Home  /  Zprávy  /  Česko-Slovensko šlágrem víkendu

Česko-Slovensko šlágrem víkendu

(pá) 7. září 2018, Radim Kroulík

Zápas českého týmu se Slovenskem bude šlágrem tohoto víkendu. V neděli je na programu ženská, juniorská i dorostenecká liga. V Ostravě pak další turnaj Flagové ligy U15.

Česko - Slovensko
Sobota bude patřit reprezentačnímu zápasu mezi Českem a Slovenskem. Úvodní zápas turnaje Three Nations Cup se odehraje v Třinci. Český tým prošel řadou změn v hráčském i trenérském kádru. Na slovenské straně také nezůstal kámen na kameni. V předzápasových prognózách je tedy prakticky nemožné dělat jasné závěry. Poslední vzájemný zápas z roku 2013 nemá vypovídající hodnotu už vůbec.

Týmy vstoupí do zápasu bez větší znalosti o svém soupeři. Nové trenérské kádry implementovaly vlastní systémy a úvod zápasu tak bude především ve znamení seznamování se soupeřem. V tomto směru mají oba týmy stejnou pozici.

Vyvarovat se chybám, faulům a přizpůsobit hru v průběhu zápasu. Tak by mohl znít klíč k úspěchu. Český tým povede quarterback Jan Bláha. Oporou českého týmu by měla být obrana, kde se můžeme těšit na stálice české špičky jako je Karel Augusta, Jan Kabát nebo Tomáš Svoboda. 

Velkou roli mohou hrát special týmy, kde mohou i z důvodu menší sehrannosti nastat chyby. Nervozita také může hrát roli, především v úvodu zápasu.

Zápas můžete sledovat živě na streamu na našem Facebooku. Během zápasu můžete sledovat i statistiky. Více informací o zápasu, včetně soupisek obou týmů, naleznete zde

Bitters ženská liga
Do soutěže žen vstoupí Prague Harpies. Ty na úvod sezóny čeká pražské derby s Black Cats na Motorletu. Black Cats nezažily vydařený start, když minulý týden podlehly Amazons 7:32. Proti Harpies ale budou v roli favoritek. V minulých sezónách tahaly Harpies v nejvyšší ženské lize vždy za kratší část lana. Podařilo se jim udělat výkonnostní skok a vyrovnají se Black Cats? Vyrovnaný zápas by byl příslibem napínavého boje o účast v Bitters Rose Bowlu. Minulé sezóny totiž příliš drama o postup nenabídly. Zápas Harpies - Black Cats začíná v neděli již od 11:00.

Bitters juniorská liga
Mustangs
i Bobcats zažili úspěšný vstup do sezóny a s bilancí 1-0 se o víkendu postaví proti sobě. Mustangs si v úvodu poradili s Patriots, Bobcats zvládli venkovní zápas v Ústí nad Labem. Zatím je brzo na porovnávání týmů na základě výsledků z prvních zápasů. Duel Mustangs s Bobcats ale napoví, jak na tom oba týmy jsou. Hellboys mají za sebou možná až nečekanou výhru nad Prague Lions. Pražský tým porazili v prodloužení 35:34. To musí být pro tým z Českých Budějovic obrovská psychická vzpruha. Porazit venku úřadující mistry, to vždy potěší. Teď se proti nim představí Patriots, kteří nestačili na Mustangs v prvním kole. Budweis jsou tak rázem papírovými favority tohoto zápasu. 

Dorostenecká liga
Pražské derby nesehrají o víkendu pouze ženy. V Dorostenecké lize do sezóny vstoupí Prague Black Panthers i Prague Lions. Úvodní zápas ligy mezi Sígrs a Steelers ovládl ostravský tým. O víkendu zjistíme, kdo se přidá ke Steelers a bude mít bilanci 1-0. 

Flagová liga U15
Flagová liga U15 zavítá do Ostravy. Tam se představí kromě domácích Steelers také Lions, Patriots a Rangers. Steelers s bilancí 3-1-15 už prakticky nemají šanci na playoffs. Naopak Lions z druhého místa budou bojovat o lepší pozici do vyřazovacích bojů. Patriots a Rangers bojují o místo v playoffs a lépe jsou na tom zatím Patriots.