Home  /  Zprávy  /  Šance na Silver Bowl se pro Mustangs rozplývají, podlehli Mammoths

Šance na Silver Bowl se pro Mustangs rozplývají, podlehli Mammoths

(út) 5. červen 2018, Radim Kroulík

V sobotu se na hřišti Uhelných skladů v Praze konala repríza loňského semifinále třetí ligy mezi hostujícími Prague Mustangs a Přerovem Mammoths. Zatímco Mamuti šli do zápasu ve snaze zlepšit svou pozici při soubojích o finále druhé ligy, pro Mustangy byla výhra nezbytná, pokud chtěli na finále alespoň pomýšlet. 

Před třemi stovkami diváků se v ideálním fotbalovém počasí představil jako první pražský útok. Přerovská obrana však ukázala svou výbornou připravenost a Mustangům darovala pouze jeden yard, čímž je přinutila k puntu. Returnu se ujal Patrik Schwarz a donesl míč až na vzdálenost 33 yardů od endzóny Mustangů, kvůli faulu však Mamutí útok rozehrával o 10 yardů dále.

Přerovský útok zpočátku vsadil na svou kvalitní běhovou hru a i přesto, že se musel ještě jednou vrátit o 5 yardů kvůli faulu, tak se mu dařilo stále posouvat řetězy. Hlavní zásluhu na tom měl running back Michal Bock, který si v závěru drivu také doběhl pro první touchdown utkání a poslal tak Mamuty do vedení.

V následujícím drivu se Mustangům i přes zisk prvního downu nepodařilo dostat na soupeřovu polovinu a byli tak opět nuceni puntovat. A stejně jako v případě prvního puntu se Mamuti při returnu připravili o 10 yardů za nedovolené blokování do zad.

Další přerovský drive byl hlavně o passové hře. Přestože většina přihrávek svůj cíl nenašla, jediná kompletní z nich stačila na to, aby se řetězy posunuly o celých 35 yardů. I přes výhodnou pozici ve vzdálenosti 26 yardů od enzony Mustangů však Přerov nenašel cestu, jak pražskou obranu překonat a pokusil se o field goal. Ten byl kvůli špatnému snapu neúspěšný.

Útok Mustangs následně zopakoval to, co v prvních dvou drivech. Kombinaci běhové i passové hry, která však končila na dobře připravené obraně Mammoths. Drive byl tedy opět zakončen puntem. Přerov navíc zareagoval na jedničku, když Michal Bock hned po prvním snapu druhé čtvrtiny donesl 70yardovým během míč až do endzóny Mustangs a zvýšil tak vedení Mammoths na dva touchdowny. Když ani následující drive Mustangs neskončil prvním downem, rozhodli se domácí pro punt fake. Pokus však skončil jeden yard od prvního downu a míče na výhodné pozici se tak opět chopili Mamuti.

Přerovu se podařilo obranu Mustangů nejprve překvapit běhovou hrou, která skončila až na sideline a posunula jej na první down. Následně pak quarterback Martin Štěpáník našel 20yardovou přihrávkou receivera Pavla Kleisla, který byl úplně volný na hranici endzóny Mustangs.

Neúspěšné tažení útoku Mustangs pokračovalo i v dalším drivu, který při předávce míče mezi quarterbackem a running backem při třetím downu ukončil tvrdým tacklem linebacker Lubomír Dohnal. Ze zisku následného fumblu se radovali Mamuti. Ti však získané šance na polovině soupeře nevyužili a ani pokus o field goal nebyl úspěšný. 

Dobrá práce obrany “nakopla” útok Mustangs, kterým se nejprve dvěma přihrávkami podařilo získat první down, následně postupně běhovými akcemi získávat yardy a připravit tak pozici pro 6yardový touchdownový pass quarterbacka Philipa Villanueva na receivera Jana Zatloukala, čímž skončil první poločas. 

Mamuti však po přestávce hned odpověděli, a to když se jim opět především běhovou hrou dařilo opakovaně posouvat řetězy do prvních downů a následně dotlačit míč až do endzóny Mustangs díky 2yardovému běhu, který nezajistil nikdo jiný než skvěle hrající Michal Bock. K tomu jim pomohly také chyby Mustangs, nejprve nedovolené střídání a následně nedovolené držení soupeřovy facemasky. 

Do konce zápasu ještě upravili skóre dvakrát Mamuti. Nejprve 46yardovým field goalem z nohy Jaroslavy Ulici, následně Michal Stoklásek doběhl pro 1yardový touchdown, který velkou měrou připravil opět Michal Bock, když hned v úvodu drivu získal 55 yardů. Konečné skóre zápasu tedy zůstalo na 6:37 ve prospěch přerovských Mammoths.

Autor článku: Jan Zatloukal

Detail zápasu

Prague Mustangs
6 : 37
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 0 6 0 0
MMT 7 14 9 7

Datum: 2.6.2018 v 14:00
Počasí: Polojasno, 28°C
Počet diváků: 240
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Ciaran Kelly (U), Oldřich Kumhera (HL), Jan Pěnička (LJ), Václav Kriesman (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 0:7 - Michal Bock, 4y run (Jaroslav Ulica kick); 6:11
2.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 0:14 - Michal Bock, 70y run (Jaroslav Ulica kick); 11:42
Přerov Mammoths TD - 0:21 - Pavel Kleisl, 20y pass od Martin Štěpáník (Jaroslav Ulica kick); 6:13
Prague Mustangs TD - 6:21 - Jan Zatloukal, 6y pass od Philip Villanueva (kick neúspěšný); 0:28
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 6:27 - Michal Bock, 2y run (kick neúspěšný); 8:21
Přerov Mammoths FG - 6:30 - Jaroslav Ulica, 46y; 0:54
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 6:37 - Michal Stoklásek, 1y run (Jaroslav Ulica kick); 6:13