nordians - Liberec Titans
Nordians po loňské účasti v Iron Bowlu patřili před sezónou mezi hlavní favority ligy. Po dvou odehraných zápasech mají na kontě dvě prohry a skóre 8:49. Také Liberec byl jako zkušený tým pasován na roli favorita. Prohra s Warriors a vítězství v prodloužení s Mostem ale prozrazuje, že to Liberec nebude mít vůbec lehké. Postup do Iron Bowlu ale stále mají ve svých rukou a momentálně drží druhou příčku v tabulce.

Zápas Nordians - Titans začíná v sobotu od 14:00.