Home  /  Zprávy  /  Rychlý začátek rozhodl o výhře Lions nad Sígrs

Rychlý začátek rozhodl o výhře Lions nad Sígrs

(po) 4. červen 2018, Radim Kroulík

Pražané se na domácím hřišti Sígrs rychle adaptovali. Skóre otevřeli hned při prvním drivu. Ječný zachytil 40yardovou bombu od svého quarterbacka Bartlowa a po úspěšném kopu se tak rychle ocitli ve vedení 7:0. Nový mozek útoku Sígrů, Fin Väännänen, se pak pokoušel najít volné ruce svých receiverů marně. Urvat yardy po zemi se pokusil zkušený running back Daniel Schmied, tomu ale míč vypadnul a na 36 yardech jej zalehnul hráč Lions. Následovala série neúspěšných drivů na obou stranách, které většinou končily po třech pokusech odkopem. I Sígrům se podařilo zalehnout několik fumblů, kterých se dopustili pražští returnmani, šancí ale nedokázali využít a jejich útočné tažení skončilo interceptionem do rukou Horáka. Americký quarterback Lions, Zachary Bartlow, pak předvedl se svým útokem jízdu přes celé hřiště. Na to byla obrana Sígrů krátká a Lions tak znovu zakončili drive bodovým ziskem – touchdown si připsal po krátkém běhu running back Lukáš Růžek. 

Odstranit nulu z účtu domácího týmu se podařilo méně obvyklým způsobem univerzálnímu hráči Lindseymu, když při vracení kickoffu jako lasička prokličkoval až do endzóny soupeře. Po úspěšném kopu od Baykalova pak na tabuli zasvítilo 14:7. Lions to tak ale dlouho nenechali a žádnou dlouhou cestu jejich útok urazit nemusel. Po vrácení kickoffu téměř až k endzóně Sígrů jim stačilo překonat pouhých 13 yardů a mohli se radovat ze zisku dalších bodů. Druhá čtvrtina tak začínala za stavu 21:7. 

Sígrs se snažili skóre poupravit ve svůj prospěch, ale po dalším fumblu Schmieda musel útok ze hřiště znovu předčasně odejít. Následovala další série neúspěšných drivů a následných odkopů. Sígři se snažili hledat cestu po zemi i vzduchem, většina passů ale končila na zemi. Na straně hostů byla situace opačná, a tak po sérii míčů v rukavicích receiverů opět navýšili svoje skóre na 28:7. Väänänen zkoušel vzít hru několikrát na sebe – díry mezi obránci Lions dokázal najít, pak ale nekompletním passem na Lindseyho míč ztratil a před koncem poloviny si domácí další body nepřipsali. 

Po přestávce doputoval Bartlow se svým útokem až před endzónu Sígrů – tam jim ale přálo štěstí, když Adam Dostálek zalehnul fumble a úspěšně bránící obrana si tak mohla jít odpočinout. Už to vypadalo, že i útok Sígrů se začne po bystrckém trávníku posouvat tím správným směrem. Po zisku několik prvních downů se dostali až na 25 yardů Lions. Tam pak ale míč hozený finským quarterbackem uzmul ze vzduchu Ondřej Šisl a útočit mohli znovu hosté. 

Zbytek zápasu se nesl v duchu nepovedených passů, kratších běhů a následných odkopů. Na hřišti dominovaly hlavně obrany obou týmů. Tři minuty před koncem ještě zkoušeli domácí vykřesat jiskřičku naděje, ale Väänänenovi se přesné přihrávky na spoluhráče nedařily. Před koncem ještě zvládl udolat pár yardů pražský running back Ječný. Znovu navýšit skóre mu ale obrana Sígrů nedovolila a zápas tak skončil v poměru 28:7 pro hosty.

Autorka článku: Radka Balajková

 

Detail zápasu

Brno Sígrs
7 : 28
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 7 0 0 0
LIO 21 7 0 0
Statistiky

Datum: 2.6.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 28°C
Počet diváků: 152
Rozhodčí: Jan Klimeš (R), David Hájek (U), Martina Piskačová (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:7 - Jakub Ječný, 40y pass od Zachary Bartlow (Jan Farkaš kick); 10:32
Prague Lions TD - 0:14 - Lukáš Růžek, 2y run (Jan Farkaš kick); 1:12
Brno Sígrs TD - 7:14 - Michael Lindsey, 100y kick-off return (Ivan Baykalov kick); 0:48
Prague Lions TD - 7:21 - Marek Suchý, 11y pass od Zachary Bartlow (Jan Farkaš kick); 0:00
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:28 - Kamil Roba, 11y pass od Zachary Bartlow (Jan Farkaš kick); 0:37