Home  /  Zprávy  /  Preview: první říjnový víkend plný fotbalu

Preview: první říjnový víkend plný fotbalu

(pá) 5. říjen 2018, Radim Kroulík

První říjnový víkend přinese hned osm zápasů a dva turnaje. Prague Black Cats si mohou zajistit účast v Bitters Rose Bowlu. V dorostencích hrají o druhé postupové místo oba pražské týmy. V juniorech je boj o postup do playoffs nejvíce otevřený. Pět zápasů Bitters juniorské ligy tak napoví o něco více. 

Bitters ženská liga

Prague Black Cats - Prague Harpies
Pražské derby v nejvyšší ženské lize může přinést druhého účastníka Bitters Rose Bowlu. Prague Black Cats potřebují zvítězit, aby se i počtvrté podívaly do finálového zápasu. Haripes mohou vítězstvím ještě zdramatizovat závěr základní části. První vzájemný duel ovládly Black Cats 47:25. Pozor si budou muset Harpies dát především na sesterské duo Dlabolových. Ty v prvním zápase zaznamenaly hned šest touchdownů. Harpies oba své dosavadní zápasy prohrály více než dvacetibodovým rozdílem, proto budou mít Harpies před sebou velmi náročný úkol.

Zápas Black Cats - Harpies začíná v neděli od 15:00.

Bitters juniorská liga

Budweis Hellboys - Ústí nad Labem Blades
Hellboys patří do trojice týmů, které v letošní sezóně ještě neprohrály. Se třemi výhrami jsou na první příčce skupiny Západ. V domácím zápase s Blades budou chtít tuto pozici upevnit. Proti budou Blades. Ústecký tým si v minulém zápase připsal první vítězství, a to na půdě zatím posledních Patriots. Favorit tohoto zápasu je tak jasný. Hellboys nebudou chtít ztratit náskok, který v tabulce mají na Prague Lions. Čtvrtá výhra by je výrazně posunula k branám playoffs a lepší pozici pro semifinále.

Zápas Hellboys - Blades začíná v sobotu od 14:00.

Prague Black Panthers - Brno Sígrs
Black Panthers ve dvou odehraných zápasech předvedli suverénní výkony. S bilancí 2-0 a skóre 76:6 opanují skupině Východ. Teď přicestují do Prahy brněnští Sígrs. Ve skupině Východ jsou hned čtyři týmy, které mají na kontě dvě výhry. Závod o první dvě místa je tak v plném proudu. Čtvrtým Sígrs totiž stačí vítězství s Black Panthers, aby měli stejnou bilanci. Sígrs tak mají před sebou důležitý zápas, ale v zápase budou favorité Black Panthers. Pražský tým si vítězstvím může začít budovat náskok v tabulce před svými pronásledovateli. Dokáží Black Panthers zopakovat výkon z prvních dvou zápasů? Jestli ano, čeká na Sígrs velmi těžký úkol.

Zápas Black Panthers - Sígrs začíná v sobotu od 14:00.

Příbram Bobcats - Pilsen Patriots
Bobcats v posledním zápase podlehli v dramatickém zápase Lions 32:35 a připsali si tak první prohru v sezóně. Příbram je tak v tabulce na třetím místě hned za Lions. Teď se doma představí s Patriots. Plzeňský tým na svou první výhru čeká. S Blades byl letos zatím nejblíže. Proti Bobcats to ale nebudou mít jednoduché. Dokáží Patriots překvapit na hřišti Bobcats?

Zápas Bobcats - Patriots začíná v sobotu od 16:00.

Ostrava Steelers - Vysočina Gladiators
Souboj druhého se třetím. Steelers zatím v letošní sezóně neprohráli. V minulém zápase porazili Rangers, v tom úvodním porazili v prodloužení Stallions. Gladiators mají možnost se dostat na stejnou bilanci jako Steelers. Dalo by se říct, že Gladiators již mají k dobru zápas s Black Panthers. Ten na Steelers teprv čeká. Přímý souboj tak může hrát velkou roli o zajištění druhé příčky ve skupině Východ.

Zápas Steelers - Gladiators začíná v neděli od 15:00. 

Trutnov Rangers - Pardubice Stallions
Rangers i Stallions čekají na první vítězství v sezóně. Teď se jeden z nich dočká. Stallions byli blízko doma se Steelers, nakonec ale podlehli v prodloužení. Rangers se skóre 12:117 neprožívají vydařený vstup do sezóny. Vše mohou zlomit v zápase se Stallions.

Zápas Rangers - Stallions začíná v neděli od 14:00.

Druhá ženská liga
Poslední turnaj v základní části bude hostit Příbram. Domácí budou také favoritky. Bobcats mají na kontě čtyři vítězství a žádnou prohru. Druhé jsou momentálně Diamonds, které dokázaly v obou případech porazit Blades. Ústí zatím na první vítězství v sezóně čeká.

Turnaj v Příbrami začíná od 13:00.

Dorostenecká liga

Ostrava Steelers - Brno Sígrs
Steelers již mají jistotu účasti ve finále. Sígrs naopak již postoupit nemohou. Mají ale šanci na první vítězství v sezóně. První vzájemný zápas vyhráli Steelers 26:0, kdy se hned čtyřikrát touchdownově prosadil Tomáš Hanzelka.

Zápas Steelers - Sígrs začíná v neděli od 11:00.

Prague Black Panthers - Prague Lions
Zápas o druhé postupové místo. Lions musí vyhrát, a to jakýmkoliv rozdílem. V případě výhry totiž bude pomocným kritériem pro určení pořadí počet passing touchdownů ze vzájemných zápasů. A v úvodním duelu dali Lions tři passové touchdowny, Black Panthers z 62 bodů ani jeden nedali vzduchem. Přestože první vzájemný duel vyhráli Black Panthers 62:28, je boj o druhé místo otevřené.

Flagová liga U15
Flagová liga U15 pokračuje turnajem v Praze, kde se představí Lions, Blades a Steelers. Lions momentálně drží třetí příčku tabulky. Blades jsou na prvním nepostupovém místě do playoffs, ale na Patriots ztrácí 6 výher. Steelers jsou na spodku tabulky a s bilancí 3-21 nemají šanci na vítězství.

Turnaj v Praze začíná v 11:00.