Home  /  Zprávy  /  PBP deklasovali Sígrs, Black Cats opět ve finále

PBP deklasovali Sígrs, Black Cats opět ve finále

(po) 8. říjen 2018, Radim Kroulík

Víkend přinesl dva postupy do finále. Ženská liga a dorostenci mají jasno o složení finálových zápasů. Zamotaná zůstává situace v Bitters juniorské lize, kde se boj o čtyři postupová místa do semifinále blíží do cílové rovinky.

Prague Harpies potřebovaly pro udržení šancí na premiérový postup do Bitters Rose Bowlu bezpodmíněčně vyhrát. Odveta pražských týmů přinesla podobný scénář. Harpies nedokázaly najít recept na zastavení dvojčat Dlabolových. V prvním zápase si sestry připsaly 6 touchdownů, tentokrát 4. Díky nim skončil první poločas za stavu 19:0 a vše směřovalo k rozhodnutému zápasu. V úvodu druhého poločasu přidaly Black Cats další dva touchdowny a o výsledku bylo rozhodnuto.

Black Cats vyhrály 44:0 a 4. listopadu se v Bystrci představí ve finále proti Amazons. Brněnský tým bude útočit na třetí titul v řadě. Black Cats čekají na vítězství ve finále od prvního ročníku.

Druhým týmem, který si o víkendu zajistil postup do finále, byli dorostenci Prague Black Panthers. Ti si v derby poradili s Lions 63:19. Lions tak i ve druhém vzájemném zápase nenašli recept na produktivní útok soupeře. Black Panthers v prvním zápase skórovali 62 bodů, tentokrát o bod více. Ve finále se PBP představí proti Steelers. Finále je na programu 20. října v Porubě.

Naopak vůbec rozhodnuto není v Bitters juniorské lize. Hellboys, Steelers i Black Panthers si stále drží neporazitelnost v sezóně. Hellboys a Black Panthers ukázali, že ne náhodou. Budějovice porazili Blades vysoko 60:20. Black Panthers pak deklasovali Sígrs 101:8. Steelers se na další výhru nadřeli více. Proti Gladiators vyhráli 25:22, přestože si v zápase vybudovali náskok 25:8.

Stallions si připsali první vítězství v sezóně na hřišti Rangers. Parudbice neponechaly nic náhodě a hned z úvodního kickoffu a z první ofenzivní akce skórovaly touchdown. Rangers se v závěru mohli radovat ze dvou skórovaných touchdownů. Oba týmy mají před sebou poslední zápas sezóny, protože do playoffs se už probojovat nemohou.

Problémy postihly o víkendu Plzeň. Ta nakonec na zápas do Příbrami z důvodu nízkého počtu hráčů ani neodcestovala.

V skupině Západ mají blízko k postupu Hellboys s bilancí 4-0. O druhé postupové místo se porvou Bobcats a Lions.

Na východě úřadují Black Panthers s bilancí 3-0 a skóre 119:14. V patách jim jsou Steelers, kteří mají také bilanci 3-0. Šanci však stále mají i Gladiators a Sígrs, kteří mají bilanci 2-2. Pokud si Black Panthers a Steelers udrží formu, tak je cesta do vyřazovacích bojů téměř jistá.

Ve Druhé ženské lize si Blades připsaly první vítězství v sezóně. Suverénní jsou stále Bobcats, které mají šest výher a jsou bez prohry. Teď je již na programu pouze finálový turnaj.

Ve Flagové lize si Prague Lions upevnili třetí příčku a dotírají na druhé Amazons. Pro Blades jsou šance na vyřazovací boje nízké. Steelers po odstoupení Stallions okupují poslední příčku.