Home  /  Zprávy  /  Mustangs vyhráli s Hippos i podruhé

Mustangs vyhráli s Hippos i podruhé

(po) 28. květen 2018, Radim Kroulík

Za slunného počasí se odehrálo v areálu Na Šancích další utkání 2.Ligy mezi domácími Prague Hippos a hostujícími Prague Mustangs. Jednalo se o odvetu malého pražského derby, které před několika týdny vyhráli Mustangs, a to 39:7. A právě Mustangs jako papíroví favoriti museli dnes vyhrát, pokud si chtěl udržet šanci na účast v Silver Bowlu. Zato Hippos šlo o zlepšení jejich herního projevu, hlavně toho útočného, a o první vítězství v sezoně.

Zápas začali svým útokem Hippos. Ovšem jejich první drive skončil puntem a na míč šli Mustangs. Ti ovšem první ránu soupeři neučinili a kvůli ztracenému fumblu musel jejich útok ze hřiště. Domácí Hippos však chyby hostů nedokázali zužitkovat a opět jejich útočné snažení skončilo puntem. Nutno dodat, že na pozici quarterbacka musel nastoupit Nikola Antoš, jelikož Matouš Forman se ještě nezotavil ze svého zranění, které utrpěl minulý týden. A tak po bitvě o pozici na hřišti skončila první čtvrtina bez bodu.

Druhou čtvrtinu začali Mustangs nejlépe jak mohli, když jejich drive, který rozdělil konec čtvrtiny, dovedl k prvním bodům zápasu sám americký quarterback Villanueva svým 1yardovým během. Po potvrzení kopem byl stav 0:7. Hippos však tento touchdown nerozházel a snažili se hrát svoji hru a soustředit se hlavně na dobrý útočný projev. To se povedlo hned v následujícím drivu. Dobrá kombinace přihrávek vzduchem a silových běhů dala dobrou pozici runningbackovi Kadeřábkovi, který se svým 22yardovým během zasloužil o vyrovnání na 7:7. Jak je důležité mít dobrou chemii mezi quarterbackem a receivery, ukázali Mustangs pouhých 10 vteřin před koncem prvního poločasu. Spolupráce mezi Villanuevou a Hawesem vedla k touchdownu a poločasovému skóre 7:14 pro hosty.

Třetí čtvrtina patřila hlavně Hippos, kteří v ní nedovolili soupeři ani bod a zastavovali veškerou útočnou snahu Mustangs. Svoji tvrdou hrou je donutili k chybám ve formě fumblů a nezachycených přihrávek. Na defenzivní složku poté navázala složka útočná a Antoš si 1yardovým silovým během došel pro touchdown. K nerozhodnému stavu stačilo potvrdit kopem za 1 bod, ovšem špatný snap zapříčinil, že se potvrzení nezdařilo, a tak hosté stále vedli.

V poslední části hry se tak čekal tvrdý boj. V první polovině čtvrté části na hřišti dominovaly obrany obou týmů. Mustangs ovšem zaznamenali interception a dali svému útoku vynikající pozici těsně před endzónou Hippos. Touto výhodou nepohrdl Radovan Maléř, a po zachycení 9yardové přihrávky si připsal touchdown. Potvrzení se však nepovedlo a skóre bylo 13:20. V posledním dlouhém útočném drivu sice Hippos dobře posouvali míč, ale chybělo jim i trochu štěstí, a tak obrana Mustangs vedení udržela. 

Pro Mustangs to byla důležitá výhra, protože si stále drží šance na Silver Bowl. To v táboře Hippos nemusejí nijak smutnit. I když si nepřipsali první letošní vítězství, tak zlepšení herního projevu je příslib do zbývajících zápasů.

Autor článku: Vlastimil Liehne

 

Detail zápasu

Prague Hippos
13 : 20
Prague Mustangs Prague Mustangs
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 0 7 6 0
MUS 0 14 0 6

Datum: 27.5.2018 v 14:00
Počasí: Polojasno, 26°C
Počet diváků: 74
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Jan Svoboda (U), Jiří Hovorka (HL), Pavel Samek (LJ), Jan Hubálek (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 0:7 - Philip Villanueva, 1y run (Jan Kraus kick); 11:51
Prague Hippos TD - 7:7 - Ondřej Kadeřábek, 22y run (Štěpán Křížek kick); 6:48
Prague Mustangs TD - 7:14 - Richard Hawes, 38y pass od Philip Villanueva (Jan Kraus kick); 0:10
3.čtvrtina
Prague Hippos TD - 13:14 - Nikola Antoš, 1y run (kick neúspěšný); 5:10
4.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 13:20 - Radovan Maléř, 9y pass od Philip Villanueva; 6:15