Home  /  Zprávy  /  Preview: Amazons si mohou zajistit první místo po základní části

Preview: Amazons si mohou zajistit první místo po základní části

(pá) 28. září 2018, Radim Kroulík

Ženy se po pauze vrací na scénu, a to obě ligy. Amazons jsou blízko zajištění účasti v Bitters Rose Bowlu. Junioři a dorost mají o víkendu pouze jeden zápas. V Brně pokračuje Flagová liga U15.

Bitters ženská liga

Brno Amazons - Prague Harpies
Amazons si o víkendu mohou zajistit první místo po základní části. V cestě jim na domácím hřišti budou Harpies. Brněnský tým předvádí v letošní sezóně suverénní výkon. Po dvojzápase s Black Cats má bilanci 2-0 a skóre 77:27. V minulých sezónách byly zápasy Amazons s Black Cats vyrovnané a napínavé do samotného konce. Letos zvítězily Amazons přesvědčivě. Harpies proti Black Cats předvedly v útoku progres oproti loňské sezóně, ale na vyrovnanější výsledek než 25:47 to nestačilo. Teď je čeká ještě větší výzva. Harpies mají za sebou jen jeden zápas, takže jsou stále ve hře o účast ve finálovém Bitters Rose Bowlu.

Zápas Amazons - Harpies začíná v neděli od 15:00.

Druhá ženská liga
Druhý letošní turnaj hostí Ostrava. Úvodní turnaj v Ústí nad Labem rozdal karty. Příbram Bobcats si došly k jasným výhrám a dostaly se do pozice favoritek ligy. Zápas Blades s Diamonds přinesl mnohem vyrovnanější skóre. Ponese se druhý turnaj ve stejném duchu?

Turnaj je na programu v neděli od 13:00.

Bitters juniorská liga

Vysočina Gladiators - Brno Sígrs
Gladiators po první jasné výhře s Rangers 77:0 prožili výrazně odlišný zápas číslo dvě. S Prague Black Panthers podlehli 6:49. Tentokrát do Jihlavy přicestují Sígrs, kteří mají po dvou zápasech dvě vítězství. Sígrs tak patří společně s Hellboys, Black Panthers a Steelers mezi týmy, které v základní části zatím nezaváhaly. Pokud chtějí Gladiators držet krok a mít playoffs nadostřel, potřebují vyhrát. Pro Sígrs by výhra znamenala posunutí na bilanci 3-0 a snovou úvodní půlku sezóny.

Zápas Gladiators - Sígrs začíná v sobotu od 17:00.

Dorostenecká liga

Brno Sígrs - Prague Lions
Sígrs i Lions v dorostencích čekají na první vítězství. Oba týmy s bilancí 0-2 mají značně zkomplikovanou cestu do finále. První vítězství by mohlo odstartovat cestu za zvratem. Finále už má pouze jedno neobsazené místo. Steelers již mají účast jistou. Dvojice Sígrs - Lions se tak bude snažit na poslední chvíli předhonit Black Panthers, kteří s bilancí 2-1 jsou na druhém místě.

Zápas Sígrs - Lions začíná v neděli od 12:00.

Flagová liga U15

V Brně pokračuje dalším turnajem Flagová liga U15. Kromě domácích Amazons se zúčastní také Lions, Patriots a Rangers. Tato čtveřice týmů je v tabulce seřazena na druhém až pátém místě. Rangers se po posledním turnaji vzdálila naděje na playoffs. Momentálně na Patriots ztrácí čtyři výhry. Amazons, Lions i Patriots mezi sebou bojují o lepší pozici pro vyřazovací boje.