Home  /  Zprávy  /  Bitters Silver Bowl ovládli Blades

Bitters Silver Bowl ovládli Blades

(út) 17. červenec 2018, Radim Kroulík

Finále 2.Ligy začalo v 16 hodin výkopem hostů. Josh Purdie příjem neodnesl příliš daleko, ale hned díky první běhové hře runningbacka Jana Dunovského se Gladiators posunuli na polovinu hřiště soupeře. I přes veškeré vynaložení sil se Gladiators nepovedlo dostat přes obranu Blades, a proto při čtvrtém downu zvolili feld goal a kicker Petr Kodým skóroval první tři body zápasu.

Příjem ústeckého týmu nebyl moc úspěšný a tak se míče chopil quarterback Jan Bláha. Po malých krůčcích se hosté dostali přes celé hřiště, ale vedli si podobně jako jejich soupeři a museli taktéž zvolit kopání, které ovšem domácí zablokovali.

Do útoku nastoupili domácí a krátkými běhy postupně ukrajovali yardy Dunovský a Benc. Byla to opravdu bitva a každý yard a ukázalo se, že všichni hráči dali do finále maximum. Týmy si po rychlé první čtvrtně vyměnily strany a hra mohla pokračovat. K dvojici runningbacků se v bězích začal přidávat i quarterback Pavlas a Gladiators se dostali na dostřel endzóny hostů. Deset yardů přes endzónou však obrana Blades vyrazila míč z rukou Dunovského a slibný drive skončil bez bodů.

Bláha šikovně kombinoval běhovou a passovou hru a úspěšný drive zakončil přesnou přihrávkou na Tomáše Koutného, který tak skóroval první touchdown zápasu a připsal body svému týmu. Akce byla také odměněna potvrzením v podobě kicku Tomáše Štěpánka. Skóre se tedy změnilo na 3:7 pro hostující tým.

Po výkopu Blades se míč odkutálel za endzónu Glads a domácí tým tak začínal na 20 yardech. Bylo vidět, že Gladiators chtěli rychle odpovědět, protože po neúspěšné sérii tří downů se trenér domácího výběru Paulus uchýlil k překvapivému fake puntu, ze kterého Petr Čermák získal nejen potřebný první down, ale doběhl s míčem až do redzóny hostů. Po krátkém tmeoutu domácích zvolili Gladiators sérii silových běhů a Benc dotlačil míč do endzóny a otočil skóre ve prospěch Vysočiny. Do konce první poloviny se již nic nezměnilo, a tak šly týmy do šaten se skórem 10:7 pro Gladiators.

Na začátku druhého poločasu jsme viděli sérii přesných passů Bláhy, který nakonec dokázal skórovat a otočit skóre znovu ve prospěch Ústí. Tentokrát namířil přihrávku na Jakuba Lukáška a společně s kickerem Tomášem Štěpánkem přičetl Blades dalších sedm bodů. Skóre se tak změnilo na 14:10 pro hostující tým.

Následující výkop zachytl všem známý import Josh Purdie, který s míčem uběhl 30 yardů. Na Gladiators byla vidět nervozita, která se projevovala především nedisciplinovaností a následnými fauly. Nervozita stoupala a byla vidět na obou stranách. Byli to ale Blades, kdo udrželi koncentrovanost a dokázali svého soupeře dostat pod tlak. Útok Blades nakonec odskočil na rozdíl dvou touchdownů a začalo být jasné, že pokud nebudou chybovat, vedení si již podrží. Hrdinou byl kdo jiný, než Bláha, který si tentokrát sám doběhl do endzóny a zasadil tak domácím fatální ránu. Potvrzení touchdownu bylo opět úspěšné a tak Blades navýšili svůj náskok na 21:10.

Gladiators byli nuceni riskovat a po slibném drivu, ve kterém Pavlas posouval míč především vzduchem, skončil míč v náručí jednoho z obránců a zápas se pomalu, ale jistě chýlil ke konci. Skóre zápasu ještě kosmeticky upravil Hejna, když si krátkým během doběhl pro poslední touchdown zápasu.

Ústí nad Labem Blades tak nakonec v Jihlavě porazili domácí Gladiators 28:10 a kromě trofeje mohou slavit také postup do Bitters ligy.

Autor článku: Martin Kulha

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
10 : 28
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 3 7 0 0
BLD 0 7 7 14

Datum: 15.7.2018 v 16:00
Počasí: Jasno, 26°C
Počet diváků: 1049
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Jan Klimeš (U), Jiří Hovorka (HL), Petr Márai (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ), Adam Dvořáček (SJ), Filip Pachulski (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators FG - 3:0 - Petr Kodým, 34y; 8:20
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 3:7 - Tomáš Koutný, 20y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 4:36
Vysočina Gladiators TD - 10:7 - Stanislav Benc, 6y run (Petr Kodým kick); 1:18
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 10:14 - Jakub Lukášek, 8y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 5:56
4.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 10:21 - Jan Bláha, 5y run (Tomáš Štěpánek kick); 6:35
Ústí nad Labem Blades TD - 10:28 - Petr Hejna, 1y run (Tomáš Štěpánek kick); 5:06